6 mooie camperplaatsen in de Achterhoek

4 april 2022 in Bestemmingen, Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Nederland

De Achterhoek in Gelderland is prachtig voor een vakantie met de camper. Alleen al vanwege de vriendelijke mensen wil je hier zeker een keer naartoe. Of je nu maar een lang weekend blijft of er een hele vakantie van maakt, genieten doe je hier zeker. Weet je niet zo goed waar je dan moet overnachten? Deze 6 camperplaatsen in de Achterhoek zijn prachtig. 

camperplaatsen in de Achterhoek busje huren goboony

Waarom naar de Achterhoek?

Het is iets dat je vaak bij ons op de blog leest: voor een mooie vakantie hoef je helemaal niet ver weg. In Nederland en België zijn zó-veel mooie plekken om te ontdekken. Oude steden als Maastricht, gezellige dorpen, interessante musea en mooie natuurgebieden zoals deze in België

Ook in de Gelderse Achterhoek is het prachtig. Parkeer de camper op een van deze camperplaatsen en ga er lekker op uit! Er is van alles te doen: fietsen over de slingerweggetjes, wandelen door de bossen en het coulissenlandschap, een bezoekje aan Hanzesteden Zutphen en Doesburg en nog veel meer. 

Ben je en echte bourgondiër die ook tijdens het kamperen geniet van een hapje of drankje op z’n tijd? Drink een wijntje in een van de lokale wijngaarden, eet een hapje in een eetcafé, proost met een vers gebrouwen biertje bij Stadsbrouwerij de Borghman of kies voor een high tea bij Theehuis De Busker

Oh en ook handig: mocht je elders in Nederland of in België wonen, dan is deze vakantie het moment om je kampeerspullen aan te vullen. Ook kampeerwinkel Obelink ligt namelijk in de Achterhoek.  

Goboony camperplaatsen in de Achterhoek

Camperplaatsen in de Achterhoek

Er zijn in de Achterhoek heel wat mogelijkheden om te kamperen. Deze 6 camperplaatsen zijn onze favorieten. 

1. Camperplaats bij Recreatiepark Het Winkel

Deze camperplaats ligt net buiten de slagbomen van Recreatiepark Het Winkel. De plek is lekker rustig en de camperplaatsen zijn ruim en - tegen betaling - voorzien van stroom. De plaatsen zijn met name bedoeld voor als je op doorreis bent en zijn helaas niet te reserveren. Vind je de plek zo fijn dat je langer wil blijven hangen? Dan kun je bij de receptie even vragen of er nog kampeerplaatsen vrij zijn op de camping. 

Voor de camperplaats gelden twee tarieven: €15,- in het laagseizoen en €20,- in het hoogseizoen en tijdens weekenden als Pasen. Dit tarief is voor 2 personen en inclusief toeristenbelasting en het gebruik van sanitair en het vullen en legen van schoonwatertank en grijswatertank. 

Prijs: vanaf €15,-/nacht
Adres: De Slingeweg 20, 7115 AG, Winterswijk Brinkheurne

2. Camperlocatie De Haar

Camperlocatie de Haar is een camperplaats zoals de meeste camperaars het graag hebben. Het is heel rustig gelegen, de plekken zijn ruim en afgebakend met een hegje en je hebt overal een goed uitzicht. Omdat het zo’n mooi plekje is, is het verstandig om vooraf te reserveren, maar op de dag van aankomst kun je eerst ook even bellen of er nog genoeg plek is. 

De camperplaats is het hele jaar open en kost €12,- inclusief stroom. Voor het vullen van je watertank en het legen van je grijswatertank en toilet hoef je ook niks extra’s te betalen. Fijn want sanitair heeft deze plek verder niet. Wel inbegrepen: ellenlange fietsroutes, een grens-smokkeltocht van de plaatselijke VVV, idyllische dorpjes en nog veel meer. 

