Top 10 campings met zwembad in Nederland

8 september 2022 in Bestemmingen, Camper- en campingtips, Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Nederland

Hoe heerlijk is het om op een camping met zwembad te vertoeven? Gegarandeerd uren vermaak voor de kinderen en de ultieme ontspanning voor jezelf! Wij verzamelden de 10 mooiste campings met zwembad in Nederland. Perfect voor een campervakantie in eigen land! 
Goboony campings met zwembad Nederland

Campings met zwembad in Nederland

Een camping met zwembad is de beste keuze voor ieder seizoen. Met minder mooi weer zwem je in het verwarmde binnenbad en op zonnige dagen kies je voor het verkoelende buitenbad! De onderstaande campings hebben voor ieder wat wils. Zo vind je zwembaden met een heleboel glijbanen en alles erop en eraan, maar ook natuurcampings met in het groen verscholen dompelbaden. Let’s dive in! 

  1. Recreatiepark de Leistert

Recreatiepark de Leistert in Limburg is een waar zwemparadijs. De camping heeft namelijk niet één, maar meerdere zwembaden! In het subtropisch binnenzwembad kun je lekker van de glijbanen sjezen, bubbelen in de verschillende bubbelbaden of je met de stroming van de (kindvriendelijke) stroomversnelling laten meevoeren. Zwem je liever in de open lucht, dan kun je een duik nemen in het verwarmde golfslagbad of in de zwemvijver naast het strand plonsen terwijl de kinderen zich vermaken in de waterspeeltuin of in het kinderbadje. En ja, ook in het buitenbad zijn glijbanen aanwezig! 

Adres: Heldensedijk 5, 6088 NT, Roggel, Limburg, Nederland

  1. Recreatiepark De Achterste Hoef

In het altijd gezellige Brabant vind je Recreatiepark De Achterste Hoef. Een grote camping, met veel watervertier! Zo is er een verwarmd buitenzwembad aanwezig, met daarnaast een pierenbadje voor de kleintjes. Heerlijk voor de nodige afkoeling op warme zomerdagen of wie de dag graag sportief begint met baantjes trekken. En binnen vind je nog een zwembad. Perfect voor de dagen waarop het typische Nederlandse klimaat zich laat zien, want het overdekte binnenzwembad is het hele seizoen geopend! 

Adres: Troprijt 10, 5531 NA, Bladel, Noord-Brabant, Nederland
Goboony campings met zwembad Nederland

  1. Campingpark Capfun de Bongerd

De volgende tip in de lijst is een waar speelparadijs voor de kinderen. Op Campingpark Capfun de Bongerd vind je namelijk een zwemvijver, een speelvijver, een verwarmd waterpark en meerdere speeltuinen. De verschillende baden bevinden zich zowel binnen als in de buitenlucht, dus er is voor ieder wat wils. Had ik al gezegd dat er verschillende glijbanen zijn en dat het strand op slechts 15 minuten van de camping is? Als jij en de kids zich hier niet kunnen vermaken, dan weten wij het ook niet meer!

Adres: Bongerdlaan 3, 1747 CA, Tuitjenhorn, Noord-Holland, Nederland

  1. Recreatiepark TerSpegelt

Dit is een wel heel bijzondere camping, want Recreatiepark TerSpegelt heeft een groot binnenstrand! Een soort kas met zand, water en grote speeltoestellen voor de kinderen. Dus in de herfst naar het strand? Kan gewoon op deze camping! Verder is de camping omringd door bos en vind je maar liefst drie recreatieplassen op het park. Zwem je liever lekker warm binnen, dan kun je je vermaken in het binnenbad met glijbaan. Dus zwemmen kan hier voor groot en klein, zowel binnen als buiten. Ideaal, toch? 

Adres: Postelseweg 88, 5521 RD, Eersel, Brabant, Noord-Holland

  1. Camping Norgerberg

Verscholen in de bossen van Drenthe vind je 5-sterren camping Camping Norgerberg. Zo heb je hier kampeerplekken met privé sanitair. Hoe luxe is dat? Uiteraard beschikt de camping over een mooi zwembad dat bij zonnig weer een buitenbad is en bij slecht weer wordt gewoon het schuifdak dichtgegooid en heb je een prachtig binnenzwembad! Voor de kinderen is er nog een extra pierenbadje, een grote zandbak, speeltoestellen en een waterstroom waar ze lekker kunnen spelen met water.

