Je eerste camperreis: alles voor een avontuurlijke roadtrip

3 maart 2023 in Alles voor je eerste camperreis en Tips voor reizigers

In deze uitgebreide reisgids lees je alles dat je moet weten voor het plannen van jouw volgende roadtrip. Vooral als je nog nooit met een camper op reis bent geweest, is er best een hoop om over na te denken. We helpen je met het vinden van de camper die bij jou past, delen alle mogelijke praktische tips en natuurlijk ook de mooiste routes voor jouw volgende avontuur.

Als je dit leest, gaan we ervan uit dat je hebt besloten om in de wondere wereld van camperreizen te duiken! Misschien ben je nog een beetje onzeker, wellicht zelfs overweldigd door alle opties en mogelijkheden. Dat is helemaal niet erg, want wij zijn hier om je te helpen. We laten je zien hoe makkelijk het reizen met een camper kan zijn en ook vooral hoe leuk!

In deze gids beantwoorden we al jouw vragen:

Voor de reis

  1. Waarom met een camper op pad?
  2. Hoe kies je de juiste camper? 
  3. Waar moet je op letten bij het boeken van een camper?
  4. Wat zijn de beste camperbestemmingen in Europa?
  5. Wat zijn de mooiste roadtrips voor een eerste camperreis? 

Tijdens de reis

  1. Wat zijn de handigste apps voor camperaars?
  2. Inchecken op de camping
  3. Hoe onderhoud je de camper? 

Bonus

Een complete paklijst!

Ben je benieuwd of reizen met een camper iets voor jou is? Laten we dan snel de voordelen bespreken! Dit zijn de redenen waarom mensen zo graag met een camper reizen en waarom ze na hun eerste campervakantie razend enthousiast zijn. 

  1. Comfort

Kamperen is niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen hebben een goed matras nodig en dat soort voorzieningen kun je meestal niet in een tent vinden. Met een camper beleef je het echte kampeergevoel, maar dan met iets meer comfort. Je zit in je eigen huisje op wielen, dus je kunt genieten van een kachel, een echt bed, een kooktoestel en extra opbergruimte. Met een camper reizen is voor de avonturiers die het extra vleugje comfort...