Hoe vind je goede camperplaatsen?

1 mei 2018 in Tips voor reizigers

Onze blog staat vol inspiratie voor jouw volgende camperreis, je kunt vooral lezen over de mooiste bestemmingen en de leukste, gezelligste of juist heerlijk rustige camperplaatsen. Omdat er ontelbaar veel leuke camperplaatsen bestaan, is het haast onmogelijk om over al die camperplaatsen en campings te schrijven. Gelukkig bestaat er ook een manier om zelf op zoek te gaan naar de beste campingspots voor jouw camper.

Goboony Hoe vind je goede camperplaatsen

#1 Campercontact (van NKC)

De site en app campercontact is van de NKC en bijna bij iedere camperaar wel bekend. Voer jouw gewenste bestemming in, zet jouw wensen om in filters en zie daar de camperplaatsen die helemaal bij jou passen. Je vindt er camperplaatsen over de hele wereld en er staan zelfs camperplaatsen in Iran genoemd! Wat erg fijn is aan campercontact is dat veel gebruikers reviews achterlaten bij de camperplaatsen. Je kunt hiermee goed de kwaliteit van de camperplaats of camping beoordelen en zo zul je hoogstwaarschijnlijk niet voor verrassingen komen te staan. Op campercontact vind je de juiste contactgegevens van alle camperplaatsen en ook staan de goede coördinaten erbij, zodat je de plek makkelijk in kunt voeren in je GPS.

#2 Campspace

Een andere goede site is Campspace. Ook deze site biedt je campingplaatsen over de hele wereld. Het leuke is dat ze niet alleen grote campings op hun site hebben staan, maar dat er ook veel mensen zijn die een plekje in hun tuin aanbieden. Microcampings noemen ze die. Je kunt op die manier echt op de meest sprookjesachtige plekken kamperen en op zoek gaan naar hele bijzondere boonies. De site is wel nog een beetje in ontwikkeling en veel plekken zijn vooral geschikt voor een tent, maar ook voor de campers zitten er echte pareltjes tussen! Van een spot tussen de wijngaarden en olijfbomen in Italië tot een plekje bij een ecolodge bovenop een berg in Spanje. Al vind je er ook de mooiste plekjes in Nederland.

Goboony Hoe vind je goede camperplaatsen

Goboony Hoe vind je goede camperplaatsen

#3 Van Secrets

Een andere site is Van Secrets. Deze site deelt allerlei geheime plekjes voor mensen die dol zijn op wildkamperen. Ze maken onderscheid in free spots, wild spots en paid spots en ook kun je locaties vinden waar je kunt douchen of naar de wc kunt gaan. Zo kom je op de mooiste en meest onbekende plekjes. Per spot worden de coördinaten gegeven zodat je ze met de GPS kan vinden. Ook krijg je informatie over in wat voor omgeving je staat, wat er in de omgeving te doen is, de veiligheid van de plek, de actuele weersinformatie en zelfs de exacte tijd van de zonsondergang en zonsopkomst. Wil je liever toch liever zeker zijn dat je sowieso mag wildkamperen in het land waar je op dat moment, lees dan even deze blog over wildkamperen en ik welke landen het is toegestaan.

#4 Vanlifelocation

Om Vanlifelocation te gebruiken heb je wel een instagram account nodig omdat hun site nog niet werkt. Dit instagram account post regelmatig mooie foto’s van gratis camperspots in Europa met de coördinaten erbij. Alleen al leuk om weg te dromen bij de prachtige foto’s.

Goboony Hoe vind je goede camperplaatsen

Of je nou in het bezit bent van je eigen camper of een camper hebt gehuurd bij Goboony, wij streven er naar om iedereen eens in zijn leven een camperreis te laten maken en vooral de ultieme vrijheid te laten beleven! En of je nu van tevoren al een route uit wilt stippelen of onderweg wel kijkt waar je terecht komt, we vinden alles leuk. Mocht je nog een goede andere manier hebben om goede camperplaatsen of bijzondere campingspots te vinden, of heb je nog campingspots die iedere camperaar zou moeten kennen, laat het ons weten! #LETSSHARETHEFREEDOM