Mooie camperroutes door Nederland

20 april 2020 in Bestemmingen, Voor reizigers, Camperroutes & Nederland

Een reis met de camper betekent vrijheid en de mogelijkheid om te gaan en staan waar jij wilt. Om deze reis nog specialer te maken is het erg leuk om de route van te voren uit te stippelen om zoveel mogelijk mooie landschappen te kunnen bewonderen. Voor mooie routes hoef je niet diep Europa in te trekken. Deze routes vind je gewoon in ons mooie Nederland!

Mooie camperroutes door Nederland

Op onze blog vind je veel tips en inspiratie om met de camper gewoon lekker in Nederland te blijven. Je hoeft namelijk helemaal niet ver om mooie camperreizen te kunnen maken. Je vindt op onze blog alles over de leukste camperplaatsen en campings in Nederland, een bezoekje aan de waddeneilanden met de camper en routes van Zuid-LimburgFriesland tot Noord-Holland
Goboony camperroutes Nederland deltawerken Zeeland

#1 De deltawerken van Zeeland

Nederland is een waterland en daar zijn we trots op. Deze trots komt het best tot uiting in de deltawerken. De deltawerken is zelfs uitgeroepen door de ‘American Society of Civil Engineers’ tot één van de zeven wereldwonderen. Ook zijn er langs deze routes tal van kleine dorpjes en stadjes te vinden. Je kunt hier rustig de camper neerzetten en met de fiets één van deze plekken bezoeken.

Een echte aanrader is om naar Yerseke te rijden en daar de mossel- en oesterkotters die dagelijks uitvaren te bewonderen. Stap ook eens uit in Vlissingen of Middelburg. Steden met een eeuwenoude historie en tal van terrassen en leuke eetgelegenheden. Je kunt natuurlijk ook de camper langs de weg zetten en genieten van het uitzicht op zee.
Goboony camperroutes Nederland Veluwe

#2 De Noord-Veluwe route

Trekt de zee jou iets minder en ben je gek op mooie natuurgebieden met uitgestrekte bossen of heide? Dan is de Noord-Veluwe route echt iets voor jou! In deze route vind je het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Als fervent wandelaar kun je hier je hart ophalen en genieten van de natuur en de rust. Deze route nodigt echt uit tot het strekken van de benen. Tijdens het afleggen van deze route kom je ook een aantal plekken tegen waar de musea bezoeker aan zijn of haar trekken kan komen.

Tijdens deze route kun je bijvoorbeeld een uitstapje maken naar Apeldoorn waar je Paleis ’t Loo vindt. Ook kun je de camper uit om een bezoekje te brengen aan de Apenheul of het waterslot Cannenburch in Vaassen. Ook de kleine dorpjes en steden in deze route zijn zeker de moeite waard. Denk hierbij aan het bosrijke Garderen, het met heideveld omgeven Elspeet en nog vele andere bijzondere dorpjes. Langs deze route zijn er ook talrijke restaurants en andere plekken om even tot rust te komen. Een echte aanrader voor de natuurliefhebber en wandelaars onder ons. Goboony camperroutes Nederland Groningen

<-- Premium blog lead generator CTA replacement block -->

#3 De Gronings Goed route

Groningen is ook een plek waar je met de camper een mooie route kunt afleggen. Op het internet zijn verschillende routes te vinden die geschikt zijn voor de camper of auto, maar wij hebben er ook een ontwikkeld. Groningen biedt rust en ruimte en veel ander moois. Zo zijn er veel wegen die langs kleine dorpjes, sluizen, kerkjes en boerderijen leiden. Groningen heeft veel natuur en mooie dorpjes waar het lijkt alsof de tijd stilgestaan heeft. Dorpjes zoals Winsum, Garnwerd, Eenrum en Warffum zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Tijdens deze route kun je ook leuke uitstapjes maken. De zeehondencrèche in Pieterburen is een must-see, maar ook het nationaal park in Lauwersmeer mag je niet missen. Als je toch in de buurt van Pieterburen bent, dan kun je doorrijden naar het puntje van Nederland. Zet hier de camper even neer en geniet van het uitzicht op de Waddenzee.Goboony camperroutes Nederland Maas en Waal

#4 De route door land van Maas en Waal

Het lied ‘Land van Maas en Waal’ van Boudewijn de Groot zal misschien wel bekend in de oren klinken. In dit lied wordt de schoonheid van dit gebied bezongen en hier is geen woord over gelogen. Dit gebied tussen de twee rivieren is door de vele overstromingen een enorm vruchtbaar stuk land. Het grootste tuinideeën park van Europa, de Tuinen van Appeltern, is hier een mooi gevolg van. Deze bijzondere tuin telt 180 verschillende voorbeeldtuinen. Een mooie plek om rond te lopen én inspiratie op te doen. Ook kun je met de camper gebruik maken van één van de vele pontjes die het land van Maas en Waal rijk is. Voel je vrij om hier zelf je preciese route uit te stippelen, om zo precies te doen wat jij wil.

Tijdens het afleggen van deze route kun je ook de camper aan de kant zetten en de natuur intrekken met de fiets of te voet. Als je dit gaat doen, neem dan de moeite om de rivieren langs te fietsen. Onderweg geniet je van het uitzicht op de rivieren, uiterwaarden en al de fruitstalletjes die je onderweg tegenkomt.

Wil jij ook deze routes door Nederland rijden, maar heb je geen camper? Huur dan een camper bij Goboony

Bekijk onze uitgebreide camper reisgids
Ontdek meteen welke camper bij jouw plannen past, en welke bestemmingen je niet mag overslaan.