Top 10 camperplaatsen Frankrijk

10 november 2017 in Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Frankrijk

De top 10 camperplaatsen van Frankrijk is een mooie toevoeging aan onze blog van vorige week, waarin we drie camperroutes door Frankrijk voor je uitstippelden. Want tijdens je camperreis wil je natuurlijk ook je camper op de mooiste camperplekken van Frankrijk parkeren. Deze 10 camperplaatsen zijn op de website van Campercontact allemaal beoordeeld met een score van +9, dat is kwaliteit verzekerd! Meer mooie overnachtingsplekken kun je vinden op CampspaceGoboony top 10 camperplaatsen Frankrijk

#1 Aire de Camping-Car Les Sables Blancs

Deze plaats is speciaal voor campers, maar is wel onderdeel van camping Municipal des Sables Blancs. De camperplaats ligt aan een mooie baai waar je kunt zwemmen, vissen en kitesurfen. De camperplaats is het gehele jaar 24/7 open en wanneer je meerdere dagen wilt blijven, geldt er een aangepast tarief. De camperplaats is van alle gemakken voorzien die je als camperaar nodig hebt. De omgeving biedt veel wandel- en fietsmogelijkheden. Het dorpje Plouharnel is op 4,5 km, maar je kunt het makkelijk bereiken met het openbaar vervoer. In het dorpje vind je een bakker en supermarkt.  

#2 Chemin de Russan

Vlakbij het zuiderse Nîmes ontdek je de camperplaats in de tuin van Bernard en zijn vrouw. Een rustige, afgesloten plek die je een perfecte uitvalsbasis geeft om de stad te ontdekken. Ga je met de fiets naar de stad? De terugweg is stijl bergop, dus smeer die beentjes goed in! Van hieruit reis je makkelijk door naar Montpellier, Aixe-en-Provence of Avignon. 

#3 Parking Châteaubourg

De naam verraadt het al, maar deze camperplaats in Châteaubourg (vlakbij Valence) heeft misschien wel één van de mooiste uitzichten van de buurt. Je kijkt namelijk uit op ... het kasteel van Châteaubourg. Met het centrum op 100m wandelen struier je zo door de straten van dit middeleeuws aandoend stadje in de hart van de Ardèche. 

#4 Le Moulin de Chaligny

Le Moulin de Chaligny, is zoals de naam al zegt, gelegen bij een molen. De plaats kijkt uit over het dorp St. Amand sur Sevre, en de dichtstbijzijnde grote stad is Nantes. Het is een leuke rustige plaats en in de molen zit een restaurant waar je heerlijk kunt eten. De camperplaats is van alle gemakken voorzien en de eigenaren van de plaats zijn super vriendelijk. Kijk niet gek op als ze je verse eieren of wat kruiden komen brengen, zodat je zelf ook lekker kunt koken.

<-- Premium blog lead generator CTA replacement block -->

#5 Ferme de La Condamine

Ferme de La Condamine ligt temidden van de lavendelvelden in het dal van Les Barronies. Het is een ideale camperplaats als je van stilte en rust houdt. De eigenaar is vriendelijke en behulpzaam. En op de camperplaats is een leuk klein winkeltje met streekproducten. De camperplaats is van alle gemakken voorzien en is ook geschikt voor je trouwe viervoeter.  Ook is het een mooie uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken.

#6 La Perle du Lot

La Perle du Lot is een mooie camperplaats in Frankrijk, van een Nederlandse eigenaar. Het is een geweldige plek om enkele dagen tot weken te staan, vlakbij Montauban! In de omgeving kun je prachtig fietsen en wandelen en de camperplaats is voorzien van echt alles dat je maar nodig hebt,  tot een wasmachine aan toe. Verder kan de eigenaar heerlijk koken en met een zwembad en jacuzzi kom je op deze camperplaats heerlijk tot rust. Vergeet niet om vooraf even te reserveren en houd er rekening mee, dat de camperplaats niet geschikt is voor gezinnen met jonge kinderen.  

#7 Aire de Camping-Car

Op Aire de Camping-Car in Conques-en-Rouergue  vind je zeer ruime camperplekken. Zo ruim dat je er zelfs een camper van 6 meter overdwars neer kunt zetten. Rondom de verharde plekken is ook veel gras, dus je kunt lekker al je spullen buiten zetten. De camperplek is gratis, je hoeft alleen te betalen voor de diensten die je afneemt. In de buurt ligt het dorp Conques, dat is een echte must see!

#8 la Ferme La Montagnette

Fan van plattelandsplekjes en op het erf van de boer staan? Op deze prachtige, landelijke plek nabij Laguiole koop je het vlees om 's avonds mee te BBQ'n rechtstreeks bij de boer. Een plekje om te koesteren. In deze regio van Frankrijk, de Averyon, loop je zelfs in het hoogseizoen amper een toerist tegen het lijf. 

#9 Aire de Camping-Car Lhers

Aire de Camping-Car Lhers ligt op 1100mhoogte en heeft een fantastisch uitzicht op de bergen. In het hoogseizoen kun je er iedere dag vers brood kopen en buiten het seizoen op dinsdag en vrijdag. Het sanitair van de plek is erg schoon. De camperplek ligt midden in de natuur en je hoort de koeienbellen de hele dag rinkelen. Er zijn rondom de camperplaats prachtige wandelmogelijkheden en ook voor de kinderen is er genoeg te doen.

#10 Ferme de la Godinière

Ferme de la Godinière biedt mooie camperplaatsen tussen de boomgaarden. Het doet er erg vriendelijk aan en het is er heerlijk rustig. Je kunt er goed met de honden lopen. Bij de camperplek is ook een winkeltje waar ze producten van de boerderij verkopen. Vergeet vooral niet de cider te proberen!

Wil je nog meer camperplaatsen in Frankrijk zoeken? Neem dan een kijkje op de site van Campercontact of bekijk de top 10 campings in de Elzas.

Om deze mooie camperplekken in Frankrijk te bezoeken heb je natuurlijk wel een camper nodig. Heb je die nou niet zelf? Huur dan een camper via Goboony! #LETSGOCAMPING

Plan jouw onvergetelijke roadtrip met onze exclusieve reisgids
Bekijk onze uitgebreide reisgids, ontdek welke camper bij jouw plannen past, en welke plekken er op je to-visit lijst moeten staan!