Top 5 camperplaatsen in Engeland

8 juni 2018 in Tips voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Verenigd Koninkrijk

Engeland is hot, in ieder geval in de figuurlijk zin van het woord dan. Je zou denken dat mensen het toch een beetje spannend vinden om aan de andere kant van de weg te rijden, maar niets is minder waar. Reizigers vinden het gewoon hartstikke leuk om het land te verkennen. Terecht ook, want het is nu eenmaal heel mooi om te kamperen in Engeland. Dat kamperen doen veel camperaars graag op camperplaatsen en daarom hebben wij een top 5 van camperplaatsen in Engeland opgesteld.

Goboony camperplaatsen Engeland

1. Parking Flamborough Head

Parking Flamborough Head is alles wat je zoekt in Engeland. De camperplaats ligt aan de oostkust van Engeland vlakbij het plaatsje York en het is echt een plaatje, dat zeker het bezoeken waard is. Je parkeert de camper op een parkeerplaats vlakbij een vuurtoren en betaalt er ongeveer 3,50 euro per dag voor. Omdat de camperplaats aan de zee ligt, kan het er wel erg winderig zijn. Houd hier een beetje rekening mee, want het is zonde als je luifel net na het uitzetten de Noordzee in waait.

De vuurtoren bij de camperplaats trekt dagelijks veel bezoekers en daarom kan de camperplaats overdag een beetje druk zijn. ‘s Avonds is het een rustige plek en kun je er genieten van het uitzicht en de rust. Ook kun je naast de zee heerlijk wandelen en genieten van het geluid van de zee die tegen de rotsen slaat.

Op de camperplaats zijn niet veel voorzieningen, daarom raden wij ook aan om hier niet langer dan twee dagen te staan. Er is een toilet aanwezig, je kunt je afval lozen en de plek is verlicht. Naast dat langer dan twee dagen blijven staan niet toegestaan is, ben je hier na twee dagen ook wel uitgekeken. Tijd om door te reizen naar de volgende prachtige camperplaats!

Contactgegevens:
Parking Flamborough Head
Lighthouse road, YO15 Bridlington, Ver. koninkrijk

GPS:
N 54.11636, W 0.08301
N 54°06'59", W 0°04'59"

2. Parkview Terrace

Aan het mooie haventje van Latheronwheel ligt camperplaats Parkview Terrace, een uniek plaatsje in het noorden van Engeland vlakbij Wick. Je hebt hier uitzicht op zee en het haventje waar een paar kleine bootjes liggen. Het uitzicht is fantastisch, zeker als de zon bij een heldere avond in de zee zakt is het genieten geblazen. Doordat de camperplaats midden in de natuur ligt kun je verschillende dieren zien zoals vogels en zeehonden.

Het nadeel van deze camperplaats is dat er ruimte is voor maar drie campers, maar als je er vroeg bij bent kun je hier in alle rust genieten van je vakantie. In de omgeving staan diverse picknicktafels waar je gezellig kunt eten met elkaar. Ook kun je een mooie wandeling maken door de groene omgeving.

Je mag hier zo lang verblijven als je zelf wilt, maar de camperplaats heeft niet alle voorzieningen die je hiervoor nodig hebt. Daarom is het handig om goed voorbereid naar de plek toe te gaan zodat je hier zonder problemen kunt verblijven.

Contactgegevens:
Parkview Terrace
Parkview Terrace, KW5 6DR Latheronwheel, Ver. koninkrijk

GPS:
N 58.27045, W 3.38093
N 58°16'14", W 3°22'51"

3. Wern Farm Caravan Park

Hoewel de naam doet vermoeden dat er op deze plek alleen ruimte is voor caravans, heeft Wern Farm Caravan Park ook plek voor 24 campers. Op deze camperplaats in het plaatsje Conwy in het noorden van Wales kun je gerust langere tijd verblijven. Voor kinderen en mensen die van rust houden is deze camperplaats een echte aanrader. Er wordt door de eigenaren goed op de orde gelet en zij kunnen je helpen waar dat nodig is.

Aangezien de camperplaats naast het Snowdonia National Park ligt, is het leuk om hier een dagje door te brengen. Dit park van 2.170 vierkante kilometer is een bergachtig gebied met mooie rivieren en meren waar je de mooiste hikes kunt maken.

