24 ongebruikelijke bestemmingen voor parttime avonturiers

18 januari 2024 in Bestemmingen

Kies dit jaar voor een vakantie ver weg van de platgetreden paden en neem je camper naar één van deze 24 onconventionele bestemmingen! Soms bekende bestemmingen, maar vanuit een ander perspectief (hellooo 5 ringen in Parijs!), soms ongekende verborgen parels, maar altijd inspirerend en een unieke ervaring gegarandeerd. 

Wij selecteerden 24 bestemmingen die ongetwijfeld avontuur brengen voor die parttime reiziger. Jij hebt de traditionele bestemmingen al afgevinkt en bent constant op zoek naar die ene plekjes waar de anderen niet komen. Zonneklopper, sportliefhebber, cultuurfanaat of buitenmens: er is wat voor iedereen. 

24 ongebruikelijke bestemmingen met een camper

Ongebruikelijke onvoorspelbare onconventionele bestemmingen camper Goboony

1. Durdle Door in Dorset, Verenigd Koninkrijk. Vlakbij, aan de andere kant van het kanaal, volg je de Jurrasic Coast van Exmouth tot Swanage in Dorset. Op het einde beloont deze kuststreek je met de Durdle Door, een filmische rotsformatie die uit het water rijst. 

2. Het binnenland van Catalonië en de schilderachtige monnik retraite in Montserrat, Spanje. Het hele jaar prachtig, maar éxtra betoverend rond april-mei. 

Ongebruikelijke onconventionele ongewone bestemmingen Catalonië Camper goboony

3. Het Drakencarnaval in Ljubljana, Slovenië. In februari combineer je een skitrip naar de Sloveense berg met een bruisend festival in hartje Ljubljana. 

4. De Olympische Spelen in Parijs, Frankrijk. Vlakbij, maar plots met een heel andere dynamiek. Bezoek ook Stohrer, de oudste patisserie winkel in Parijs, waar de baba au rhum werd uitgevonden. Onbekend bij toeristen, bemind bij Parijzenaars.  

5. Fabelachtige vergezichten in Hallstatt, Oostenrijk. Combineer met een roadtrip doorheen Oostenrijk of met de kersenpluk in juni (puntje 16)! 

6. Jetsetten in Budva, Montenegro. Genoeg cocktails gesipt? Dan herbergen de gebergten vlak achter Budva knusse dorpen die al eeuwenlang bezoekers verwelkomen. 

7. Waan je alleen op de wereld, hoog op de rotsen in Meteora, Griekenland. Boomgaarden met olijven en citrusvruchten zover je oog reikt, gastvrije dorpen waar Griekse vrouwen op leeftijd op een stoel voor hun huis de wereld graag zien voorbij komen en een tempo dat 5x trager ligt dan thuis. Dit is een andere wereld. Voorzie een camper die hoogtes aankan

onconventionele bestemmingen onvoorspelbare bestemmingen goboony camper

8. Freiburg, de meest ecologische stad van Duitsland en het omliggende Zwarte Woud. Het is tijd om de stoffige perceptie van het Zwarte Woud op te poetsen en deze regio te herontdekken. Freiburg is zowaar een vrijhaven voor ecobewuste Duitsers! 

9. Vallende sterren spotten tijdens de Perseïden in augustus in Møn en Nyord, de Dark Sky parken in Denemarken. Deze nachten veroveren een plaats in je top 10 meest fantastische vakantieherinneringen. 

10. De paasperiode in Valencia, Spanje. De Semana Santa (de week voor Pasen) is één van de meest indrukkendste periodes in Spanje Spanjaarden gaan helemaal los tijdens de feria’s, de grote straatfeesten met optochten en vuurwerk. Vergelijkbaar met carnaval in Rio! 

