5...4...3...2 ...1.... Vuurwerkvrije campings!

25 oktober 2023 in Bestemmingen, België, Tips voor reizigers, Luxemburg & Nederland

Heel wat hondeneigenaars zijn volop op zoek naar een knalvrije camping, om een jaarwissel zonder stress te hebben. Dan is een campertrip met de viervoeter een prima idee, want zowel in binnen-als buitenland zijn er heel wat vuurwerkvrije campings! 
Goboony vuurwerkvrije campings camperplaatsen Nederland België camper huren

Vuurwerkvrije campings

Lang tafelen, gaan dansen tot de zon weer op komt of ver weg van het feestgedruis tot rust komen: oud op nieuw heeft voor ieders wat wils. Voor veel baasjes van viervoeters begint volop maanden op voorhand de zoektocht naar een vuurwerkvrije plek, op zoek naar de rust. Wat is er Nederlandser dan buiten fietsen, polders en pindakaas? Vuurwerk! Het Nederlandse aanbod van vuurwerkvrije campings is dan ook erg groot. In België vliegen de vuurpijlen vooral rond de grote steden vrolijk de lucht in, en in Duitsland en Luxemburg stuit je hier en daar op een kleine vuurwerkshow, vaak georganiseerd door het plaatselijke stadje of dorp. In Frankrijk is vuurwerk vooral gebruikelijk op 14 juli, de nationale feestdag, en doorheen de zomer rond populaire badsteden. 

Deze vuurwerkvrije campings en camperplaatsen in de Benelux staan erom bekend om knalvrij zijn. Kan je hond zelfs geen vuurwerk in de verte verdragen, bel dan met de uitbaters om 100% zeker te zijn! Traditioneel zijn boerderijcampings, camperplaatsen voor paardenliefhebbers en natuurkampeerterreinen ook erg sereen.
Goboony vuurwerkvrije campings camperplaatsen Nederland België camper huren

Vuurwerkvrije campings in Nederland

Hondeneigenaars in Nederland hebben een bang hartje tijdens de jaarwisseling, want hier wordt geknald. Niet alleen vuurwerk, maar in sommige delen van het land steken ze ook carbid of klaphamer af. Onze lijstje van vuurwerkvrije campings en camperplaatsen is hier erg uitgebreid en wordt actief aangevuld. Neem zeker ook een kijkje bij de top 10 meest hondvriendelijke campings van Nederland

Vuurwerkvrije campings in België

Het land der zachte G's is een gekende bestemming voor Nederlanders die bij oud en nieuw de grens oversteken, op zoek naar de rust. Algemeen zijn de meeste campings tijdens deze periode in België vrij rustig, in Vlaanderen heerst er officieel een vuurwerkverbod (al wordt dat niet streng nageleefd). De meeste natuurcampings in België zijn ook een goed vertrekpunt voor een rustige jaarwissel. 

Vuurwerkvrije campings in Luxemburg

Luxemburg in het winterseizoen kan verrassen! Een combinatie van knusse binnenstadjes als Larochette en Echternach, wilde natuur en UNESCO-Werelderfgoed in Luxemburg Stad zorgen voor een wintervakantie vol sfeer. Het vuurwerkverbod zorgt voor rustige avonden, al kan de burgemeester plaatselijk wel vuurwerk toelaten. De campinguitbaters weten als de beste of er in de buurt grote shows gepland staan. Op deze campings wordt alvast geen vuurwerk afgestoken.

Kan jij nog leuke campings of camperplaatsen die heerlijk hondvriendelijk zijn rond oudjaar? Stuur ons een mailtje naar info@goboony.com met vermelding van dit artikel! Ga je graag op pad tijdens de kerstvakantie met de camper? Dan vallen deze wintercampings in Europa vast in de smaak.