Met de camper naar Noord-Holland

18 mei 2017 in Bestemmingen, Tips voor reizigers, Nederland & Camperroutes

Met de camper naar Noord-Holland is zeker een goed idee, want voor een toffe camperreis hoef je niet per se ver te rijden. In Noord-Holland vind je tal van leuke dorpen en steden, mooie natuurgebieden en gezellige evenementen die zeker het bezoeken waard zijn!

#Haarlem

De hoofdstad van de provincie mag je tijdens deze roadtrip zeker niet overslaan! Op camping de Liede kun je terecht met je camper en vanaf daar kun je Haarlem goed verkennen. Haarlem kent een rijke geschiedenis, die je nog steeds terug kunt vinden in de architectuur van de stad.Haarlem is de tweede Monumentenstad van ons land omdat je in de stad maar liefst 4000 Rijks- en Gemeentemonumenten kunt vinden. Op vrijdag en zaterdag zijn er stadswandelingen waar je alles over de stad te weten komt. Haarlem is ook leuk om een dagje te gaan winkelen. In de Gouden Straatjes vind je onalledaagse adresjes waar je zeker iets unieks kunt vinden! Meer fan van kunst en cultuur? In Haarlem zijn maar liefst 15 musea en ook worden er het hele jaar door verschillende evenementen georganiseerd. Verder vind je aan de Botermarkt leuke restaurants voor een hapje en een drankje en in de Jopenkerk kun je een echt Haarlems biertje drinken.

Goboony Roadtrip Nederland eerste deel Haarlem

#Aan Zee

Noord-Holland kent een aantal leuke badplaatsen aan de kust van de Noordzee. Het hele jaar door is dit deel van Nederland het bezoeken waard. Zo kun je er in alle jaargetijden lekker uitwaaien tijdens een strandwandeling en de duinen lenen zich perfect voor lange fietstochten. In de zomer leent het strand zich natuurlijk perfect voor een ontspannen dagje in de zon, maar er is in dit deel van Nederland nog veel meer te beleven!  

Een aantal bekende plaatsen aan Zee zijn: Egmond aan Zee, Bergen aan Zee en Bloemendaal aan Zee. Egmond aan Zee is een perfecte locatie voor een familievakantie. Geniet van de rust in de duinen, relax in de zon op het brede zandstrand of flaneer over de boulevard. Bezoek ook Egmond binnen en Egmond aan de Hoef, waar je kunt winkelen in de vele boetiekjes of je kunt onderdompelen in de geschiedenis tijdens een bezoekje aan de kasteelruïnes. Bergen aan Zee staat bekend als kunstdorp. Veel kunstenaars raakten er geïnspireerd door de natuur. In de zomer is er iedere woensdag een kunstmarkt en in oktober vindt de Kunst10daagse plaats. Andere evenementen die ieder jaar terugkeren zijn Poëzie in de Branding, Jazz & Sail en The International Music Sessions. Ben je liever actief bezig? Bergen aan Zee is ook een paradijs voor windsurfers en kitesurfers! Bloemendaal aan Zee staat ook wel bekend als het Ibiza van Nederland. In Bloemendaal vind je veel leuke strandpaviljoens waar in de zomer vaak grote feesten worden gehouden, maar waar je ook altijd terecht kunt voor een hapje en een drankje. Rondom deze plaatsen aan zee zijn leuke campings te vinden die geschikt zijn voor camperaars.

Goboony Roadtrip Nederland Eerste deel aan Zee

#Enkhuizen

Ook Enkhuizen is leuk voor jong en oud. Je kunt je er op verschillende manieren onderdompelen in de geschiedenis. Door de gunstige ligging aan het IJsselmeer was Enkhuizen erg belangrijk in de tijd van de VOC. Dit is nu nog steeds terug te zien in het centrum met de historische panden en aan de Drommedaris en de verdedigingstoren. In Enkhuizen is ook het Zuiderzeemuseum gevestigd. Hier tonen ambachtslieden hun werk en krijg je een indruk van hoe het leven aan zee er vroeger aan toe ging. Verder vind je in Enkhuizen het Flessenscheepjesmuseum, het Visserijmuseum en het Enkhuizer Almanakmuseum. Voor gezinnen met jonge kinderen is het Sprookjeswonderland ook erg leuk om te bezoeken! Camperaars kunnen op meerdere campings terecht.

Goboony Roadtrip Nederland Eerste deel Enkhuizen

#Den Helder

Het is ook zeker de moeite waard om Den Helder te bezoeken tijdens je roadtrip. Het strand is in Den Helder een aantrekkelijk plek omdat Den Helder in de hoogste regionen staat wat betreft het aantal zonuren per jaar. Mocht het tijdens jouw bezoek toch niet zo zonnig zijn, dan kun je nog steeds van alles beleven in de stad. Bezoek de oude Rijkswerf Willemsoord waar je verschillende musea, een bioscoop en enkele restaurants vindt of maak een rondvaart. Je kunt de haven verkennen met een rondvaart op een oude vissersboot of op een avontuurlijke speedboot, zeehondjes spotten op het wad, of een dagje vissen op de Noordzee.

Goboony Roadtrip Nederland eerste deel Den Helder

Nog niet uitgekeken in Noord-Holland? Eerder schreven we al meer over deze veelzijdige provincie! En wist je al dat ook Amsterdam leuk is om te bezoeken met de camper?

Lijkt het jou tof om met een camper een roadtrip door Nederland te maken, maar heb je zelf geen camper? Geen nood! Via Goboony kun je gemakkelijk een camper huren die helemaal aan jouw behoefte voldoet! #LETSGODUTCH

Bekijk aanbod