Rustige stranden in Nederland

3 april 2019 in Bestemmingen, Tips voor reizigers, Nederland & Campings en camperplaatsen

Je denkt bij vakantie misschien al snel aan Frankrijk, Spanje of Italië, maar zoek het eens wat dichter bij huis! Want met meer dan 500 km kustlijn zit ons eigen kleine kikkerlandje vol met prachtige kustgebieden om in deze periode te vertoeven. Een camper is het ideale middel om alle verborgen pareltjes van ons land te ontdekken. In deze blog zal ik je een aantal heerlijke kampeergebieden laten zien, en neem ik je mee langs niet alleen mooie, maar vooral ook vier rustige stranden in Nederland.

Goboony Rustige stranden in Nederland Foto 1

Mooie en rustige stranden in Nederland

De Mokbaai - Het stille strand

In het zuiden van Texel ligt De Mokbaai, een prachtig natuurgebied dat met laag water bijna helemaal droog komt te staan. Naast deze baai ligt “Het stille strand”. Een zandplaat die in de loop der jaren helemaal droog is komen te staan. Dit stukje Texel is zo erg uitgestorven dat je op je smartphone geen bereik meer hebt. Het gebied zit vol met allerlei soorten gevogelte, wat vooral de Mokbaai zelf een paradijs voor vogelaars maakt. Je kunt er heerlijk wandelen door de duinen, en komt hier echt helemaal tot rust.

Camping Loodsmansduin
Op Camping Loodsmansduin slaap je in het adembenemende duinlandschap van “Nationaal Park Duinen van Texel”. Het is een prachtig bosrijk gebied waar je als echte kampeerder alles hebt wat je hartje begeert. Je wandelt zo door de duinen naar de uitgestrekte stranden van Texel, of maakt een fietstocht over het eiland. Het sfeervolle oude loodsdorpje Den Hoorn ligt hier ook vlakbij. Ook is er op de camping een groot buitenzwembad en een barretje waar men elkaar gezellig opzoekt. Camping Loodsmansduin wordt op Campercontact door 34 reviews beoordeeld met een 8,1.

Verklikkerstrand

Dit prachtige natuurstrand kenmerkt zich door haar ondiepe zeebodem en vele zandbanken. De duinen lopen prachtig over in het strand en zijn door water en wind gevormd tot golvende vlaktes. Op nog geen 300 meter de zee in ligt een zandplaat waar zeehonden en hun jongeren rusten, een bijzonder gezicht. Door al deze unieke eigenschappen is dit bij uitstek een van de mooiste stranden in Nederland. Het strand is voor het drukbezochte Zeeland een uitvlucht voor hen die niet graag zoeken voor een plek voor je handdoekje. Deze Zeeuwse stranden hebben al meerdere keren de milieu onderscheiding de Blauwe Vlag gekregen, dus schoon is het er zeker.

Natuurkampeerterrein Het Veerse Gat
Op ongeveer 25 minuutjes rijden van het Verklikkerstrand ligt Natuurkampeerterrein Het Veerse Gat, je kunt hier kamperen tussen de bomen en watertjes van het Veerse Bos. Heb je een hekel aan kampeervelden en sta je liever met je camper midden in de ongerepte natuur? Dan is dit kampeerterrein echt iets voor jou! Er zijn camperplekken met en zonder stroom, en alle sanitaire voorzieningen zijn aanwezig. De omgeving bestaat uit grote bossen, meren, rustige stranden en uitgestrekte duinen. Een paradijsje voor de echte natuurliefhebber.

Goboony Rustige stranden in Nederland Foto 2

Meijendelse Strand

Ten noorden van het drukke (maar altijd gezellige) Scheveningen ligt het uitgestrekte duin- en natuurgebied Meijendel. Dit waterrijke duingebied van ongeveer 2.000 hectare vormt samen met Hollands Duin het grootste duingebied van Zuid-Holland. Alleen door een wandel- of fietstocht door natuurgebied Meijendel bereik je het Meijendelse strand. Omdat het strand niet per auto te bereiken is, is het strand een stuk rustiger dan andere stranden in de regio. Dit is ook de reden dat er geen strandtenten in te vinden zijn. Zorg dus voor genoeg eten en drinken als je het Meijendelse strand bezoekt!

Camping Duinhorst
Vlakbij het Meijendelse Strand ligt Camping Duinhorst. Deze camping is een mooie uitvalsbasis naar allerlei prachtige plekken in de regio. Wandel- en fietstochten naar natuurgebied Meijendel en het Meijendelse strand, het bruisende Den Haag ligt op slechts 5 km, de pier en barretjes van Scheveningen liggen op 4 km en ook liggen attractieparken Madurodam en Duinrell in de buurt. De camperplaatsen zijn netjes en beschikken over alle voorzieningen tegen een prima prijs. Camping Duinhorst wordt op Campercontact met 37 reviews gemiddeld beoordeeld met een 8,4.

Strand Heemskerk

Tussen het drukke Wijk aan Zee en Castricum aan Zee in ligt het strand van Heemskerk. Dit strand is een goed bewaard geheim want ook in de drukke zomermaanden heb je op dit strand nog super veel ruimte. Het strand is alleen lopend of met de fiets te bereiken. Het is ongeveer 10 minuten fietsen door bossen en duinen. Eenmaal op het strand aangekomen tref je een uitgestrekte witte zandvlakte aan, afgescheidt door groenbegroeide duinen. Er is een reddingsbrigade en een strandtentje waar je lekker kunt eten en wat kunt drinken.

Natuurkampeerterrein Klein Hemelrijk
Ongeveer 10 minuutjes fietsen van strand Heemskerk, ligt kampeerterrein Klein Hemelrijk. In dit prachtige kampeergebied heeft de natuur voorrang! Geen vierkante camperplaatsen, afgescheiden door kaarsrechte heggetjes. Nee, hier sta je met je camper tussen de bossen en struiken, waar je bij aankomst zelf je plek mag uitzoeken. Ook zijn er in de omgeving mooie wandel en fietsgebieden, en kun je een aantal leuke dorpjes bezoeken. Dit kampeerterrein is helaas wel alleen toegankelijk voor kleinere campers van maximaal 5 meter en vergeet ook het Groene Boekje van Natuurkampeerterreinen mee te nemen! 

Kan je niet kiezen welke mooie plekken je wilt bezoeken? Bij Goboony huur je gemakkelijk een camper van een particulier, dan kan je ze allemaal langs!

Bekijk aanbod