Alles over camper campings

6 januari 2021 in Tips voor reizigers en Campings en camperplaatsen

Reis je met een camper, dan zul je ‘s nachts ergens moeten overnachten. Dat kan natuurlijk op verschillende plekken, maar je kunt er ook voor kiezen om naar een camper camping te gaan. Maar wat is een camper camping precies? En wat zijn de grootste verschillen tussen overnachten op een camper camping ten opzichte van andere camperplaatsen en campings? In dit artikel alles over camper campings!

Geen camper tot je beschikking? Geen probleem! Je kunt eenvoudig een unieke camper via Goboony huren

Wat is een camper camping?

Een camper camping is een camping waar je met je camper kunt staan en waar je gebruik mag maken van de faciliteiten die de camping te bieden heeft. Zo is een camper camping vaak voorzien van een receptie en andere voorzieningen. Over het algemeen mogen ook alleen campers gebruik maken van een camper camping. Je komt hier dus veel gelijkgestemde avonturiers tegen! 

Goboony camper camping

Verschillen tussen een camper camping en een camperplaats

Met een camperplaats bedoelen we een normale parkeerplaats die speciaal ingericht is voor campers. Hier mag je dus legaal overnachten met je camper. Het grootste verschil tussen een camper camping en een camperplaats is dat een camper camping vaak wat luxer is. Daarnaast mag je er ook wat meer. Op een camperplaats mag je vaak geen ‘camping gedrag’ vertonen, zoals kampvuurtjes maken en gezellig de stoeltjes buiten zetten. Een camperplaats is veelal puur bedoeld om kort te overnachten of rust te nemen. Natuurlijk helemaal prima als je laat in de avond arriveert en de volgende ochtend weer verder wilt rijden (lees hier hoe je goede camperplaatsen in Europa kunt vinden). In tegenstelling tot een camper camping, waar je het hele jaar kunt verblijven mocht je dat willen. 

Wil je meer weten over de verschillende tussen een camping en camperplaatsen? Lees dan dit artikel over overnachten op een camping of camperplaats

Goboony camper camping

Verschillen tussen een camper camping en een reguliere camping

Een reguliere camping heeft allerlei faciliteiten, zoals stroom- en watervoorzieningen, toiletten en douches. Niet alle camper campings hebben die faciliteiten, die heb je immers al in de camper zelf. Wat een  camper camping en reguliere camping gemeen hebben? Je krijgt het echte vrijheidsgevoel, maar dan in een veilige omgeving. Je moet je dan ook aan allerlei regels houden, denk hierbij aan check-in tijden, check-uit tijden, huisdieren, nachtrust, hygiëne, etc. Dat heb je met wildkamperen dan weer niet! 

Op zoek naar een leuke camping? Bekijk dan hier de top 10 campings in Nederland

Heb jij wel eens op een camper camping gestaan? En welke camperplaats heeft jouw voorkeur? Laat het me weten!