In de media, AD: 'Camperonderzoek 2022: dit is de ideale hond voor een kampeervakantie'

31 mei 2022 in In de media en Over Goboony

De golden retriever is de ideale hond voor een vakantie, zowel onderweg als op de camping. Deze viervoeter wordt vooral geprezen om zijn ontspannen gedrag. Dat is een van de vele conclusies uit het Nationale Camperonderzoek 2022.
Goboony in de media AD

Uit het artikel: "Golden retrievers zijn op vakantie net zo gehoorzaam als thuis, slaan niet snel aan en blijven vriendelijk wanneer vreemde campinggasten onverwacht hun territorium binnenstappen. In totaal selecteerde 34 procent van de ondervraagden de golden retriever als ideale kampeerhond, waarbij de helft van hen ook nog eens zijn kalmte onderweg opmerkte als positieve eigenschap. 

Op de tweede plaats eindigde de labrador-retriever, gevolgd door de poedel. Overigens neemt bijna driekwart van de hondeneigenaren zijn trouwe huisdier gewoon mee in de camper als ze op stap gaan. Bijna 65 procent heeft voor de hond een eigen slaapplekje in de camper gereserveerd. Daarentegen schuift een kwart van de camperaars ‘s nachts op in eigen bed, om hun huisdier ook een plekje te gunnen op het matras." Lees het hele artikel hier