10 goedkope bestemmingen in Europa voor een vakantie met de camper

21 juni 2022 in Bestemmingen, Voor reizigers, Camperroutes & Europa

Met de laatste prijsstijgingen lijkt het plannen van een mooie vakantie soms een financiële uitdaging. Maar geen zorgen, wij hebben aan alles gedacht! Ik ging op onderzoek uit naar de meest goedkope bestemmingen in Europa voor een heerlijke en welverdiende vakantie met de camper. Sommige betaalbare bestemmingen liggen wat verder weg, maar gelukkig ontdek je hier hoe je kunt besparen op brandstof! Dus laat je vooral niet tegenhouden om die campervakantie te boeken, want met deze bestemmingen en bovenstaande brandstof bespaartips voel je het minder in je portemonnee. 
Goboony goedkope bestemmingen Europa vakantie camper

10 goedkope bestemmingen in Europa

Spoiler: je hoeft geen vliegtuig te nemen om op de mooiste plekjes je vakantie door te kunnen brengen, huur gewoon een camper bij Goboony en geniet van het uitzicht! Om er zeker van te zijn dat je niets mist, hebben we ook een lijst gemaakt met 10 alternatieve droombestemmingen voor een vakantie zonder vliegen. Klaar om te gaan?

  1. Tsjechië

Heb je er wel eens aan gedacht om met de camper richting Tsjechië te gaan? Het spreekt voor zich dat Tsjechië zeker een van de goedkoopste bestemmingen ooit is! Campings zijn zeer betaalbaar en de kosten van levensonderhoud zijn over het algemeen veel lager dan in de rest van Europa. 

Het landschap in Tsjechië is onwijs spectaculair: je komt verschillende adembenemende natuurrijkdommen en sprookjesachtige kastelen tegen, je kunt er veel lokaal eten proeven en een van de mooiste steden van Oost-Europa zien, zoals Praag! Bekijk onze aanbevolen reisroute en verken Tsjechië per camper!

  1. Griekenland

Griekenland is een van de meest favoriete zonbestemmingen van Nederlanders en Belgen. Een prachtig land met een kristalheldere zee en betoverende zonsondergangen, met een voortreffelijke keuken en gastvrije inwoners. Griekenland is en blijft een van de meest betaalbare bestemmingen in Europa, afgezien van de dure eilanden Mykonos en Santorini. Je kunt bijvoorbeeld een mooie roadtrip maken van Lefkas naar het hart van de Peloponnesos.

Wil jij ook met de camper naar Griekenland? Bereid je dan voor met onze tips en bekijk de twee routes die we voor je hebben uitgestippeld! Griekenland is dichterbij dan je denkt. 
Goboony goedkope bestemmingen Europa vakantie camper

  1. De Baltische Staten: Litouwen, Estland en Letland

Wil je een koelere bestemming, weg van de drukke stranden? Dan zijn de Baltische Staten precies goed voor jou! Maak met de camper een mooie roadtrip door de Baltische Staten en bezoek Litouwen, Estland en Letland tijdens je vakantie! Deze drie landen zijn allemaal erg goedkoop en zullen je vakantie pas echt budget-friendly maken. In de Baltische Staten kun je genieten van goedkope luxe campings en lekker veel uit eten; voor het geld hoef je het hier niet te laten! 

Bezoek het prachtige en elegante Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Het historische centrum, de oude stad, is zelfs uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed! Rijd daarna verder naar Riga, de hoofdstad van Letland. Ook hier staat het vol met Werelderfgoed monumenten. Sluit je reis vervolgens af in het bruisende Tallinn, ook wel bekend als “de parel van de Oostzee”. Tallinn is een stad vol studenten en jonge mensen, echt een levendige stad! De architectuur van de stad, de straatjes die zich bij zee uitmonden, de stenen doorkijkjes en de originele monumenten dragen allemaal bij aan het sprookjesachtige sfeertje in de stad. 

<-- Premium blog lead generator CTA replacement block -->
  1. Portugal

Portugal mocht zeker niet ontbreken op onze lijst van de 10 meest goedkope bestemmingen in Europa. Dit land is werkelijk fantastisch: het klimaat, de mensen, het landschap, de stranden en het eten zijn allemaal dingen waar de Portugezen trots op zijn. Daarnaast is het een land waar je gemakkelijk met de camper doorheen kunt reizen. De wegen zijn goed en er zijn voldoende camperplaatsen beschikbaar (goedkoop en soms zelfs gratis!). Zorg er in Portugal wel even voor dat je flink vooruit boekt. Het is een bijzonder campervriendelijk land en daarom perfect om een roadtrip door Portugal met de camper te maken. 

