Roadtrip Spanje

19 december 2018 in Bestemmingen, Tips voor reizigers, Camperroutes & Spanje

¡Buenos Dias! Tijd voor een roadtrip door Spanje. Spanje heeft een gevarieerd landschap. Indrukwekkende bergketens, de mooiste stranden, grote vlaktes met historische dorpjes, mooie steden en prachtige kathedralen. Vergeet ook het eten niet, Spanje heeft de allerlekkerste tapas en paella. Kortom, Spanje heeft alles in huis voor een gezellige campervakantie en met deze roadtrip zul je een zeker kunnen genieten van al het moois dat Spanje te bieden heeft.

Goboony Roadtrip Spanje Camper aan zee

Wist je al dat je ook een camper kunt huren in Spanje? Zo heb je meer tijd om van het land te genieten!

Andalusië

Deze roadtrip begint in het zuiden van Spanje met de bijzondere route door de witte dorpen, los Pueblos Blancos. Deze route van 250 kilometer lang gaat door de ruim 20 witte dorpen die het Andalusische landschap rijk is, de dorpjes geven deze schitterende regio een geheel eigen karakter. Een tour langs deze weg betekent een ontmoeting met kronkelige wegen, afgelegen plekjes, historie, een rijke cultuur en witgepleisterde gevels die weerkaatsen in het felle zonlicht. Tijdens de Reconquista, dienden de ‘Pueblos Blancos’ ook als fort, dit is de reden dat je in veel van de dorpjes een burcht en stadsmuren vind. Een ander wit dorpje dat je echt gezien moet hebben is Setenil de las Bodegas, dit dorpje staat bekend om de typische grotwoningen. Andalusie heeft ook prachtige steden als Sevilla, Cordoba en Malaga met elk hun eigen bijzondere karakter. Vergeet ook niet naar Ronda te gaan. Ronda is een super mooie stad die bekend staat vanwege de verbluffende brug, de Puente Viejo, met daaronder een diepe kloof en de rivier de Taag. In de smalle en knusse straatjes van Ronda vind je veel kleine cafeetjes waar wat minder toeristen komen. Geniet in deze straatjes wat extra van de gezellige sfeer en de overheerlijke tapas gerechten. Wil je dichtbij het centrum van Ronda overnachten? Dan raad ik je aan om op de gezellige camping El Sur te overnachten.

Goboony met de camper naar Spanje

Murcia

Vanaf Andalusië kun je doorrijden naar de naastgelegen regio in Spanje, Murcia. In Murcia kun je genieten in heerlijke zoutwaterbaden, flamingo’s begroeten, de flamenco dansen en mooie paleizen bekijken. Wanneer je door Murcia reist mag je de stad Torrevieja zeker niet missen. Torrevieja wordt omringd door enorme zoutmeren. Zout onderbouwd het verleden van deze Spaanse stad, maar vandaag de dag zorgen toerisme en visserij voor het huidige levensonderhoud. Je vindt ze allebei in de jachthaven, waar je een lekker hapje kunt eten in een van de gezellige restaurants aan de haven. Een andere mooie stad om te bewonderen naast Torrevieja is Cartagena. Cartagena is beroemd om de Spaanse Romeinse ruïnes. Veel van deze ruïnes zijn pas echt ontdekt in de jaren negentig. Cartagena is naast een Romeinse erfgoedsite ook een sprookjesachtige plek met leuke straatjes, unieke cafés en indrukwekkende kerken. Overnachten in Cartagena? Overnacht dan 2 kilometer van het centrum vandaan op de camperplaats Area de Belmonte Plus. Om de flamingo’s te bewonderen rijd je met je camper naar het Nationaal Park van Salinas Y Arenales. De flamingo's verzamelen zich hier aan het einde van de zomer om de trek naar Afrika te maken voordat de winter in aantocht is.

