Hoe vind je goede camperplaatsen in Europa?

6 augustus 2018 in Bestemmingen, Tips voor reizigers, Europa, Campings en camperplaatsen & Camper- en campingtips

Onze blog staat vol inspiratie voor jouw volgende camperreis. Daarbij besteden we ook aandacht aan mooie camperplaatsen in Europa. Helaas kunnen we niet alle camperplaatsen benoemen, maar gelukkig bestaat er ook een manier om zelf op zoek te gaan naar de beste campingspots voor jouw camper. Lees ook hier alles over camper campings

1. Campercontact app van NKC

De camperplaatsen app van NKC heet Campercontact en is bij bijna iedere camperaar wel bekend. Voer jouw gewenste bestemming in, zet jouw wensen om in filters en zie daar de camperplaatsen die helemaal bij jou passen. Je vindt er camperplaatsen over de hele wereld en er staan zelfs camperplaatsen in Iran genoemd! Wat erg fijn is aan de campercontact app is dat veel gebruikers reviews achterlaten bij de camperplaatsen. Je kunt hiermee goed de kwaliteit van de camperplaats of camping beoordelen en zo zul je hoogstwaarschijnlijk niet voor verrassingen komen te staan. In de app van NKC vind je de juiste contactgegevens van alle camperplaatsen en ook staan de goede coördinaten erbij, zodat je de plek makkelijk in kunt voeren in je GPS. De app kost € 5,99 per jaar, maar is voor NKC-leden gratis. Naast de app kun je ook gebruik maken van de website en in je account ook zaken als routes beheren. 

2. Park4night

Een andere goede camperplaatsen app is Park4night. De app werkt een beetje hetzelfde als campercontact en geeft ontzettend mooie plekken weer. Je kunt specifiek zoeken op bijvoorbeeld gratis camperplaatsen, camperplaatsen bij een boerderij, gewoon een picknickplaats, stiekeme offroad weggetjes of ontzettend mooie wild kampeer plekken. Je moet soms wel een beetje spelen met de taalinstellingen, maar de plekken die je met behulp van deze app kunt ontdekken zijn het helemaal waard.  

Goboony camperplaatsen Europa

3. ACSI

De ACSI is ook een bekende in de kampeerwereld. Zowel op de website als in hun papieren gidsen vind je een enorm overzicht van campings in Europa, maar naast de website en de gidsen hebben ze ook een aantal apps: CampingCard ACSI-app (die je alleen kunt gebruiken met een ACSI CampingCard), de ACSI Campings Europa-app, en de Klein & Fijn Kamperen-app. Ideaal voor iedereen omdat je campings in allerlei soorten en maten kunt vinden, van kleine natuurcampings tot campings met zwemparadijs. 

4. Natuurkampeerterreinen

De campings van Natuurkampeerterreinen zijn misschien niet echt camperplaatsen, het zijn eerder minicampings. Toch wil ik ze hier even noemen, omdat ik groot fan van de plekken ben. Deze zijn klein, midden in de natuur en vaak wel van alle gemakken voorzien. Kruip 's avonds bij het kampvuur, neem de tijd voor jezelf, je geliefde, je vrienden of je familie en leef met het ritme van de natuur. Op de site kun je makkelijk zoeken naar de terreinen en filteren op land en provincie. Ook kun je filteren op campings die toegankelijk zijn voor campers en/of camperbusjes. Om te kunnen kamperen op een Natuurkampeerterrein hoef je alleen maar even het Groene Boekje aan te schaffen. Je kunt daarnaast ook nog de Kamperen app downloaden. 

Goboony camperplaatsen Europa

5. Campspace

Een andere goede site is Campspace. Ook deze site biedt je campingplaatsen over de hele wereld. Het leuke is dat ze niet alleen grote campings op hun site hebben staan, maar dat er ook veel mensen zijn die een plekje in hun tuin aanbieden. Microcampings noemen ze die. Je kunt op die manier echt op de meest sprookjesachtige plekken kamperen en op zoek gaan naar hele bijzondere plekjes. Van een spot tussen de wijngaarden en olijfbomen in Italië tot een plekje bij een ecolodge bovenop een berg in Spanje. Al vind je er ook de mooiste plekjes in Nederland. 

6. Wijngaarden en boerenerven 

In meerdere landen in Europa is er de mogelijkheid om op boerenerven en tussen de wijngaarden te kamperen. Houd er bij alle opties rekening mee dat het even duurt voordat je het bestelde boek inclusief sticker in huis hebt. Bereid je dus goed voor, voor vertrek. 

