Tips voor je eerste campervakantie

13 december 2017 in Tips for holidaymakers

Super! Je hebt je eerste campervakantie gepland. Het aftellen kan beginnen. We kunnen ons zo voorstellen dat je hiervoor wel met een aantal vragen zit. In deze blog geven we je daarom een aantal tips die jouw eerste campertrip een stukje aangenamer zullen maken.

goboony eerste campervakantie header.

Voor vertrek

Je hebt jouw droomcamper geboekt via de website van Goboony en op de advertentie van de verhuurder van de camper heb je hopelijk ook al een duidelijk overzicht van wat er allemaal aanwezig is in de camper. Zo niet, zorg dat je dit van tevoren nog even goed bespreekt! Dan hoef je je daar in ieder geval geen zorgen om te maken.

Bij het ophalen van de camper is het belangrijk dat je precies weet hoe alles werkt. De verhuurder zal dit als het goed is ook goed uitleggen. En stel ook vooral je vragen als iets nog onduidelijk is. Dat is immers voor beide partijen het fijnst. Houd er ook rekening mee dat je niet met een auto rijd maar dat het een wat groter voertuig is. Dus heel hard door de bochten of op de linkerbaan met 140 km/h is niet zo heel verstandig.

Hoogstwaarschijnlijk oriënteer je je op de plaatsen en landen waar je ongeveer heen wilt met je camper. Wat dan ook wel handig is om te weten: mag ik hier overal overnachten waar ik wil of moet ik per se op camperplaatsen staan? De app 'Campercontact' van de NKC helpt je hierbij. Je kunt hier per specifiek land alle beschikbare plaatsen vinden om te overnachten. Een ouderwetse campinggids werkt natuurlijk ook nog altijd!

Sanitair

Op de meeste camperplaatsen zijn er voorzieningen om je afval, water en toilet te legen. En ook weer aan te vullen. Het is handig om dit gewoon op iedere camperplaats even te vervangen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan als je toevallig een dag langer onderweg bent zonder dat je op een camperplaats met deze voorzieningen komt.

Navigatie

Je kunt natuurlijk een normaal navigatiesysteem, of ouderwets een fysieke kaart gebruiken. Maar wellicht is het handiger om een systeem te gebruiken die speciaal gericht is op campers. Zo weet je zeker dat je niet bij een te smalle of te lage doorgang terecht komt. In deze systemen moet je namelijk wat variabelen van je camper invullen en vervolgens houd het systeem hier rekening mee met het uitstippelen van je route. Een handige app hiervoor is ‘Navigatie GPS Caravan’. De naam doet vermoeden dat het alleen voor caravans is, dat is echter niet zo. Voer de lengte, hoogte, gewicht en aantal assen in and you’re good to go!

goboony eerste campervakantie navigatie.

Tips and tricks

Als je eenmaal ergens gestationeerd bent is het wel fijn als je niet dezelfde dag nog weg hoeft om boodschappen of iets dergelijks te doen. Dat is met een camper natuurlijk iets onhandiger om ‘even snel’ te doen. Daarom raden wij je ook aan om dit onderweg alvast te doen. Vaak heb je een stukje buiten de steden de grote supermarktketens.

In een eerdere blog schreven wij al over allerlei tips & tricks om rekening mee te houden tijdens het rijden met je camper. Dit gaat onder andere over de hoogte en breedte van de camper. Het is zeker aan te raden om deze ook eens rustig door te lezen.

Ontdek!

Tenslotte: plan niet alles van a tot z uit voor je vakantie. Het mooie aan een campervakantie is juist het feit dat je iedere dag nieuwe dingen kunt ontdekken door eropuit te gaan. Ontdek!

goboony eerste campervakantie ontdek

Heb jij nog een andere gouden tip voor mensen die hun eerste campervakantie gaan doen? Laat het ons weten zodat we hem aan deze blog kunnen toevoegen! :) #LETSGOBOONY