Bezoek Amsterdam met de camper

8 mei 2017 in Bestemmingen en Nederland

Geen zin om lange afstanden af te leggen? Heb je er al een keer over nagedacht om onze eigen hoofdstad Amsterdam te bezoeken met de camper?  

Het is wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij het huren van een camper, maar ook Amsterdam kan een perfecte locatie zijn voor jouw tripje met de camper! Onze hoofdstad heeft een hoop mooie musea, grachten, leuke winkelstraten en prachtige parken te bieden. Maar er zijn ook een hoop leuke activiteiten te doen in, zoals de Amsterdammers het zelf graag noemen, Mokum.

Met de camper herfstvakantie Amsterdam IJ

Camperplaats Amsterdam-Noord

Het belangrijkste is natuurlijk dat je met je camper een goede camperplaats kunt vinden. Zo is er de camperplaats Amsterdam City Camp waarbij je uitzicht hebt op het IJ en zo makkelijk de highlights van Amsterdam kunt bezoeken. De camperplaats is echt alleen voor campers en heeft onder andere gratis WiFi, 24 uur per dag camerabewaking en self-service bij het in- en uitchecken. Let op dat je niet kunt reserveren voor deze camperplaats!

Markten in Amsterdam 

Lokale markten zijn de ideale plek om de authentieke cultuur van een stad te leren kennen. Amsterdam heeft veel verschillende markten. Zo heb je buurtmarkten waar je van alles, maar vooral eten, kunt kopen. De Albert Cuypmarkt is misschien wel de bekendste, deze is van maandag tot en met zaterdag geopend. Ook kent Amsterdam veel boerenmarkten. De Pure Markt wordt vanaf 14 mei bijna iedere zondag op een wisselende locatie gehouden. Je kunt er heerlijk eten en drinken en genieten van live muziek. De markt is leuk voor het hele gezin.

Naast food markten heeft Amsterdam ook een groot aanbod aan speciaalmarkten. Bezoek eens de bloemenmarkt, de boekenmarkt of een vlooienmarkt zoals de IJ-hallen. Zoek je nog een bijzonder voorwerp om aan het interieur van je camper toe te voegen? Neem dan een kijkje op de Sunday Market. Ontwerpers, kunstenaars en nieuwe talenten van de Rietveld Academie en de Design Academy tonen zich hier aan het publiek. De ideale plek om iets unieks te vinden voor je camper!

Goboony Amsterdam bezoeken camper markten

Tentoonstelling in Amsterdam

Wil je tijdens je bezoekje aan Amsterdam inspiratie op doen voor je roadtrip playlist? Bezoek dan de tentoonstelling Rythm & Roots in het Tropenmuseum. Tijdens deze swingende tentoonstelling kom je alles te weten over de roots van vele muziekstijlen. Van jazz tot salsa en van hiphop tot rock-’n-roll. Daarnaast zijn er ook iconische objecten te bewonderen zoals de gitaar van Jimi Hendrix en het leren motorjack van Elvis. De tentoonstelling is tot en met 7 januari 2018 te zien.

Uiteraard heeft Amsterdam nog veel meer musea. Ook kun je jouw culturele hart ophalen in het Concertgebouw, Stadsschouwburg Amsterdam, DeLaMar Theater of een van de vele andere theaters of poptempels die onze hoofdstad rijk is.

Goboony Amsterdam bezoeken camper Tentoonstelling Tropenmuseum

Neem een kijkje buiten Amsterdam

Nog niet klaar na al het moois in Amsterdam? Je zou de rest van de week kunnen doorbrengen in dorpen rondom Amsterdam. Omarm het “toerist in eigen land” gevoel! Stap in je camper en neem een kijkje in Volendam, Marken en Zaandam. Doe eens gek en maak met je gezin zo’n uber toeristische klederdrachtfoto. (zet je de foto op social media, deel hem dan met ons via #LETSGOBOONY)!

Heb jij ook zin om met de camper naar Amsterdam te gaan, maar heb je zelf geen camper? Geen nood! Huur er een via Goboony. Er zijn nog genoeg campers beschikbaar, maar wacht niet te lang met boeken! Het zou jammer zijn wanneer je last minute toch nog weg wil en er geen campers beschikbaar meer zijn. 

Bekijk aanbod