Vertrek goed verzekerd op reis met de camper

Zonder zorgen de weg op
Bekend van

Als je met de camper van een ander op vakantie gaat, is het natuurlijk wel zo'n fijn idee dat je goed verzekerd bent. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje en dit hoeft niet altijd jouw schuld te zijn. Zo kan steenslag flinke schade veroorzaken aan een camper, terwijl jij hier helemaal niks aan kunt doen. Maar geen zorgen, bij Goboony hebben we dit goed geregeld! Iedere verhuurder op ons platform is verplicht een verzekering af te sluiten voor de verhuur van een camper. Zo weet je als huurder zeker dat je altijd goed verzekerd op reis gaat.

Hoe weet je nou precies welke verzekering de eigenaar van de camper heeft afgesloten? In de advertentie van de camper zie je onder het kopje “verzekeringen” waar de camper allemaal voor is verzekerd. Aan de hand van verschillende voorbeelden zullen we je uitleggen hoe je dit kunt nagaan:

  1. Eigen verhuurverzekering zonder pechhulp en vervangend vervoer

De verhuurder heeft een eigen verhuurverzekering bij een externe partij. Hierbij geldt een eigen risico en borg van €1.000 en er is geen pechhulp of vervangend vervoer inbegrepen. Mocht je dit wel willen, dan dien je deze als huurder zelf af te sluiten voor de reis.

  1. Eigen verhuurverzekering inclusief pechhulp en vervangend vervoer

De verhuurder heeft een eigen verhuurverzekering bij een externe partij. Hierbij geldt een eigen risico en borg van €1.000, dit is inclusief internationale pechhulp en vervangend vervoer. Vraag de verhuurder altijd om de exacte polisvoorwaarden, zodat je hiervan op de hoogte bent en niet voor verrassingen komt te staan. Ook is het handig om de gegevens van de verzekeraar bij de hand te hebben, zo weet je bij pech welk telefoonnummer je moet bellen. 

  1. De Goboony Dagverzekering

De verhuurder maakt gebruik van de Goboony Dagverzekering. Dit is een All Risk verzekering waarbij een eigen risico van €1.000 geldt. Bij deze verzekering is internationale pechhulp en vervangend vervoer inbegrepen. Bij pech kun je het noodnummer dat onderaan het GoForm staat bellen. 

Wat is de Zorgeloos Reizen verzekering?

Naast de verplichte verzekering (die de verhuurder moet afsluiten), is er ook een mogelijkheid om je als huurder extra te verzekeren via Goboony. Deze verzekering is niet voor pech of noodsituaties, maar is er om jouw eigen risico tijdens de reis te verlagen. 

Waarom Zorgeloos Reizen?

Als je op reis gaat met een camper via Goboony, wordt er altijd een waarborg gerekend. De hoogte van deze waarborg kan verschillen per camper en is bedoeld om schades of andere extra kosten te dekken die tijdens de reis zijn ontstaan of gemaakt. De hoogte van deze waarborg staat gelijk aan het eigen risico per incident dat je als huurder draagt. Dit betekent dat als de borg van de camper €1.000 betreft, je verantwoordelijk bent voor een maximum van €1.000 per incident. Soms, als je onderweg veel pech hebt en bijvoorbeeld meerdere schades rijdt, kan het daarom zijn dat je achteraf nog moet bijbetalen als huurder.

De Zorgeloos Reizen verzekering

Wij bevelen al onze huurders aan om het eigen risico af te kopen. Dit kun je doen door middel van de Zorgeloos Reizen verzekering die we via het platform aanbieden. Deze verzekering loopt via een externe verzekeringspartner, namelijk RentalCover. Met deze verzekering koop je het eigen risico af naar €150 per incident. Bijkomend voordeel is dat de borg dan ook verlaagd wordt naar €150.

Voorbeeld: 

  • Op de eerste dag van je reis ben je per ongeluk tegen een paaltje aangereden, met als gevolg dat er een deukje in de achterbumper zit. De schade herstellen kost €900.
  • Op de derde dag is er een steentje tegen de ruit gekomen, met als gevolg dat er een flinke barst in de voorruit zit. Helaas is het sterretje te groot, waardoor er een nieuwe voorruit in moet komen. De schade herstellen kost €800.
  • Iemand heeft tijdens jouw reis in proberen te breken in de camper. Hierdoor is het slot geforceerd en zitten er krassen op de zijkant van de camper. De schade herstellen kost €1.000.
     

Uitgaande van een eigen risico van €1.000 (zonder Zorgeloos Reizen): naast de aanbetaalde borg van €1.000 moet je een extra €1.700 voor de schades betalen. Dit is natuurlijk erg vervelend, aangezien enkel het eerste incident jouw schuld was. Echter ben je als huurder tijdens de reisperiode verantwoordelijk voor de camper, waaronder dus ook de andere twee incidenten. 

Met Zorgeloos Reizen: als je ervoor hebt gekozen om het eigen risico af te kopen middels de Zorgeloos Reizen verzekering, hoef je naast de €150 borg slechts €300 bij te betalen. 

Waarom een camper huren via Goboony?

Grootste aanbod campers in Nederland
Voor iedereen een camper
We helpen je verder!
Help Center
Slechts € 150 borg met onze Zorgeloos Reizen verzekering
Duurzaam reizen

Goboony is available in English as well.

Stay on Goboony.nl Go to Goboony.com