Roadtrip plannen in 8 stappen

19 december 2017 in Camper- en campingtips en Tips voor reizigers

 

In deze blog: Roadtrip plannen in 8 stappen. Road trips zijn super tof om te doen. In het bijzonder met een camper, omdat je vrij bent en elke dag kan bepalen waar je gaat en staat. Misschien heb jij al een roadtrip in het vooruitzicht. Zo niet, dan heb je na deze blog hopelijk weer wat nieuwe inspiratie!  

Goboony roadtrip plannen

1. Boek jouw droomcamper!

Bij het roadtrip plannen moet je bij het begin beginnen. Zonder camper kom je nergens. En als je niet weet met wat voor een camper je uiteindelijk op pad gaat is het ook lastig plannen. Zoek daarom via Goboony jouw droomcamper uit. Ze zijn er in alle soorten en maten en er zit er vast en zeker ook eentje voor jou tussen. 

2. Waar ga je heen?

Waar ga je in hemelsnaam naartoe?! Er zijn zoveel mooie plekjes in Europa. Maar je hebt natuurlijk nooit genoeg tijd om ze allemaal in een keer te bezoeken. Wees daarom selectief, alles op z’n tijd.

Onze blog staat boordevol inspiratie. Zo hebben we bijvoorbeeld een overzicht van fantastische roadtrip routes in Europa, een roadtrip door het Zwarte Woud, deze leuke reis door Frankrijk in een oud Volkswagenbusje of kan je Desi en Leroy volgen op hun roadtrip door Europa! Verder maakt BNN al jaren het bekende programma 3 op reis. Hier doen ze de tofste bestemmingen uit de wereld aan. Ze vertellen je over de unieke steden, bezienswaardigheden en dingen die er te doen zijn. Op hun website kun je zoeken op bestemmingen en op basis hiervan alle beschikbare fragmenten checken. Dit geeft een bom aan inspiratie! Ook Lonely Planet laat je smachten naar je volgende vakantie. Het principe is hetzelfde: zoek naar een specifiek land en Lonely Planet heeft altijd een aantal unieke dingen voor je geselecteerd. Kijk ook eens op vakantiedealz en doe inspiratie op voor bijvoorbeeld Italië of Kroatië. Overigens zijn er ook tal van apps die je kunnen helpen bij toffe plekken waar je kunt overnachten

Goboony roadtrip plannen

3. Plan die trip! 

Er zijn op internet een aantal handige tools, of road trip map makers, die jou helpen om daadwerkelijk je roadtrip te plannen. Een hiervan is Furkot. Op deze website kun je allerlei punten markeren en zo je route gemakkelijk uitstippelen. Ook Sygic heeft een super toffe manier bedacht om een route trip te plannen. Je kunt een bestemming intypen en vervolgens worden op de kaart alle bezienswaardigheden weergegeven, ook op volgorde van populariteit. Plan je route ook zo dat je snelwegen vermijd. Snelwegen zijn meestal saai. Binnen - en bergwegen zijn leuk en uniek! Pak daarom af en toe eens een mooie bergpas, in plaats van de tunnel. Vergeet je trouwens niet in te lezen over milieuzones en tolwegen! Download ook even al deze apps, die kunnen onderweg zeker van pas komen. 

4. Muziek

Een roadtrip is niks zonder een goede, bijpassende muziek. Zie je jezelf al gaan over de mooie wegen, terwijl de wind door het open raampje je gezicht streelt en Follow the Sun van Xavier Rudd de lucht vult? Deze muzieklijsten helpen je ook bij het samenstellen van je playlist, maar je kunt ook gewoon de Goboony playlist op Spotify beluisteren. 

Goboony roadtrip plannen

5. Snacks

Een roadtrip is natuurlijk niet compleet zonder genoeg snacks. Gelukkig kan je in de camper genoeg snacks meenemen en zelfs de koelkast vullen. Zo wordt je nooit hangry en ben je de hele tocht extra gelukkig. Geen idee wat je mee moet nemen? Gelukkig hebben wij tips

6. Paklijst 

Jeeeuj, je roadtrip kan bijna beginnen. Alleen nog even bedenken wat je allemaal mee moet nemen. Ook daar hoef je niet al te lang over nadenken, wij hebben namelijk ook al een paklijst voor je samengesteld! 

Goboony roadtrip plannen

7. Spontaan

De titel van deze blog gaat over plannen. Toch is roadtrippen met een beetje ruimte voor spontaniteit altijd goed! Neem eens een onbekende afslag of bezoek eens een dorp of stad zonder dat je het van tevoren had gepland. Wie weet wat je daar allemaal voor moois tegenkomt, of tegen wat voor een avontuur je aan loopt. 

8. Share the Freedom! 

Deel jouw vrijheid met andere mensen die je onderweg misschien tegenkomt, en met Goboony! We zijn super benieuwd naar jouw unieke avonturen die je met de camper hebt meegemaakt. 

Heb je jouw droomcamper nog niet geboekt voor je roadtrip? Doe dat dan snel en bekijk ons grote aanbod van campers in binnen - en buitenland. En heb jij zelf ook nog een goede tip voor een mede-reiziger die zijn trip aan het plannen is? Laat het ons weten! #LETSGOFREE