Top 10 hondvriendelijke campings in Nederland

5 oktober 2022 in Bestemmingen, Camper- en campingtips, Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Nederland

De zoektocht naar een mooie vakantie voor jou en je hond begint natuurlijk op Goboony met jouw favoriete hondvriendelijke camper. Maar helaas zijn honden niet op iedere camping toegestaan. Daarom tippen we vandaag onze top 10 hondvriendelijke campings in Nederland. Getest door onze eigen viervoeters! Wij beloven je dat jij en je dierenvriendje flink gaan genieten.
Goboony hondvriendelijke campings Nederland camping met hond hondencampings

Op deze top 10 hondvriendelijke campings is je hond toegestaan

Het ultieme vakantiegevoel beleef je op een hondvriendelijke camping. Hier kan jouw beste vriendje lekker spelen, ravotten en met een beetje geluk, vrij rondlopen. Samen de natuur in en genieten van al het moois dat de omgeving en het buitenleven te bieden heeft. Onderstaande hondencampings zijn perfect voor iedereen die van zijn hond en van kamperen houdt! Lees ook deze 7 handige tips voor als je op campervakantie met je hond gaat en neem een kijkje op Campspace voor meer mooie overnachtingsplekken in de natuur. 

  1. Camping de Schatberg

Op Camping de Schatberg mag je maximaal twee honden per kampeerplaats of bungalow meenemen. Op de camping is overal aan je hond gedacht. Zo is er een stuk van de vijver speciaal gereserveerd als hondenzwemvijver. Perfect voor de nodige verkoeling op warme dagen! Bij deze vijver vind je ook een trimparcours, waar je hond lekker kan spelen en los mag lopen. Verder zijn er op het terrein voldoende hondentoiletten gemaakt en er is zelfs een speciale hondendouche aanwezig! Zo kan jouw hond na een dag ravotten weer lekker schoon de camper in. 

Adres: Midden Peelweg 5, 5975 MZ, Sevenum, Limburg, Nederland 

  1. Camping de Koeksebelt

Op een prachtig stukje natuur, aan de Overijsselse Vecht, vind je Camping de Koeksebelt. Een echte familiecamping, waar ook je meest harige gezinsleden ontzettend welkom zijn. De staanplaatsen zijn ruim opgezet, waardoor je hond lekker vrij kan rondrennen. Sommige staanplaatsen liggen zelfs pal aan het water, dus vanaf deze plekken kan je hond direct een duik nemen! Voor jou is er een verwarmd buitenzwembad aanwezig. Ook niet verkeerd! Ook op deze camping zijn speciale hondendouches aanwezig. Zo weet je zeker dat je lieve dierenvriendje aan het einde van de dag weer schoon z’n mandje ingaat. 

Adres: Zwolseweg 13, 7731 BC, Ommen, Overijssel, Nederland
Goboony hondvriendelijke campings Nederland camping met hond hondencampings

  1. Kampeerdorp de Zandstuve

Ook bij Kampeerdorp de Zandstuve is je hond meer dan welkom. Zo zijn er op de camping meerdere huisdiervriendelijke kampeervelden te vinden. Wel wordt er gevraagd je hond aan te lijnen en hem niet op de camping uit te laten (niet meer dan normaal, lijkt mij). Op verschillende plekken hangen trouwens hondenzakjes dispensers, zo weet je zeker dat het terrein schoon blijft. Ook fijn: de camping ligt in een bosrijke omgeving. Bij de Sallandse Heuvelrug en het Hulsbeek zijn hondenlosloopgebieden te vinden, dus dat wordt heerlijk wandelen en uitrazen! Verder is er een binnen- en buitenzwembad met legendarische glijbanen op het park te vinden. 

