Goboony in het nieuws

22 september 2016 in Over Goboony

Mei 2017

In mei is Goboony een aantal keer in de media verschenen.
Op Startupdates verscheen het artikel 'Nederlandse startup trekt Engeland in met de deel-camper'

Op Nu.nl verscheen een interview met onze founder Mark over zijn werkdag.

Goboony in media mei interview nu Mark

Ook hebben maar liefst vijf reisblogs over ons geschreven of over toffe reisbestemmingen om te bezoeken met je camper. Wil je de verhalen terug lezen en reisinspiratie op doen? Hier vindt u het overzicht van de blogs.

Reisjunk: De 6 mooiste camperbestemmingen in Zuid-Engeland

Liefde voor reizen: Top 10 camperbestemmingen in Europa

Reisvertrekpunt: Top 5 bestemmingen voor een campervakantie

All day every daisy: Goboony: ultieme vrijheid op vakantie met de camper van een ander

Backpackers online: Camper huren op vakantie

goboony in de pers

Oktober 2016

GOBOONY: VLIEGENDE START AIRBNB VOOR CAMPERS

Goboony vliegende start campers foto Mark in gras

Dit jaar bleek uit onderzoek dat 100.000 Nederlanders een camper hebben, maar ook dat 100.000 mensen graag een camper willen huren. In juli trok ons platform 86.000 bezoekers. Elke maand hebben we 20 procent meer bezoekers. Het is natuurlijk ook zonde als een camper maar vier weken per jaar wordt gebruikt."

 

September 2016

Verkeersbureaus.info: De deeleconomie verandert hoe we vakantie vieren

Goboony in de pers - verkeerbureaus.infoDeze zomer is er heel wat af gedeeld! We delen massaal woningen, boten en sinds kort ook campers. Opvallend detail is dat door het succes van de deeleconomie de campervakantie voor de jongere generatie heel toegankelijk is geworden. Het is ‘reis en verblijf’ in één, en je bepaalt zelf waarheen je gaat.

 

Augustus 2016

NU.nl: "Goboony: Het delen van een camper blijkt een schot in de roos"

Goboony in het nieuws - Nu.nl

De deeleconomie groeit wereldwijd al een langere tijd. Gemakkelijk je auto delen met Snappcar, je huis met Airbnb of een maaltijd met Thuisafgehaald. Mark de Vos (44) verhuurde zijn camper via Marktplaats en kwam op het idee om een nieuw deelplatform te bouwen. En wel een voor campers. Goboony was geboren.

 

Juni 2016

Trouw: "In de deeleconomie valt ook goed te verdienen"

Goboony in de pers - TrouwDelen is het nieuwe hebben. En het wordt steeds mooier: wie deze zomer op pad wil met een camper kan terecht bij de Nederlandse start-up Goboony. Op dit platform verhuren zo'n tienduizend eigenaren hun vakantiebusje voor een kleine 950 euro per tien dagen. Dan staat de camper niet te verstoffen in de stalling.

Verkeersbureaus.info: Campers met een gouden randje

Goboony in de pers - verkeersbureaus.info - campers met gouden randje

Kamperen is onder Nederlanders altijd al populair en daarbij blijken steeds meer vakantiegangers op pad te willen met een camper.

 

Maart 2016

FD: Camperverhuurder haalt geld op

Goboony in de pers - FD

De start-up Goboony, een online platform voor het huren en verhuren van campers, haalt financiering op om verder in Europa in te trekken.

Campingtrend: "GOBOONY GAAT INTERNATIONAAL UITROLLEN"

Goboony in de pers - CampingtrendGoboony, een online platform voor het huren en verhuren van campers in Nederland, heeft een eerste investeringsronde van 350.000 euro afgerond. Hiermee gaat de start-up het platform in Nederland verder versterken en wordt gestart met de Europese uitrol in de belangrijke camperlanden Italië, Duitsland, Engeland en Frankrijk.

 

Augustus 2015

Omroep MAX: "Goboony bij de Groeten van MAX"

Goboony was op de televisie bij Omroep Max. Hoe werkt dat eigenlijk, een camper verhuren?

BNR: "Pitchen met Goboony voor de reislustige mens"

Goboony in de pers BNR elevator pitch Goboony

Een camper in Australië of Nieuw Zeeland EN de ins en outs van je roadtrip delen met de thuisblijvers, ook als je offline bent. Start-ups met een goed idee en boordevol ambitie presenteren ze zich in Zakendoen Met. Vandaag zijn het Kees Droste van Polarsteps en Mark de Vos van Goboony. 
Luister hier naar de elevator pitch van Goboony op BNR 

 

Juli 2016

Telegraaf: "Variatie op Airbnb"

Goboony in de pers - Telegraaf

Noem het jeugdige overmoed, maar strategy consultant Mark de Vos besloot op zijn 43ste zelf ondernemer te worden. Hij is de drijvende kracht achter Goboony, een online platform voor de huur en verhuur van campers. "Zeg maar de AirBNB voor kampeerwagens". 

 

Mei 2015

Sprout: "Airbnb voor campers live"

Goboony in de pers - Sprout

Waar hadden we nog geen Airbnb voor? Oh ja: voor campers. Goed dat ondernemers Mark de Vos en Foppe Mijnlieff deze week live gaan met Goboony , een platform waarop camperbezitters hun RV kunnen delen. 'Waar je je huis slechts enkele weken in het jaar kunt verhuren, heb je een camper slechts enkele weken in het jaar zelf nodig. Er is veel meer tijd om aan je camper te verdienen,' aldus De Vos.

 

April 2015

NKC: "Goboony: camperverhuurplatform voor particulieren"

Goboony in de pers - NKC nieuws

Onlangs is een nieuwe website voor particuliere camperverhuur gelanceerd: Goboony.nl. Deze is vergelijkbaar met het bekende Airbnb, een online marktplaats voor particulieren die hun woning tijdelijk willen onderverhuren, maar dan voor camperbezitters.

Silicon Canals: "Utrechtse startup Goboony ‘doet’ Airbnb voor campers"

Goboony in de pers - Silicon Canals

Zo’n idee waarvan je denkt: “Ja, logisch”. Airbnb laat mensen lege kamers en appartementen verhuren die anders ongebruikt zouden blijven. Datzelfde idee is natuurlijk uitstekend toe te passen op andere zaken, zoals campers. Met die gedachte is Goboony.nl gestart. De Utrechtste startup laat particulieren hun campers verhuren aan vakantiegangers.

Emerce: "Ondernemers lanceren Airbnb voor campers"

Goboony in de pers - EMERCE

Ondernemers Mark de Vos en Foppe Mijnlieff zijn de Airbnb onder camperbezitters begonnen. Via de website Goboony.nl kunnen particulieren hun camper verhuren.

Telegraaf: "Airbnb voor caravan en camper"

Goboony in de pers - Telegraaf - Goboony Airbnb voor campers

Met andermans camper een stoere roadtrip maken door Nieuw-Zeeland, de Australische outback of rustig toeren richting de Algarve? Met een paar muisklikken is dat te regelen, belooft Goboony, een nieuw Nederlands online deelplatform.