Ontdek Hongarije met de camper

25 oktober 2016 in Bestemmingen en Hongarije

Op campervakantie gaan in Europa biedt mogelijkheden in overvloed. Wil je met je camper op budgetvakantie, ga dan vooral naar Boedapest, Hongarije. Waarom? Omdat Hongarije veel cultuur en natuur heeft, én je er relatief goedkoop heerlijk kunt genieten van een hapje en drankje!

Toffe camperroute naar Hongarije

De toffe camperroute naar Hongarije is het alleen al waard om met je camper richting het Oosten van Europa te tuffen. Die 1400 kilometer hoef je natuurlijk niet in één rechte lijn af te leggen. Rij naar Neurenberg in Duitsland en bezoek de Weissgerbergasse om via Brno in Tsjechië, waar je de Cathedraal van St. Peter en St. Paul bezoekt, verder te rijden met je camper richting Oostenrijk. Waarom ook niet even het Schönbrunn Paleis (van Sisi) in Wenen bezoeken als je toch in de buurt bent?

Campervakantie naar Hongarije via Wenen
 

Top 5 plekken in Hongarije

Hongarije, daar ben je naar op weg. Wat zijn de plekken die je écht moet bezoeken? Wij zetten de top 5 voor je op een rij.

# Naar Boedapest met de camper

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije mag je natuurlijk niet overslaan tijdens je campervakantie. Er valt hier ook genoeg te zien, dus trek er gerust een paar dagen voor uit.

Neem een kijkje bij het prachtige gotische parlementsgebouw in Boedapest. Hier kun je als toerist niet omheen en is op z’n mooist wanneer je de rivier de Donau oversteekt. Dan komt dé blikvanger van de stad het meest tot zijn recht. Ook de grote markthal, de Széchenyibaden en de Burcht van Boeda horen op je to-do list.

Goboony-Hongarije-Boedapest-camper-camperhuren

# Naar Pécs met de camper

Pécs ligt onderin Hongarije op ongeveer 230 kilometer rijden vanaf Boedapest. Hou je van musea bezoeken? Dan is Pécs een stad voor jou. We noemen er een paar: het Renaissance museum, Oudheidkundig museum, het Mijnbouwmuseum en het Hungarian Natural History Museum. Maar de stad heeft meer te bieden! Pécs ligt aan de voet van de heuvels en het uitzicht vanaf de 194 meter hoge televisietoren is prachtig. Andere toppers zijn de moskee van Pascha Kassim Gasi, De Dom van Pécs en de crypte in de Corpus-Christi-kapel.

Campervakantie naar Pécs Hongarije

#Naar Szeged met de camper

Szeged ligt in het zuidoosten van Hongarije, op de rechteroever van de Tisza op een steenworp afstand van zowel Servië als Roemenië. Rivier de Tisza heeft de stad veel problemen opgeleverd in het verleden. Zo werd de stad in 1879 grotendeels verwoest door een overstroming. De wederopbouw van Szeged heeft gezorgd voor een mooi stadsaanzicht vol met veel gebouwen in neostijl. Bezoek ook de neoromaanse Votiefkerk en het stadhuis aan het bomenrijke Széchenyiplein. Het is zeker een tip om hier met je camper naar toe te gaan. 

Campervakantie naar Szeget Hongarije

# Naar Győr met de camper

Győr ligt in het noordwesten van Hongarije en grenst aan Slowakije. De stad is prima te bereiken met een camper via de verkeersroutes van Wenen en Bratislava. Dit pittoreske stadje is heerlijk om doorheen te slenteren. In het oude centrum waan je je in het Hongarije van een paar eeuwen geleden. Plekken om te bezoeken zijn bijvoorbeeld de Pannonhalma Abbey en de Benedictine Church.

Campervakantie naar Győr Hongarije

# Nationale parken in Hongarije bezoeken met de camper

Wil je juist de grote steden in Hongarije niet bezoeken tijdens je campervakantie? Plan dan een route langs een aantal Nationale parken dat Hongarije rijk is. We geven je een paar suggesties.

-Nationaal Park Hortobágy staat bekend om haar steppelandschap. De Grote Hongaarse Laagvlakte is een begrip voor elke vogelaar.

-Het Balatonmeer Hongarije ligt op 95 kilometer ten zuidwesten van Boedapest en is verreweg de bekendste bezienswaardigheid qua natuur in Hongarije.

-Ga op grottentocht in Hongarije! Het land staat bekend om haar vele mooie grotten. Met ongeveer 3000 beschermde grotten, waarvan er 26 een lengte hebben van meer dan een kilometer valt het niet mee om een keuze te maken welke te bezoeken. In vijf nationale parken zijn er grotten opengesteld voor het publiek: bezoek grotten in Aggtelek-Jósvafõ, Bükk, Boedapest, de Balaton Hooglanden en Zuid-Transdanubië.

Campervakantie naar Balatonmeer Hongarije

Kijk gelijk naar ons aanbod campers om te huren en plan jouw campertrip naar Hongarije!

Bekijk aanbod