Adres: Grote Beltenweg 3, 7794 RA, Rheeze, Overijssel, Nederland

  1. Camping de Berenkuil

Op hondencamping De Berenkuil beleef je gegarandeerd een heerlijke vakantie met je hond. De camping ligt namelijk midden in de natuur, nabij Nationaal Landschap Drentsche Aa en Geopark de Hondsrug. Hier kun je, samen met je grootste dierenvriendje, heerlijke wandelingen maken. Op een aantal plekken mag je hond ook los lopen, zodat jullie kunnen spelen, rennen en zwemmen. Ook is het toegestaan om, mits aangelijnd, over de camping te wandelen met je hond. Bij de receptie kun je een hondenschepje krijgen. Zo weet je zeker dat de boel een beetje schoon blijft. Per kampeerplek mag je trouwens maximaal twee honden meenemen. Wat ik persoonlijk extra fijn aan de camping vind: het terrein is autovrij. 

Adres: De Pol 15, 9444 XE, Grolloo, Drenthe, Nederland

  1. Vakantiepark De Klepperstee

Heb je een hond ooit gelukkiger gezien dan op het strand? Daarom is het een absolute aanrader om eens naar Vakantiepark De Klepperstee in Ouddorp aan Zee te gaan. Een feestje voor je hond! Op loopafstand van de camping ligt het strand en duik je zo de Noordzee in. Maar de Brouwersdam en het Grevelingenmeer zijn ook het bezoeken waard als je hier verblijft. 

Adres: Vrijheidsweg 1, 3253 LS, Ouddorp, Zeeland, Nederland
Goboony hondvriendelijke campings Nederland camping met hond hondencampings

  1. d’Olde Kamp

d’Olde Kamp is een kleine, maar fijne hondencamping en telt slechts 40 kampeerplaatsen. Je moet een kleine toeslag betalen als je je hond meeneemt, maar dan krijg je er wel een plekje met privé veldje waar je hond lekker kan spelen voor terug (mits aangelijnd). Even zonder riem op pad? Ga lekker wandelen bij bosgebied de Anserdennen. Hier mag je hond grotendeels loslopen! 

Adres: Dwingelerweg 26, 7964 KK, Ansen, Drenthe, Nederland

  1. Camping De Boshoek 

Dat je liever niet zonder je hond op vakantie gaat, snappen ze bij Camping De Boshoek. Ze bieden ruime kampeerplekken, waardoor jij en je trouwe viervoeter alle ruime hebben. Er zijn twee honden per staanplaats toegestaan, mits aangelijnd. Vanaf de camping wandel je zo de Veluwe op, waar je verschillende losloopgebieden hebt. Geniet samen van de natuur met de benenwagen en maak herinneringen voor het leven! 

Adres: Harremaatweg 34, 3781NJ, Voorthuizen, Gelderland, Nederland

  1. Landgoed de Barendonk 

Bij Landgoed de Barendonk kun je landelijk logeren op het natuurkampeerterrein. Dit is een kleinschalig terrein van zo’n 30 staanplaatsen waar, je raadt het misschien al, honden zijn toegestaan! Wat het terrein zo bijzonder maakt, is dat het uit de 15e eeuw stamt! Kom je niet met een tent of camper, dan kun je ook een tiny house, het Koetshuis, de Vlaamsche Schuur of het Grote Huis boeken. Zorg er wel voor dat je hond altijd aangelijnd is. Uitlaten kan direct buiten het terrein. 

Adres: Millseweg 13, 5437 NB, Beers, Noord-Brabant, Nederland
Goboony hondvriendelijke campings Nederland camping met hond hondencampings

  1. Minicamping de Gijzel

Natuurlijk neem je je hond mee op vakantie, omdat je graag samen avonturen beleefd. Toch kan het een keertje voorkomen dat je iets wil ondernemen waarbij het niet zo handig is om je hond mee te nemen. Daar hebben Anja en Piet van Minicamping de Gijzel iets handigs op bedacht: zij passen tegen betaling op je hond! Toch liever samen met je hond op pad? Ga lekker wandelen in de Loonse en Drunense Duinen of doe een middagje Den Bosch of Tilburg. 