11. Biënnale van Venetië, Italië. Van mei tot november is de stad dé culturele trekpleister van Europa. Laat de camper op het vasteland en neem de trein of boot richting Venetië stad voor meer flexibiliteit. Tip: huur een kajak om de baai rondom Venetië te verkennen

12. De scheepswerven in Gdansk, Polen. Deze massieve scheepswerven in het midden van de stad waren de geboorteplaats van de eerste onafhankelijke vakbond. Liefhebber van industriële, stoere havensteden zoals Hamburg? Welkom in Gdansk! 

ongebruikelijke, originele bestemmingen Goboony

13. Raysko Praskalo watervallen, Bulgarije. Eén van de hoogste watervallen in Europa en omgeven door ruwe, woeste, onaangetaste natuur. Deze roadtrip brengt je langs alle hoogtepunten, want Bulgarije is een ware schat aan natuur en Byzantijnse erfenissen

14. Formula Kite World Championships in Hyeres Les Salins, Frankrijk. Op 11 mei 2024 ontnemen waaghalzen je daar de adem. Het achterland van Hyeres biedt het beste van de Provence: ontspannen steden, rust en betoverende geuren. En met Marseille heb je nog een grote stad 

15. Pink Soup Fest, in Vilnius, Letland. Begin juni wordt de stad ondergedompeld in roze. De Šaltibarščiai (koude borscht die traditioneel in de zomer wordt gegeten) opent het zomerseizoen en hoe! Roze koffie, desserts, tentoonstellingen, nachtclubs … name it, het zal roze zijn! Heb je meer tijd? Blijf tot de zonnewende (21 juni) in de Baltische staten om dit feest mee te maken. Eindeloze bossen, rivieren die door het landschap slingeren, met her en der kleine steden ... hier krijgt de natuur vrije hand. 

Ongebruikelijke onconventionele verrassende niet voorspelbare bestemmingen goboony

16. De kersenpluk in Zuid-Tirol, Oostenrijk. In juni stellen veel boeren hun erf open om er te komen plukken. Perfect combineerbaar met cultuur in Salzburg of al de eerste voorzichtige bergtochten als de passen en berghutten openen. 

17. Het botenkerkhof in Mazirbe, Lithouwen. Vooral in juli voelt het extra dystopisch aan, met royale begroeiing. Combineer met een roadtrip door de Baltische staten voor XXL-effect!

18. Europees kampioenschap voetbal, Duitsland. Ervaar de voetbalgekte vanop de eerste rij en vier samen met de Duitsers dit sportfeest. 

19. Het wijnfestival in Bordeaux, Frankrijk. Eind juli proef je de beste wijnen op het grootste wijnfestival. Steek de grens over en combineer met een fikse trekking door de Picos De Europa of trek daarna op roadtrip met de camper door de Bourgogne. 

originele niet voor d ehand liggende bestemmingen onverwacht  onconventioneel camper goboony

20. De stranden van Monte Argentario in juli en augustus, Italië. (!)Verborgen parel alarm (!) Dit schiereilandje voor de westkust van Italië combineert intieme stranden met indrukwekkende wandelpaden. Strandcultuur op z’n best. 

21. De desalpé eind september, Franse en Zwitserse Alpen. - Tijdens de desalpé (‘afdalen van de Alpen’) komen de koeien van de hoger gelegen weiden naar beneden, vaak met fraai versierde hoofddeksels. Combineer met de Duitse Alpenroute in het terugrijden voor een volledige onderdompeling in het bergleven. 

ongebruikelijke originele onverwachte niet voorspelbare bestemmingen goboony camper

22. Op foodsafari tijdens het bosbessenseizoen, Zweden. September is het piekseizoen voor blauwe bessen. Combineer met een roadtrip door Zweden en smul je een weg doorheen dit prachtige land. Vergeet zeker geen gerookte vis aan de rand van de weg te proeven. Onvergetelijk lekker! 

23. Wildwaterraften in Voss, Noorwegen. Van juni tot augustus zijn de omstandigheden optimaal voor een stevig potje raften in de adrenalinehoofdstad van Noorwegen. De lichtovergoten, lange dagen geven je precies éxtra vakantietijd. 

24. Fête de Lumières in Lyon, Frankrijk. Ontsnap aan kerstmarkten, familiefeesten en eindejaarsdrukte en zak in december af naar Lyon voor hun befaamde lichtfestival. 

Begint het te kriebelen om op reis te gaan? Neem een kijkje tussen het aanbod campers en verstuur een aanvraag. Kiezen waar je naar toe gaat kan je tot op de dag van vertrek. Da's pas vrijheid!