Verhuur je camper op Goboony

Adverteer gratis op ons platform, verdien geld met je camper en help anderen aan een mooie vakantie

Bereken direct hoeveel jij kunt verdienen

€ 6.085 Huuropbrengst bij 6 keer verhuren

Waarom Goboony?

 • Verhuren via Goboony is volledig gratis

 • Nieuw: Goboony verzekert jouw camper voor € 6.100.000. Lees meer over de Goboony dagverzekering.

 • Nieuw: professionele schoonmaak na elke huurperiode

 • Jij bepaalt zelf het huurtarief en de voorwaarden

Goboony heeft als missie om 1.000.000 mensen de vrijheid van het reizen met een camper te laten ervaren. Samen met verhuurders zoals jij.

 • 3.000 Verhuurders op Goboony

 • 75.000+ Mensen op avontuur gestuurd

 • 200 Nieuwe verhuurders iedere maand

Ons E-book ‘Zorgeloos Verhuren’

Ontdek alles over het verhuren van je camper in ons vernieuwde e-book ‘Zorgeloos verhuren’ editie 2020. Download gratis dit e-book vol met tips van andere camper eigenaren over hoe je je camper veilig en eenvoudig kunt verhuren. Het e-book is praktisch opgebouwd met handige checklists.

Download gratis het e-book

Kim, Wilfred en John verhuren hun camper met plezier op Goboony

Zij vertellen je graag over hun ervaringen. Bekijk de video en ontdek of camperdelen bij jou past.

Start met drie eenvoudige stappen

 • Maak je advertentie aan

  Doorloop de stappen en vul alle gegevens van jou en jouw camper in. Maak een korte beschrijving en voeg foto’s van de binnen- en buitenkant van je camper toe.

 • Huurprijs, beschikbaarheid en voorwaarden

  Bepaal je huurprijs en geef aan onder welke voorwaarden en in welke periode iemand jouw camper mag huren.

 • Ontvang de eerste huurverzoeken

  Ontvang huurverzoeken en kom in contact met potentiële huurders. Bepaal vervolgens of je je camper aan deze persoon wilt verhuren.

Veelgestelde vragen

 1. Vanwege onze geavanceerde website komen er veel potentiële huurders en is een verhuurovereenkomst makkelijk en goed geregeld. Wij regelen alles om jou te helpen met het verhuren van je camper op de momenten dat deze stil staat. Wij regelen alles zodat jij dat niet hoeft te doen. Hiernaast verdien je met ons je kosten aan je camper, of meer, terug.
 2. Bij Goboony bepaal je zelf je prijs. Om een idee te krijgen van de potentiële opbrengsten kun je onze calculator invullen. Hiermee bereken je wat jouw camper kan opleveren.
 3. Voor het bepalen van je verhuurprijzen start je met het bepalen je hoogseizoentarief (juli en augustus), vervolgens reken je circa 70% van dit tarief voor het middenseizoen (juni en september) en ongeveer 55% voor het laagseizoen (de rest van het jaar).

  Als beginnende verhuurder kan je het beste een iets lager tarief dan vergelijkbare campers instellen, aangezien reizigers je advertentie zullen vergelijken met advertenties met bestaande recensies. Als je eenmaal een paar recensies hebt ontvangen, zou je stapsgewijs kunnen beginnen met het verhogen van je prijs.
 4. De Goboony dagverzekering is de makkelijkste manier voor extra financiële bescherming tijdens de verhuur van je camper. De verzekering gaat automatisch aan tijdens de verhuur, dus je hebt geen kosten wanneer de camper niet wordt verhuurd. Het is een geïntegreerde verzekeringsoptie die wordt geactiveerd wanneer je camper wordt verhuurd via Goboony en wordt uitgeschakeld wanneer je camper weer retour is. Het beste van alles is dat je er niets extra's voor hoeft te doen. Het is zo makkelijk! 

  Lees hier meer over camperverzekeringen.
 5. In 5 minuten kun je je advertentie online zetten. Belangrijk is dat je leuke foto’s van je camper hebt waarop goed te zien is wat er allemaal op en aan zit. Hierna kun je al direct aanvragen ontvangen. En over het algemeen geldt dat er meer vraag dan aanbod is. Dus als je een redelijke prijs vraagt, is de kans groot dat je al binnen een week je eerste aanvraag ontvangt.
 1. Op Goboony staan campers in alle soorten en maten. Nieuw, oud, groot, klein, alles kan, zolang hij maar veilig is
 2. Je beslist zelf wie je je camper meegeeft. Huurders stellen zich over het algemeen uitgebreid aan je voor en je kunt vooraf contact hebben. Er kan echter altijd iets gebeuren en daarom kun je een Eigen Risico bedrag vragen. Grote problemen worden in principe door je verzekering gedekt. Goboony regelt ook de eventuele naheffingen, zoals schades, voor je.
 3. Je kunt ervoor kiezen om je camper niet al te ver vooruit te verhuren. Er zijn altijd veel mensen op het laatste moment nog op zoek naar een camper, dus je kunt er voor kiezen alleen te verhuren als je zeker weet dat je er zelf niet mee op pad gaat. Je kunt periodes in je kalender blokkeren waar huurders geen aanvraag voor kunnen indienen.
  En je kunt natuurlijk ook altijd nog een andere camper via Goboony huren. Zo kun je eens een andere camper uitproberen.
 4. Verhuurders stellen een Eigen Risico in voor de huur van hun camper. De Borg die de huurder moet betalen is gelijkgesteld aan de hoogte van het Eigen Risico, tenzij deze ervoor kiest om het Eigen Risico & Borg te verlagen naar €150 via Goboony (Zorgeloos Reizen optie).

  Goboony houdt de Borg vast tot het einde van de verhuurperiode. Mochten er naheffingen zijn, dan moet de verhuurder die binnen 48 uur na terugkomst van zijn camper indienen (bijvoorbeeld voor extra kilometers, aftanken, schoonmaakkosten, schade, enz).

  Als een verhuurder een naheffing doet, zullen wij dat bemiddelen en verrekenen met de huurder. Hierbij dient het Goform als uitgangspunt. Zorg dat deze goed wordt ingevuld, zowel bij vertrek, als retourontvangst van de camper.
 5. Goboony breidt zich inmiddels uit in het buitenland en daardoor krijgen we ook regelmatig aanvragen van toeristen die Nederland bezoeken. Je beslist zelf of je ook aan hen wilt verhuren. Je advertentie is al automatisch vertaald voor toeristen, maar de conversatie zal veelal in het Engels plaatsvinden. Als je hierbij hulp nodig hebt, kun je altijd contact opnemen met het Goboony supportteam via support@goboony.com.

Maak een vliegende start met het Goboony Startpakket

Je camper voor het eerst verhuren kan best spannend zijn. Wat komt er allemaal bij kijken, waar moet je op letten? We hebben inmiddels meer dan 3.000 camper eigenaren zoals jij op weg geholpen. Al deze kennis en ervaring hebben wij gebundeld in het Goboony Startpakket. Dit pakket bevat alles wat je nodig hebt om snel en succesvol te verhuren op Goboony:

 • Professionele fotoshoot van jouw camper (incl. 360 view)
 • De volledig opgemaakte advertentie en gebruikshandleiding
 • Begeleiding bij de eerste huurverzoeken en uitgifte van jouw camper
 • De unieke Goboony Fietshoes

No cure no pay: Het startpakket kost slechts €265,- en wordt ingehouden op je eerste boeking.

Ik wil meer informatie over het startpakket.