Adres: Langeloërweg 63, 9331 VA, Norg, Drenthe, Nederland
Goboony campings met zwembad Nederland

  1. Camping ‘t Veld

In Overijssel vind je de kleine camping Camping ‘t Veld. Uiteraard is de camping compleet met overdekt zwembad, twee kinderbaden (inclusief speeltoestellen) en een snelle glijbaan van maar liefst 48 meter lang! Waterplezier combineren met een dagje in de natuur? Dan kan ik het aanraden om een kano of roeiboot te huren en het nabijgelegen meer op te gaan. 

Adres: Grote Beltenweg 15, 7794 RA, Rheeze, Overijssel, Nederland

  1. Camping de Kleine Wolf

Nog een leuke camping met zwembad in Overijssel: Camping de Kleine Wolf! Een echte 5-sterren gezinscamping. Je vindt hier een verwarmd binnenbad en een prachtig buitenbad, compleet met zonneweide, een kinderbad, verschillende glijbanen, een stroomversnelling en een bubbelbad. Kortom: een hele waslijst met de meest fijne faciliteiten! Niet voor niets is deze camping uitgeroepen tot ‘ANWB Camping van het jaar 2022’. 

Adres: Coevorderweg 25, 7737 PE, Stegeren, Overijssel, Nederland

  1. Vakantiepark Dierenbos

Vakantiepark Dierenbos doet zijn naam eer aan, want het park ligt op slechts een half uurtje rijden van Safaripark Beekse Bergen en Speelland Beekse Bergen. Heb je een AttractiePas? Dan krijg je gratis toegang tot o.a. deze attractieparken gedurende je verblijf. Hoe leuk is dat! Daarnaast heeft het vakantiepark onwijs veel speeltuinen (15 stuks om precies te zijn), waarvan één een natuurspeeltuin van maar liefst 2400m2! Geen zorgen, ook aan het zwembad is gedacht. Neem een duik in buitenzwembad, spring in het grote zwemmeer of pak een van de glijbanen in het binnenzwembad. Aan zwemplezier geen gebrek dus! 

Adres: Vinkeloord 1, 5382 JX, Vinkel, Noord-Brabant, Nederland
Goboony campings met zwembad Nederland

  1. Camping de Paal

Camping de Paal werd onlang genomineerd voor de titel ‘ANWB Camping van het jaar’. Tsja, dan weet je eigenlijk al genoeg he? Deze camping heeft schitterende zwembaden! Het binnenbad valt in de categorie subtropisch zwemparadijs (genieten op standje 25 graden!). Wat zo fijn is aan dit zwembad: de bodem van het bad is voorzien van een zachte materiaal, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat kinderen zich bezeren als ze in het water plonsen (of vallen). Daarnaast is er nog een buitenbad, een waterspeeltuin, meerdere glijbanen, peuterbaden, een watergrot en (mijn persoonlijke favoriet) een buikschuifbaan! Lachen, gieren en brullen gegarandeerd! 

Adres: De Paaldreef 14, 5571 TN, Bergeijk, Brabant, Nederland

  1. Natuurcamping De Lemeler Esch 

Natuurcamping De Lemeler Esch heeft mooie zwembaden beschikbaar die bij de aard van de camping passen; het zijn namelijk zwembaden zonder chloor! Het bad wordt gezuiverd met zoutelektrolyse, wat een stuk beter is voor mens en natuur. De kleintjes kunnen ook lekker spelen in het peuterbad. Snoepkonten kunnen hun hart ophalen bij het ‘snoepmuurtje’ naast het zwembad. Hier kun je van lekkere bramen, vlierbessen en frambozen smikkelen. Uitgezwommen? Vanaf de camping loop je zo het bos in en voor de kinderen is op de natuur gefocuste animatie aanwezig. 

Adres: Lemelerweg 16, 8148 PC, Lemele, Overijssel, Nederland

Op welke camping met zwembad zou jij wel een duik willen nemen? Maak je vakantie compleet en huur je favoriete camper! Bekijk ook eens deze top 5 kampvuurcampings in Nederland en onze top 5 campings met een sauna in Nederland!