Adres: De Gijzel 42, 5268 CN, Helvoirt, Noord-Brabant, Nederland

  1. Vakantiepark Beerze Bulten

Familiecamping Beerze Bulten is voor de hele familie, ècht de hele familie, dus ook jouw hond is toegestaan! De kampeerplekken bevinden zich aan de rand van het bos, in het hart van het Vechtdal. Je hond uitlaten doe je dus tijdens een heerlijke boswandeling in de buurt. Je kunt gebruik maken van een hondenhekje, daarna dient de hond aangelijnd te zijn. Daarnaast is er een speciaal aangelegd hondenpad op de camping gemaakt, zo heb je geen last van passerende auto’s. Voor jou en eventuele kinderen is er zwem- en speelplezier te beleven in het binnen- en buitenzwembad (met glijbaan!) en bij de wellness met beautysalon kom je even goed tot rust. 

Adres: Kampweg 1, 7736 PK, Beerze, Overijssel Nederland
Goboony hondvriendelijke campings Nederland camping met hond hondencampings

Een hondvriendelijke camping kiezen

Zit jouw ideale hondvriendelijke camping er nog niet bij of liever naar een hondvriendelijke camping in het buitenland? De volgende websites zijn volgens ons erg overzichtelijk om snel campings te vinden waar honden zijn toegestaan. Houd er rekening mee dat je hond los op de camping laten lopen zelden is toegestaan, maar heel veel plekken ontvangen je met open armen als je hem aangelijnd houdt. 

ANWB campings - Deze Nederlandse website heeft een ongelofelijk grote database aan campings in binnen- en buitenland. Vink de optie ‘Honden toegelaten’ aan en begin met verkennen!

Campspace - Op Campspace vind je unieke en kleinschalige kampeerplekjes, vaak in het midden van de natuur. Vink de optie ‘Huisdieren toegelaten’ aan of neem hier een kijkje. 

Natuurcampings - Deze website brengt alle natuurcampings in kaart over heel Europa. Deze adresjes brengen je letterlijk tot in de duinen, diep in het bos of met uitzicht op een kabbelend beekje. Vink de optie ‘Honden toegestaan’ aan of neem hier eens een kijkje! 

ACSI campings - Via ACSI Eurocampings ontdek je ook weer met één klik op de muisknop de meest hondvriendelijke campings. Meer dan 8.970 campings in hun bestand tonen zich gastvrij naar honden toe! Vink de optie ‘Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)’ aan of ontdek hier hun aanbod. Ze hebben ook een website gespecialiseerd in kleine en gezellige campings. 

Outdoor Only - Op zoek naar een groene natuurcamping in Europa? Op de website van Outdoor Only ontdek je unieke natuurcampings, of je nu op zoek bent naar een camping in het bos, aan zee, vlakbij een rivier of in de duinen; je vindt het hier! 

Leuke hondencampings - De makers van deze website weten écht waar hondenbaasjes naar op zoek zijn. Je filtert er o.a. op ‘Honden zwemplezier’, ‘Meerdere honden toegelaten’ of ‘Honden mogen los’. De website voelt een beetje ouderwets aan, maar is een grote bron van informatie. 

Heel wat medewerkers van Goboony hebben zelf een hond en naar onze ervaring is het erg makkelijk om een camping te vinden waar je hond mee naar toe mag. Heb je meer dan één hond? Dan vergt het soms een beetje meer planning.

Wat is jouw favoriete camping met hond? Laat het ons weten! Download ook ons gratis e-book “Op reis in een camper met je hond”. Hierin vertellen we je alles over het voorbereiden van jouw viervoeter op reis, het kiezen van hondvriendelijke bestemmingen, delen een handige inpaklijst, maar bijvoorbeeld ook over etiquettes op de camping met een hond.