Portugese steden die absoluut het bezoeken waard zijn? Het gemoedelijke Porto, de tweede stad van Portugal of Ericeira, perfect voor surfliefhebbers! De golven zijn adembenemend in Portugal, wat zich weer perfect leent voor een sportieve strandvakantie. Uiteraard mag ook hoofdstad Lissabon niet in dit lijstje ontbreken. Hier vind je prachtige mozaïek en kun je verdwalen in kleine straatjes waar de typische gele trammetjes doorheen hobbelen. Portugal is zeker een plek die je niet mag missen als je een goedkope vakantie gaat plannen!
Goboony goedkope bestemmingen Europa vakantie camper

  1. Noord-Spanje

Voor onze volgende goedkope bestemming komen we aan in Spanje, en dan met name Noord-Spanje. Noord-Spanje is een bijzonder en zeer voordelig gebied om je campervakantie te spenderen. Hier vind je pareltjes als San Sebastian, Santander, Oviedo en Cortina. Dompel je helemaal onder in de Spaanse cultuur en geniet van typische Spaanse gerechten uit de Iberische keuken, geniet van de blauwe zee, maar geniet ook van excursies en sportieve activiteiten. En dat alles voor betaalbare prijzen! 

Spanje heeft dus alles in huis voor een gezellige campervakantie voor iedere portomonnee en met deze roadtrip door Spanje kun je genieten van al het moois dat het land te bieden heeft! 

  1. Noord-Italië

Een aantal delen van Noord-Italië, zoals de regio Friuli-Venezia Giulia, zijn gelegen tussen de Karnische en Julische Alpen, omringd door Oostenrijk, Slovenië, Veneto en de Adriatische Zee. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat dit gebied je zal verrassen met zijn romantische landschappen, de steden die rijk zijn aan geschiedenis en cultuur en de unieke kustgebieden. Bovendien zorgen de talrijke camperplaatsen ervoor dat je je met een camper makkelijk kunt verplaatsen en zo een mooie roadtrip langs alle belangrijke bezienswaardigheden kunt maken. 

En het mooie is: deze regio is een stuk minder bekend onder toeristen, dus rust zul je hier ook absoluut vinden! Dus wil je genieten van een bestemming dichterbij huis, ongelooflijk mooi, rijk aan historie, betaalbaar en met een uitstekende keuken? Ga op roadtrip door Italië!
Goboony goedkope bestemmingen Europa vakantie camper

  1. Duitsland

Duitsland is al jaren een van de meest populaire vakantielanden onder Nederlanders en Belgen. En dat is helemaal niet zo gek, want nergens kun je zo dichtbij huis zo’n goede kwaliteit-prijsverhouding vinden. Duitsland is gevuld met natuur, heeft een vriendelijke en rustige sfeer en natuurlijk een rijke geschiedenis. Hoe veelzijdig wil je het hebben?

Zet koers richting een van de bijzondere steden, zoals Berlijn, Hamburg of Leipzig. Haal onderweg de heerlijke Thüringer worst, met een portie kartoffelsalat en een Duitse pul bier. Of zoek de natuur op en ga richting het Zwarte Woud, de Harz of de Romantische Strasse. Bekijk hier 3 mooie camperroutes door Duitsland

  1. Slovenië

Liefhebbers van natuur moeten beslist eens naar Slovenië. Dit land is zo onwijs divers! Van donkergroene wouden naar kraakheldere meren en van zonnige stranden naar diepe grotten. Slovenië heeft het allemaal! Om eerlijk toe te geven, vind ik Slovenië het best bewaarde geheim van Europa. Juist omdat het er zó mooi en tegelijkertijd zó betaalbaar is. 

Slovenië is de helft van Nederland, dus je kunt prima een mooie roadtrip richting Slovenië maken en vervolgens in rustig tempo het land zelf ontdekken. Dus ga met de camper naar Slovenië en ga lekker cruisen over smalle bergweggetjes! 

  1. Polen

Zoals de meeste landen in Oost-Europa is Polen ontzettend goedkoop. Lekker dineren in een restaurant? Dan ben je gemiddeld een tientje per persoon kwijt. De tank volgooien? Dat kan in Polen nog met historisch lage prijzen! Overnachten op een mooie camperplaats? Verwacht hoge kwaliteit voor weinig geld. Met de camper naar Polen? Aanrader! 

Misschien is Polen, ondanks de lage prijzen, niet het eerste land waar je aan denkt als vakantiebestemming. Het heeft namelijk ook niet echt het imago van een vakantieland, maar juist om die reden is het er heerlijk rustig. Bezoek een van de 23 nationale parken die het land rijk is, dompel je onder in de bosrijke natuur of maak een cultuur uitstapje naar Krakau en Warschau en kom meer te weten over de tragische geschiedenis van het land. 

  1. Hongarije

We blijven even in Oost-Europa, want ook Hongarije is een dikke tip voor een mooie budget (!) campervakantie. Mijn grootste aanrader is natuurlijk Boedapest, maar ook in de rest van het land kun je genieten van de combinatie natuur (hallo nationale parken!) en cultuur én goedkope hapjes en drankjes. 

Wat zijn nou de plekken die je echt moet bezoeken als je richting Hongarije vertrekt? Wij hebben hier de top 5 mooiste plekjes in Hongarije voor je op een rijtje gezet. 

Met al deze ideeën voor goedkope bestemmingen in Europa, kun je eindelijk die camperreis organiseren waar je zo van hebt gedroomd! Bekijk het aanbod budgetvriendelijke campers die beschikbaar zijn op Goboony en geniet van een betaalbare vakantie! 

Bekijk onze uitgebreide camper reisgids
Ontdek meteen welke camper bij jouw plannen past, en welke bestemmingen je niet mag overslaan.