Ga je met de camper op reis naar Italië? Dit zijn onze aanraders.

17 februari 2016 in Bestemmingen

Och, Italië. Het land van de spaghetti, pizza, smalle steegjes, cappuccino, romantische straatjes, mooie stranden, Vespa’s, Super Mario… En wow, dit lijstje kan echt nog pagina’s doorgaan. Italië is een populaire bestemming voor (camper)vakanties en in deze blog staan een aantal bestemmingen waarvan wij denken dat ze echt de moeite waard zijn.

 

# Florence

De hoofdstad van Toscane en de bakermat van de renaissance is één grote bezienswaardigheid!

Florence

 

# De Dolomieten 

Hier kun je hele mooie landschappen en hoge bergen verwachten. De Dolemieten zijn namelijk de zuidelijke Alpen (en liggen in Noord-Italië, huh). Vergeet niet je wandelschoenen mee te nemen, want het mooiste is om hier gewoon rond te lopen (en uiteraard te genieten van de Italiaanse cuisine).

Dolomieten

# Cinque Terre

Als ons taalgevoel ons niet in de steek laat is 'cinque' vijf in het Italiaans. En dat kan wel kloppen want Cinque Terre zijn vijf dorpjes langs de Italiaanse kust bij Ligurië.

Cinque Terre

# Trapani

Echt een gave stad in het noordoosten van Sicilië. De Palazza Cavaretta en de zoutpannen zijn een echte bezienswaardigheid.

Trapani

# Orta San Giulio

Een gemeente in de Italiaanse province Novara.

Orta San Giulio

# Portofino

Portofino is een klein plaatsje aan de Italiaanse Rivèira. Dat het klein is zegt niets over de schoonheid natuurlijk. De haven van Portofino wordt beschouwd als een van de mooiste havens aan de Middellandse zee.

Portofino

# Puglia (of Apulië)

Hier willen we niet teveel over zeggen (dit deel van Italië is nog niet aangetast door het massatoerisme, ssst). Ga hier ook (of vooral) heen als je van mooie stranden houdt.

Puglia

# Spello

In het midden van Italie ligt het plaatsje Spello. Wow!

Spello

# Airole

Een gemeente in de provincie Imperia, bijna tegen de Franse grens aan. Hier kun je hele mooie natuur vinden en echt geweldig eten.

Airole

# Furore

Zou het woord furore zijn afgeleid van deze plek in Italië? Het zou ons niets verbazen. Furore ligt aan de Amalfikust in de provincie Salerno. Als je in Italië bent dan is dit zeker een aanrader.

Furore

Kijk snel op Goboony voor de beschikbaarheid van campers, zodat je binnenkort deze plekken kunt bezoeken. Happy camping!