6.1 Britstops

Als je met de camper naar Engeland gaat kun je overnachten op bijvoorbeeld deze mooie camperplaatsen, maar je kunt ook gebruik maken van Britstops, gratis plekken waar je 24 uur mag staan met je camper. Vaak vind je deze Britstops bij pubs, wijngaarden, boerderijen, boerenwinkels of brouwerijen. Om op deze Britstsops te kunnen overnachten hoef je je alleen maar even aan te melden op de site en de gids te kopen. Je ontvangt dan een sticker die je op je voorruit kunt plakken. Zo weet iedereen dat je lid bent en kun je op de mooiste plekken overnachten! 

6.2 France Passion 

De Franse versie van Britstops is France Passion. Het principe werkt hetzelfde. Je wordt lid en ontvangt een gids en raamsticker. Zo kun je van alle plekken die aangesloten zijn bij France Passion terecht. Een goede manier om in Frankrijk van het gebaande pad te gaan, en voor weinig te kamperen op de mooiste plekken op het platteland. 

6.3 España Discovery

Ook España Discovery hoort in dit rijtje thuis. Met España Discovery kan je Spanje op een fijne ontspannen manier met de camper ontdekken. Verwacht geen overvolle campings en massa toerisme, maar bijzondere en rustige plekken bij wijngaarden en boerderijen. Ze hebben een duurzaamheid en groen toerisme hoog in het vaandel staan en dan heb je bij mij altijd een streepje voor. Daarnaast is het extra fijn kamperen bij een Spaanse boer op het erf, terwijl je waarschijnlijk ook nog eens meer leert over (en proeft van) zijn biologische manier van produceren. 

6.4  Landvergnügen

De Duitse versie is Landvergnügen. Ook hier kun je lid worden door het boek te bestellen. Met het vignet op je raam, kun je dan op zo’n 675 plekken in Duitsland terecht. Een bijzondere manier om ons buurland te ontdekken en vooral om midden in de natuur te zijn. 

6.5 Andere landen

Ook in Zwitserland, Zweden en Denemarken zijn deze formules uitgerold. De Zwitserse versie is Swiss Terroir, de Zweedse is Swede Stops en de nieuwste in de groep is Denemarken via Pintrip.

Goboony camperplaatsen Europa

7. iOverlander

De app iOverlander is ook een handige app om te gebruiken. Hij wordt vooral veel gebruikt door mensen die lange tijd in een camper aan het reizen zijn. Je vindt er campings, plekken om te wildkamperen en bijvoorbeeld service stations. 

8. Van Secrets

Een andere site is Van Secrets. Deze site deelt allerlei geheime plekjes voor mensen die dol zijn op wildkamperen. Ze maken onderscheid in free spots, wild spots en paid spots en ook kun je locaties vinden waar je kunt douchen of naar de wc kunt gaan. Zo kom je op de mooiste en meest onbekende plekjes. Per spot worden de coördinaten gegeven zodat je ze met de GPS kan vinden. Ook krijg je informatie over in wat voor omgeving je staat, wat er in de omgeving te doen is, de veiligheid van de plek, de actuele weersinformatie en zelfs de exacte tijd van de zonsondergang en zonsopkomst. Wil je liever toch liever zeker zijn dat je sowieso mag wildkamperen in het land waar je op dat moment, lees dan even deze blog over wildkamperen en ik welke landen het is toegestaan

9. Vanlifelocation

Om Vanlifelocation te gebruiken heb je wel een instagram account nodig omdat hun site nog niet werkt. Dit instagram account post regelmatig mooie foto’s van gratis camperspots in Europa met de coördinaten erbij. Alleen al leuk om weg te dromen bij de prachtige foto’s. 

10. Bijzondere Camping

Ook Bijzondere Camping is misschien niet gericht op camperplaatsen, je kunt er wel prachtige campings vinden! Zoek op land en op type camping en binnen no time heb je een mooi plekje gevonden. 

Goboony camperplaatsen Europa

Wat zijn jouw favoriete camperplaatsen in Europa en hoe zoek je die? Mocht je nog een goede andere manier hebben om goede camperplaatsen of bijzondere campingspots te vinden, of heb je nog campingspots die iedere camperaar zou moeten kennen, laat het ons weten! #LETSSHARETHEFREEDOM

Bekijk aanbod