Redenen om je camper te verhuren

7 augustus 2019 in Camper verhuren en Tips voor eigenaren

Je hebt vast wel eens van Airbnb gehoord, de plek waar je appartementen kunt huren en verhuren voor vakanties. Airbnb is een deelplatform en er zijn inmiddels al vele andere platformen bij gekomen. Zo ook Goboony, een deelplatform voor campers. Denk je nou direct “waarom zou ik in hemelsnaam mijn camper verhuren aan wildvreemden?!” Lees dan snel even verder.  

Waarom je camper verhuren?

Ik kan er wel omheen draaien, maar een van de de belangrijkste redenen om je camper te verhuren is het financiële voordeel dat je er van hebt. Per jaar kun je zo €4000,- tot €5000,- extra verdienen. Ook is je camper vaker onderweg. Je kent dat schuldgevoel vast wel. Vaak staat je camper er maar wat te staan en al die dromen om ieder weekend op pad te zijn, worden toch niet helemaal werkelijkheid. Super zonde! Je camper is bedoeld om te rijden en je betaalt toch ook iedere maand de verzekering en de wegenbelasting. Voor dat geld kan er maar beter optimaal gebruik van worden gemaakt. Of nog beter; geld aan worden verdiend! Van het geld dat de verhuur je oplevert kun je je camper goed onderhouden en alle onkosten betalen. Wie weet kan je er zelf ook nog eens extra van op vakantie.

Daarnaast zit er ook een leuk sociaal aspect aan. Je kunt meer mensen in aanmerking laten komen met het camperen. We horen vaak van verhuurders dat ze dat een onverwacht leuk aspect vinden. Vaak zijn het mensen met dezelfde interesses die je ook tijdens hun vakantie op de hoogte houden. Zo doe je zelf ook nog nieuwe inspiratie op voor je volgende vakantie! 

Wat overigens ook ideaal is; wil je een jaartje niet met de camper op vakantie? Of wil je wel eens een ander werelddeel ontdekken? Verhuur je camper de hele periode. Zo voel je je niet verplicht met je camper te reizen, maar hoef je hem ook niet direct te verkopen of te verwaarlozen!

Goboony redenen om je camper te verhuren

Waarom een ​​deelplatform gebruiken?

Je kunt zelf helemaal uitzoeken hoe je je camper kunt verhuren, maar je kunt ook gebruik maken van een platform als Goboony. Dat heeft een aantal voordelen. Zo doen we bijvoorbeeld alle marketing voor je. We zorgen voor zichtbaarheid op Google en social media en alle andere aspecten van marketing. Jij hoeft alleen te zorgen voor een mooie advertentie, en een goed bijgehouden kalender. Mocht je hulp willen bij het maken van een mooie advertentie? Maak dan gebruik van het Goboony Startpakket, maar je mag ons ook altijd even vragen voor advies. 

Verder lopen alle betalingen via ons. Dat is fijn voor zowel jou als verhuurder als de huurder. Ook afwikkelingen van de borg en naheffingen bij schade of bijvoorbeeld boetes en kosten van tolwegen lopen via ons. Mochten er problemen ontstaan, dan zijn wij er om te bemiddelen. Onze uitgebreide algemene voorwaarden en huurcontracten helpen daar ook bij. En mocht de huurder bijvoorbeeld annuleren, dan hebben we duidelijke annuleringsvoorwaarden op de website. Tot slot hebben we de Goboony Dagverzekering, een tijdelijke, flexibele verzekering die je eigen jaarlijkse verzekering vervangt voor de periode dat je je camper verhuurt via Goboony. Als verhuurder heb je dus geen kosten wanneer de camper niet wordt verhuurd! 

Goboony redenen om je camper te verhuren

Meer informatie 

Op deze pagina’s vind je meer informatie omtrent het verhuren van je camper. 

En mocht je er helemaal klaar voor zijn, doorloop dan de stappen op onze pagina met alle informatie over het camper verhuren.