Prijs: €12,-/nacht
Adres: Caspersstraat 14, 7095 BK, De Heurne

3. Parking Recreatiegebied Slingeplas

Een klein beetje het gevoel hebben dat je aan het wildkamperen bent? Dat kan op deze parkeerplaats van recreatiegebied Slingeplas. Op de parkeerplaats zijn namelijk een aantal plekken beschikbaar voor campers. Zo stap je ‘s ochtends als een echte iceman/woman zo vanuit je bed het meer in voor een verfrissende duik. Ook kun je het water op in een kano of met een SUP of de omgeving te voet of op de fiets verkennen. 

De plek kost €6,- in het hoogseizoen en €3,- in het laagseizoen. Betalen doe je gewoon bij de slagboom bij het oprijden van de plek. Voor €4,- extra kun je gebruik maken van stroom en voor €1,- kun je je watertank vullen (alleen tussen april en oktober beschikbaar). Verder is er een put om de grijswatertank te legen. 

Toch wat meer comfort? Net iets verderop ligt vakantiepark De Twee Bruggen. Hier kun je ook kamperen met de camper. 

Prijs: vanaf €3,-/nacht
Adres: Kruittorenstraat 20, 7126 BH, Bredevoort

Goboony camperplaatsen Achterhoek vogel

4. Camperpark Achterhoek

Camperpark Achterhoek is een mooie camperplaats naast Camping Den Blanken op de grens van Gelderland en Overijssel. Zo kun je vanaf hier niet alleen de mooie Achterhoek ontdekken, maar ook Twente. Rondom de camperplaats is van alles te doen voor jong en oud. Van een klimbos tot het Brandweermuseum en van bijzondere wandelroutes tot uitgestrekte wijngaarden. En de ijsboerderij? Die is natuurlijk voor iedereen.  

De camperplaats heeft 19 verharde camperplaatsen die open zijn van april tot en met september. Mocht je met een camperbusje of een camper lichter dan 3500 kg zijn, dan kun je ook op de camping staan. Een overnachting kost €16,80. Dat is inclusief 2 personen, stroom en het vullen en lossen van schoon en vuil water. Ook kun je gebruik maken van de faciliteiten op de camping. 

Prijs: €16,80/nacht
Adres: Diepenheimseweg 44, 7161 LW, Neede

5. Parking Zwembad Meekenesch

Breng je een bezoekje aan het altijd gezellige Lichtenvoorde? Dan sta je goed op Parking Zwembad Meekenesch. Deze parking ligt zo’n 500 m van het centrum waar je leuke winkels en gezellige barretjes en terrassen vindt. Verder kun je een fietstocht maken met onderweg een viergangen menu, verdeeld over vier restaurants, een bezoekje brengen aan de streekmarkt of naar de jaarlijkse bloemencorso. Zin in een feestje? Dan is de Zwarte Cross the place to be. 

De camperplaats kost €10,- per dag en voor €0,60 meer kun je ook gebruik maken van stroom. Ook kun je - tijdens openingstijden - gebruik maken van de faciliteiten van het zwembad. 

Prijs: vanaf €10,-/nacht
Adres: Kerkhoflaan 5, 7131 TE, Lichtenvoorde

6. Parking bij Camping Lansbulten

Ook net buiten de slagboom van Camping Lansbulten kun je terecht op de camperplaats. Ideaal voor een lang weekend in de Achterhoek. Vanaf hier is het prachtig wandelen en fietsen door de omgeving. Voor een dagje uit zijn er genoeg leuke dorpen, een aantal museumboerderijen en in juni de Farm en Country Fair. 

De camperplaats kost €10,-, biedt plaats aan vier campers en heeft vier stopcontacten, een watertappunt voor vers water en een plek om je vuilwatertank en chemisch toilet te legen. Je kunt ook gebruik maken van het sanitair op de camping. Staat de camperplaats vol? Dan zijn er op de camping zelf ook een aantal camperplaatsen met aangepast tarief. 

Prijs: €10,-/nacht
Adres: Eskesweg 1, 7121 LZ, Aalten

Goboony camperplaatsen Achterhoek, persoon bij zonsopkomst

Maak je er een hele roadtrip door Nederland van? Kampeer dan naast deze camperplaatsen in de Achterhoek bijvoorbeeld ook op een van deze camperplaatsen in Limburg, camperplaatsen in Gelderland of camperplaatsen in Noord-Brabant