Goboony met de camper naar Spanje

Valencia

Vanaf Murcia rijd je door naar de mooie provincie Valencia. Het eerste dorpje op de route heet Villajoyosa. Dit dorpje ligt 10 kilometer onder de bekende stad Benidorm. Je kunt hier heerlijk langs de gezellige boulevard slenteren en een van de leuke terrasjes pakken. In de zomer is het heerlijk om lekker te relaxen op het brede zandstrand. Villajoyosa kent een lange vissers traditie. De vissershuisjes aan de boulevard zijn in vrolijke kleuren geschilderd, waardoor je echt een vakantiegevoel krijgt. Next stop, Benidorm. Benidorm is wat extra geliefd onder de Nederlanders en Engelsen. Er zijn zelfs frikandellen speciaal te koop in Benidorm! Verder is Benidorm ook leuk om een avondje naar een café of bar te gaan of zelfs te overwinteren in Spanje, zoals de vele andere Nederlanders die dat doen! Overnacht op een camping in Benidorm 800 meter van het centrum vandaan zodat je binnen twee minuten bij de winkels bent. Na Benidorm reis je door naar Altea. In Altea kan je niet lekker op een zandstrand liggen, want het strand hier bestaat uit kiezelstenen. Wel heeft Altea een typisch Spaans karakter. Er zijn genoeg super gezellige restaurantjes en steegjes in het oude centrum te vinden, dit centrum ligt wat hoger ligt dan de andere delen van dit plaatsje, maar het belooft dan wel een mooi uitzicht! 

Goboony met de camper naar Spanje

Catalonië

Vanaf Valencia rijd je door naar Catalonië. Catalonië ontvangt jaarlijks vele toeristen. Wanneer je aan Catalonië denkt denk je waarschijnlijk als eerste aan de stad Barcelona en de mooie Spaanse kust. Minder bekend is het achterland met een schat aan cultuur, een rijke gastronomie, een wijntraditie en nog veel meer mooie verborgen plekjes om te ontdekken. Het eerste dorpje wat op de planning staat is Prades. Prades wordt ook wel het rode dorp genoemd vanwege de vele huisjes met rode stenen. Naast het prachtige historische centrum van Prades, kan je er ook heerlijke wandelingen maken door de bergen en bossen. Als extraatje ligt Prades ook nog is op steenworp afstand van de kuststeden Tarragona en Cambrils. Houd je meer van zwemmen in een zwembad? Overnacht dan in Prades op camping Serra de Prades. Om de wijncultuur optimaal te leren kennen moet je zeker doorrijden naar het dorpje Vilafranca del Penedès. In dit dorpje ben je in het hart van de Penedès, de streek die bekend staat om haar uitstekende wijnen en cava. Al in de tijd van de Romeinen stonden de wijnen hier hoog aangeschreven. De eerste cavaflessen werden geproduceerd in 1872. Als afsluiting van je reis door 4 mooie provincies van Spanje kan je de populaire stad Barcelona nog bezoeken.

Goboony met de camper naar Spanje

Overige tips

In de vakantieperiodes rijden er natuurlijk veel meer voertuigen op de weg dan buiten deze periodes. Probeer snelwegen te vermijden wanneer je ziet dat het druk gaat worden op de weg! Tussendoor Weggetjes hebben vaak ook een mooier uitzicht dan het uitzicht vanaf de snelwegen. Neem verder ook een leuke muzieklijst mee op reis om de hele weg leuke liedjes te luisteren en zorg voor genoeg lekkers voor onderweg.

Lees je ook even in over de tolwegen in Frankrijk, verkeersregels in Frankrijk en tolwegen in Spanje. Zo kom je onderweg niet voor verrassingen te staan. Naast de camperplaatsen die ik hier noem, hebben we ook nog een overzicht van leuke camperplaatsen in Spanje. Camperplaatsen kun je ook zelf zoeken met de app Campercontact

Enthousiast geworden over deze reis? Huur een camper via Goboony! Je kunt zowel een camper huren in Nederland als in Spanje