Bezoek Amsterdam met de camper

13 oktober 2016 in Bestemmingen

Geen zin om ver te reizen deze herfstvakantie? Wat dacht je van onze eigen hoofdstad Amsterdam bezoeken? 

Amsterdam bezoeken met de camper

Het is wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij het huren van een camper, maar ook Amsterdam kan een perfecte locatie zijn voor jouw tripje met de camper! Onze hoofdstad heeft natuurlijk een hoop mooie musea, grachten, leuke winkelstraten en prachtige parken te bieden. Maar komende maand staan er ook een hoop leuke activiteiten op de planning die de moeite waard zijn om een bezoekje te doen aan, zoals de Amsterdammers het zelf graag noemen, Mokum.

Met de camper herfstvakantie Amsterdam IJ

Camperplaats Amsterdam-Noord

Het belangrijkste is natuurlijk dat je met je camper een goede camperplaats kunt vinden. Zo is er de camperplaats Amsterdam City Camp waarbij je uitzicht hebt op het IJ en zo makkelijk de highlights van Amsterdam kunt bezoeken. De camperplaats is echt alleen voor campers en heeft onder andere gratis WiFi en 24 uur per dag camerabewaking. Let op dat je niet kunt reserveren voor deze camperplaats!

Marathon van Amsterdam

Wil je een sportieve start van je herfstvakantie? Dat kan! Op zondag 16 oktober vindt namelijk de Amsterdam Marathon plaats. Wanneer je je hier nog niet voor hebt ingeschreven, zal meedoen dit jaar helaas niet meer lukken, maar aanmoedigen is misschien wel leuker en daarnaast een stuk minder vermoeiend! Vertrek zaterdag met je camper richting de hoofdstad en zoek een plekje uit langs de gezellige route. Je hebt vakantie, dus maak het jezelf vooral gemakkelijk. Zorg voor lekkere drankjes en snacks en laat de marathonlopers het werk doen. Aanmoedigen is uiteraard wel een verplichting waar je niet onderuit komt.

Met de camper herfstvakantie Amsterdam plein

El Greco’s Pentecostés tentoonstelling

Heb je interesse in een leuke expositie? In de nieuwe kerk in Amsterdam kun je de hele maand maart El Greco’s Pentecostés aanschouwen. Dit zesde Meesterwerk is een bijzonder werk. Zelden zijn er tentoonstellingen met het werk van El Greco te zien. Vanaf 18 februari schittert dit bijzondere expressionistische werk zeven weken lang in De Nieuwe Kerk, met een unieke reconstructie op doek van het originele altaar waar het deel van uitmaakte.

Uiteraard is Amsterdam nog veel meer musea rijk en kun je jouw culturele hart ook ophalen in het Concertgebouw, Stadsschouwburg Amsterdam, DeLaMar Theater of een van de vele andere theaters of poptempels die onze hoofdstad rijk is.

Avond uit in De Hallen

Wil je het toeristische centrum ontvluchten en een gezellige avond beleven op een plek waar de echte Amsterdammers zelf ook komen? Duik dan een van de gezellige restaurants in de Pijp in of bezoek De Hallen in Amsterdam West. Het concept is geïnspireerd door ‘indoor food markets’ zoals de Torvehallerne in Kopenhagen, Mercado de San Miguel in Madrid en de Borough Market in Londen. Dit onmisbare concept voor een ‘big city life’ is voor lokale bewoners en toeristen de uitgekozen plek om heerlijk rond te lopen en te genieten van verschillende gerechtjes.

Met de camper herfstvakantie Amsterdam stad straat

Neem een kijkje buiten Amsterdam

Nog niet klaar na al het moois in Amsterdam bezichtigd te hebben? Je zou de rest van de week kunnen doorbrengen in dorpen rondom Amsterdam. Omarm het “toerist in eigen land” gevoel! Stap in je camper en neem een kijkje in Volendam, Marken en Zaandam. Doe eens gek en maak met je gezin zo’n uber toeristische klederdrachtfoto. (zet je de foto op social media, deel hem dan met ons via #LETSGOBOONY)!

Wil je deze herfstvakantie nog op pad, wacht dan niet te lang met boeken! Bekijk het overzicht van beschikbare campers in de eerste week van de herfstvakantie en beschikbare campers in de tweede week van de herfstvakantie.