Na een lange wandeling overdag kom je weer terug op de camperplaats om na te genieten van al het moois dat je gezien hebt. Ideaal omdat de camperplaats alle voorzieningen heeft die je nodig hebt en je kunt gratis gebruik maken van de stroom. Om hier te kunnen staan betaal je 26,50 per dag. Dat is aan de dure kant, maar zeker de moeite waard!

Contactgegevens:
Wern Farm Caravan Park
Ty'n-y-groes, LL32 8SY Conwy, Ver. koninkrijk

GPS:
N 53.23232, W 3.83385
N 53°13'56", W 3°50'02"

Goboony camperplaatsen Engeland

4. Hayling Island West Beach

Wie aan Engeland denkt, denkt niet direct aan zon, zee en strand. Maar dit is zeker mogelijk! Op deze camperplaats in het zuiden van Engeland, vlakbij Southampton, sta je direct aan de kust. Aangezien de camperplaats aan het strand ligt is het er in de zomermaanden erg druk, maar er is genoeg plek om rustig te kunnen staan met de camper. Stap ‘s ochtends uit de camper en loop direct naar het strand voor een verfrissende ochtendduik. Een heerlijk gevoel van vrijheid en vakantie.

Op 300 meter afstand vind je een centrum waar je de boodschapjes kunt doen voor het avondeten of ontbijt. Je kunt natuurlijk ook bij ‘Inn on the beach’ uit eten gaan. Dit is een leuk restaurantje aan de kustlijn waar je tijdens het eten kunt genieten van een prachtig uitzicht.

Ook deze camperplaats is niet bedoeld om langere tijd te verblijven en er zijn niet veel voorzieningen om hier meerdere dagen te blijven staan. Je kunt je afvalwater gratis lozen en om hier te mogen staan betaal je 15 euro per dag.

Contactgegevens:
Hayling Island West Beach
11 Sea Front, PO11 0AJ Hayling Island, Ver. koninkrijk

GPS:
N 50.78680, W 0.99823
N 50°47'12", W 0°59'54"

5. Alexandra Gardens Car Park

De camperplaats Alexandra Gardens Car Park is prima om te staan, maar hier zul je niet veel tijd doorbrengen. Je bent namelijk aan de rand van Londen dus hier zul je de dagen voornamelijk doorbrengen. Op 400 meter afstand vind je de trein die je binnen 40 minuten in het centrum van Londen brengt. Je kunt voor het openbaar vervoer een dagticket kopen zodat je ongestoord het prachtige centrum van Londen kunt bezoeken zonder op de tijd te hoeven letten.

Heb je ook vol bewondering gekeken naar de trouwerij van Harry en Meghan? Dan zit je bij deze camperplaats goed. Het is namelijk maar acht minuten lopen naar het sprookjesachtige kasteel waar ze trouwden. Hier kun je gemakkelijk een dag vullen met het fotograferen van het kasteel en de verschillende parken.

De camperplaats is bewaakt, dus je dat geeft direct een veilig gevoel. Ook kun je hier je afval gratis lozen op één van de daarvoor bestemde plekken. Je mag hier voor ongeveer negen euro per dag staan en dit bedrag moet contant betaalt worden, houd hier dus rekening mee.

Contactgegevens:
Alexandra Gardens Car Park
Alma Road, SL4 3HY Windsor, Ver. koninkrijk

GPS:
N 51.48379, W 0.61458
N 51°29'02", W 0°36'52"

Extra tip

In Engeland heb je ook zogenoemde Britstops, gratis plekken waar je 24 uur mag staan met je camper. Vaak is dit bij pubs, wijngaarden, boerderijen, boerenwinkels of brouwerijen. Je hoeft je alleen even aan te melden en de gids te kopen. Je ontvangt dan ook een sticker die je op je vooruit kunt plakken die duidelijk maakt dat je lid bent. 

Goboony camperplaatsen Engeland

Wil je ook met de camper naar Engeland? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Je kunt namelijk zowel een camper huren in Nederland en zelf naar Engeland toe rijden, maar je kunt ook een camper huren in Engeland en daar gewoon rondtrekken. Het voordeel daarvan is dat je veel sneller in Engeland bent en ook heb je direct een camper met het stuur aan de goede kant. #LETSGOENGLAND