Roadtrip door het Zwarte Woud - Met de camper door Zuid-Duitsland

27 januari 2021 in Bestemmingen, Voor reizigers, Camperroutes & Duitsland

Wist je dat de mooiste bestemmingen vaak gewoon voor de deur liggen? Een roadtrip door het Zwarte Woud is perfect, want het is goed bereikbaar met de camper en je ervaart toch het ultieme ver-van-huis reisgevoel door de overweldigende natuur (hallo bergen!). Goboony roadtrip Zwarte Woud

Roadtrip door het Zwarte Woud

Deze roadtrip brengt je van het noorden van het Zwarte Woud tot het mooiste plekje in het zuiden. Je start in Baden-Baden en eindigt in Freiburg im Breisgau. Van noord naar zuid neemt zeker 6 dagen in beslag als je de onderstaande camperroute volgt en wil genieten van al het moois dat je onderweg tegenkomt. Onderweg word je getrakteerd op kleine stadjes, grote watervallen, diepe valleien, gotische kastelen, talloze bochten en mystieke uitzichten op bergen, bomen en meren. Do I need to say more? 

Liever zelf een roadtrip plannen? Bekijk dan het artikel een roadtrip plannen in 8 stappen en ga op pad met een camper die je via Goboony huurt

  1. Baden-Baden

Begin je reis in de stad Baden-Baden. Deze historische stad ligt op zo’n 5 uur rijden van Nederland en is een fijn begin van je reis. De stad is namelijk redelijk groot, met veel kuuroorden, heeft een gezellig centrum en een mooie boulevard. De perfecte plek om even de benen te strekken als je het mij vraagt!

Overnachten met je camper doe je op Campingplatz Adam. De camping ligt rond een schattig recreatiemeertje met een grindstrand, een grote glijbaan, waterfonteintjes, een eilandje en een weide waar je heerlijk je handdoekje kunt uitgooien. De staanplaatsen liggen verspreid over meerdere velden met veel schaduw. 

  1. Mummelsee

De roadtrip gaat verder naar dit gitzwarte gletsjermeer en is zeker het stoppen waard! Het meer is omringd door naaldbomen, dus een mooie foto schieten is hier niet zo moeilijk. Je kunt een waterfiets huren of ergens op een terras rondom het meer of natuurlijk voor de camper neerstrijken voor een drankje met uitzicht. 

Camping Alpirsbach is een aan de Kinzigbeek gelegen kampeerweide en heeft prachtig uitzicht op de groene omgeving. Mocht je dus nog op zoek zijn naar een mooie overnachtingsplek in Mummelsee, dan is dit je adresje!  Goboony roadtrip Zwarte Woud

  1. Freudenstadt

Rijd verder richting het hooggelegen Freudenstadt. Hier is het aangenaam vertoeven door het vele aantal zonuren. Wat je hier verder kunt vinden zijn verschillende musea, kleine winkels, een hamrokerij, een glasblazerij, de toren Friedrichsturm met mooi uitzicht en het grootste kerkplein van Duitsland. Op dit kerkplein worden ook vaak culturele evenementen georganiseerd. 

Op een heuvel gelegen, met wederom een fantastisch uitzicht over het Zwarte Woud, ligt Camping Koningskanzel. Een perfect plekje voor de camper! Fijn detail: de camping beschikt over een door zonne-energie verwarmd zwembad, een fitness en een wellness!

Tip: Een goede roadtrip is niet compleet zonder heerlijke roadtrip muziek. We’ve got you covered! In dit artikel over de beste muziek voor een roadtrip geef ik je alle informatie om de beste muziek voor onderweg samen te stellen. 

<-- Premium blog lead generator CTA replacement block -->
  1. Triberg

De reis gaat verder naar het gebied met de hoogste watervallen van Duitsland: Triberg. Vanaf het centrum van Triberg ben je snel bij de watervallen via een wandelpad. Er zijn daar ook genoeg parkeerplaatsen om je camper neer te zetten. Verder kun je hier met verschillende kabelbanen de toppen van de bergen bereiken. De omgeving is hier echt adembenemend mooi!

Bij het plaatsje Steinach ligt het gezellige Campingplatz Kinzigtal. Een fijne camping om te overnachten als je aan het roadtrippen bent in deze schilderachtige omgeving. 

Goboony roadtrip Zwarte Woud

  1. Titisee 

We rijden verder zuidwaarts. In het zuidelijke deel van het Zwarte Woud vinden we namelijk het meer de Titisee. Je vindt hier veel natuur, zwembaden, winkeltjes en talloze wandel- en fietsroutes. Ik kan je een wandeling rondom het meer echt aanraden! Je kunt op een warme dag ook een plons nemen in een van de verbogen bergmeertjes, zoals de Glaswaldsee.

Camping Bankenhof ligt vlakbij Titisee, omringd door een beekje en het bos. Een leuke tip: de camping organiseert wandeltochten. Zo weet je zeker dat je al het moois te zien krijgt zonder te verdwalen! Liever iets relaxder de omgeving verkennen? Je kunt hier ook elektrische fietsen huren! 

  1. Freiburg im Breisgau

De laatste stop van deze roadtrip is Freiburg im Breisgau, misschien wel een van de leukste steden van Duitsland. Je hebt hier kleine vakwerkhuisjes, historische pandjes en oude grachten. Vergeet ook niet om een bezoekje te brengen aan de gotische kerk de Freiburger Münster. De kerk heeft een toren van maar liefst 116 meter hoog! Let op: het oude centrum is autovrij. 

Camping Hirzberg heeft vlakke standplaatsen met veel schaduw. Naar Freiburg is het ongeveer 20 minuten lopen, dus goed te doen! Achter de camping beginnen ook diverse wandelpaden en mountainbikeroutes. 

Zijn er nog andere plekken in het Zwarte Woud die volgens jou echt niet mogen ontbreken tijdens deze roadtrip? Laat het ons weten, zodat we het toe kunnen voegen aan deze lijst. Of zie je het wel zitten om met een camper een roadtrip door Duitsland te maken? Bekijk ons uitgebreide camper aanbod, bekijk de top 6 campings in de Eifel of bekijk deze 3 mooiste camperroutes door Duitsland.

Plan jouw onvergetelijke roadtrip met onze exclusieve reisgids
Bekijk onze uitgebreide reisgids, ontdek welke camper bij jouw plannen past, en welke plekken er op je to-visit lijst moeten staan!