Waarheen op vakantie in 2023

30 oktober 2022 in Alles voor je eerste camperreis, Bestemmingen, Camper- en campingtips & Tips voor reizigers

Vraag je je nog af waar je heen moet op vakantie in 2023? Er zijn genoeg prachtige landen waar je met de camper naar toe kan reizen. In deze blog heb ik 3 super toffe landen op een rijtje gezet waar je sowieso unieke ervaringen zult hebben. Deze landen zijn heel speciaal en moet je een keer bezocht hebben in je leven!Goboony waarheen op vakantie

1. Marokko

Marokko is een prachtig land met veel uiteenlopende landschappen. Van mooie kustplaatsen tot de oneindige leegte van de woestijn. Wie het aandurft om met de camper naar dit Afrikaanse land te gaan, gaat een avontuurlijke reis tegemoet. Het is geen makkelijke reisbestemming, toch kan je er prima heen reizen met de camper. In Marokko mag je overal overnachten, perfect voor de avontuurlijke reiziger. Wel worden uit veiligheidsoverwegingen de parkeerplaatsen langs de kust vaak ontruimd.

In de tijd van het Islamitische Rijk was er een sultan in Marokko die vier steden gezamenlijk tot een hoofdstad heeft uitgeroepen: Fès, Marrakech, Rabat en Meknes. Deze steden worden tegenwoordig de koningssteden genoemd, en zijn de bekendste toeristische plekken. Een bezoekje aan (een van de) de koningssteden is dus zeker de moeite waard! Een van de meest gefotografeerde plekken van Marokko is Chefchaouen. De blauwe kleur van alle huizen geeft een bijzondere uitstraling. Blauw staat in dit stadje bekend als de kleur van de goddelijkheid en daarom worden de huizen in dit plaatsje ieder voorjaar opnieuw geverfd. Wanneer je in Marokko bent moet je ook zeker het uitgestrekte Atlasgebergte bezocht hebben. Dit gebergte staat bekend om zijn ruige landschappen, spectaculaire bergpassen en primitieve berberdorpjes. Wil je naar Marokko met de camper? Hou er dan rekening mee dat je ongeveer 3 dagen onderweg zult zijn. Overnacht ondertussen op een camperplaats in Frankrijk of een camperplaats in Spanje. Een meer uitgebreide route vind je in dit artikel; roadtrip Marokko.

Goboony waarheen op vakantie

2. Griekenland

De Griekse eilanden moet je een keer gezien hebben in je leven. Met de camper kun je er ongeveer binnen 2 dagen al komen. Nu is de vraag, naar welk Grieks eiland reis je als eerste toe? Santorini is een van de mooiste eilanden ter wereld. Dit eiland is alles wat je je voorstelt bij een Grieks paradijs: spierwitte huisjes tegen een intens blauwe achtergrond van lucht en oceaan, authentieke dorpjes, spectaculaire uitzichten en overheerlijk eten. Als je een voet aan land zet op het eiland Zakynthos ontdek je al gauw dat het eiland meer te bieden heeft dan het bijzondere strand Navagio Beach, met haar mooie baai en iconische scheepswrak midden op het strand. Op het eiland leeft de zeldzame Caretta-Caretta schildpad, deze legt in de baai van Laganas eieren. Het gebied wordt goed beschermd, maar het is mogelijk om een kijkje te nemen en de gigantische schildpadden met eigen ogen te zien! Naast Santorini en Zakynthos is Mykonos zeker nog een plek die op je bucketlist moet staan. Met de bijnaam ‘Island of the winds’ is het geen verrassing dat Mykonos een trekpleister is voor surfers en kiters. Het eiland wemelt van de waanzinnige stranden, waar je altijd wel een beach bar of club aantreft. Wil je nog meer beach bars en clubs? Dan is het eiland Kreta zeker een aanrader. Toch is Kreta niet alleen maar feesten, verlaat je de resorts dan ontdek je het veelzijdige eiland pas echt. Met prachtige landschappen, gezellige dorpjes en verlaten strandjes die zo in de Cariben hadden kunnen liggen. Balos beach is een van de allermooiste stranden van de Griekse eilanden (en zelfs de gehele Mediterrane), en is gelegen op Kreta!

Tip: wil je met de camper naar Griekenland? We hebben twee mooie routes voor je uitgestippeld! 

Goboony waarheen in 2019

3. Turkije

Reizen naar Turkije via de weg duurt wat langer dan reizen naar Marokko of Griekenland. Je zal iets langer dan 3 dagen onderweg zijn om dit mooie land te bereiken. Veel zon, prachtige stranden, bijzondere berglandschappen en antieke steden, Turkije omschreven in 4 woorden. Denken we aan Turkije dan komt Istanbul ook in je op, deze stad heeft onderhand alles. Interessante musea, oude gebouwen, vintage winkels en kleurrijke bazaars zijn voorbeelden van wat je kan verwachten wanneer je Istanbul bezoekt. Naast Istanbul moet je een keer Antalya bezocht hebben. Kaputaş Beach ligt in Antalya en is misschien wel het mooiste strand van Turkije. Een prachtige baai, azuurblauw water en een fenomenaal uitzicht. Ook moet je zeker de Düden Watervallen bezocht hebben wanneer je in Antalya verblijft. Nationaal park Göreme en de rotsen van Cappadocië zijn UNESCO Werelderfgoed, zeker een aanrader om te bezoeken dus. De grotdorpen, ondergrondse steden en dorpskloosters maken deze plek spooky en mooi tegelijkertijd. Bekijk ook onze blog Met de camper naar Turkije.

Zie jij na het lezen van deze blog een reisje naar een van deze unieke bestemmingen wel zitten? Check ons actuele camper aanbod en boek een camper die bij je past. Heb je zelf nog unieke bestemmingen? Laat het ons vooral weten!