Deze 10 locaties in Portugal moet je zeker een keer bezoeken met de camper

24 april 2018 in Bestemmingen, Tips voor reizigers, Camperroutes & Portugal

Portugal is een fantastisch land. Het klimaat, de mensen, het landschap, de stranden, het eten; het zijn allemaal dingen waar je als Portugees best trots op mag zijn. Het is ook nog eens een land waar je met een camper goed doorheen kunt rijden. De wegen zijn goed en er zijn genoeg (goedkope en soms zelfs gratis) camperplaatsen te vinden. Daarom een lijst van 10 locaties die je zeker een keer moet bezoeken wanneer je met de camper naar Portugal gaat.

Goboony 10 locaties Portugal Lissabon

1. Lissabon

Lissabon, de hoofdstad en grootste stad van Portugal, heeft voor ieder wat wils. De stad zou onderdeel moeten zijn van iedere camperroute door Portugal. De toeristische trekpleisters zijn een aanrader, want ze worden niet voor niks door veel mensen bezocht, maar neem ook de tijd om minder bekende plekken op te zoeken. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar een fadorestaurant dat niet te erg gericht is op toeristen. Als je zoekt naar een fado vadio, kom je terecht in een tasca (eenvoudig restaurant) waar fado wordt gezongen door de buurtbewoners.

2. Douro Vallei

De Douro wordt ook wel de Gouden Rivier genoemd en dat is niet zonder reden. Het is namelijk een prachtige rivier en het kan ook nog eens de perfecte basis zijn voor jouw camperroute door Portugal. Laat je gewoon leiden door de rivier en je hebt geen routeplanner meer nodig. De rivier ontspringt in Spanje en komt in het Noordoosten van Portugal het land binnen. Daar is het een tijdje de grensrivier tussen Spanje en Portugal om vervolgens via het binnenland in Porto uit te monden in de Atlantische Oceaan. Langs het eerste stuk van het Portugese deel neemt de rivier je mee door de wijngaarden, die niet alleen bekend zijn van hun Port, maar ook van de rode Duorowijn.

Goboony 10 locaties Portugal Porto

Wil je graag deze locaties bezoeken met de camper? Dat kan door een camper te huren via Goboony! 

3. Porto

Porto is awesome! En een camperreis door Portugal is niet compleet zonder een bezoek aan deze stad. De stad ademt kunst en de meeste straten lijken net op het decor van een romantische film. Zorg dat je deze 10 dingen gedaan hebt, zodat je de stad goed hebt kunnen beleven. #TIP van de redactie: lekker en zeer goedkoop eten doe je bij Miss'Opo, reserveren is wel aan te raden.

4. Sintra

Iemand op onze HQ zei dat het in Sintra zo mooi is dat het bijna nep lijkt. En daar zijn we het helemaal mee eens. Het is iets minder dan een uur rijden met de camper vanaf Lissabon. Sintra heeft een prachtige oude binnenstad waar je lekker kunt eten en heerlijk kunt ronddwalen. We hebben de stad ook niet voor niks aan onze top 6 van romantische vakantiebestemmingen toegevoegd. #TIP loop eens na zonsondergang door de stad, overdag kan het wat druk zijn met toeristen, maar ‘s avonds is het er erg rustig waardoor je wat meer kunt genieten van de omgeving.

Goboony 10 locaties Portugal

#5 Sintra, Quinta da Regaleira

De historische binnenstad van Sintra is prachtig, maar net buiten de stad is het ook fantastisch. Hier zijn allerlei kastelen en natuurgebieden te vinden. Stuk voor stuk allemaal de moeite waard om te bezoeken.

#6 Praia da Ursa

Als je dan toch in de buurt bent van Sintra en het is lekker weer dan is het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan Praia da Ursa. Het is wel een stukje lopen van de plek waar je de camper kunt parkeren, maar geloof ons.. Het strand zal je niet teleurstellen!

Goboony 10 locaties Portugal Cascais

#7 Praia da Adraga

Om de hoek bij Praia da Ursa ligt Praia da Adraga. Het is nog niet heel bekend bij het grote publiek, dus je hebt altijd goed de ruimte om een fijne plek te vinden. Het restaurant aan het strand ziet er misschien niet zo fancy uit, maar het eten is hier echt fantastisch!

#8 Cascais

Cascais is een van de leukste (wind)surfspots van surfwalhalla Portugal. Het staat niet voor niks op plek twee van onze top 5 windsurfspots van Europa. Misschien niet de beste plek voor beginners, maar als je al wat ervaring hebt in het windsurfen, dan mag je deze plek niet over slaan. Bind dus snel je surfboard op het dak van je VW busjes en rijd naar Cascais. Een fijne hippie vibe gegarandeerd! Overigens is Cascais ook heel leuk als je niet van surfen houdt. Kom lekker tot rust op de mooie stranden en kom een paar kilo aan van al het lekkere eten dat de Portugezen er je voor zullen zetten.

Goboony 10 locaties Portugal Praia da Rocha

#9 Algarve

De een na laatste bestemming in dit rijtje is zeker niet de minste! De Algarve is een prachtige regio en leent zich uitstekend voor een mooie roadtrip in je camper. Wij stippelden vast de ultieme Roadtrip route door de Algarve voor je uit, zodat je niks in deze regio zult missen.

#10 Praia da Rocha

Heb je de smaak te pakken en wil je nog wat extra kilometers maken tijdens je camperreis door Portugal? Rijd dan door naar de Praia da Rocha, dat ook in de Algarve ligt. In de zomer kan het hier wel wat drukker zijn met toeristen, maar alsnog is het een plek waarvan wij vinden dat iedereen er een keer geweest moet zijn.

#Tips voor een camperreis door Portugal

  1. Om al deze mooie plekken te bezoeken is het wel fijn als je van tevoren mooi camperroutes door Portugal uit kunt stippelen. Je kunt op de site van camperreisverslagen veel inspiratie op doen.

  2. Het is ook wel fijn als je al een beetje weet op welke leuke plekken je kunt overnachten. Het is goed om te weten dat je in Portugal op veel parkeerplaatsen gratis kunt staan (wanneer aangegeven). Ook zijn er meer dan genoeg leuke camperplaatsen, die je bijvoorbeeld via de campercontact app kunt vinden.

  3. Lees deze informatie even door zodat je goed voorbereid bent en niet voor verrassing komt te staan bij een tolweg, met een lege gasfles of bij een snelheidsovertreding.

  4. Ben je op zoek naar een plek om te overwinteren? Dan is Portugal ook een fantastische bestemming!

  5. Lees ook zeker deze informatie over een roadtrip door de Algarve. Hier vind je nog veel meer informatie over plekken in Portugal die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken! 

Ben je net zoals wij onder de indruk van wat Portugal allemaal te bieden heeft? Ga dan gauw met de camper naar Portugal. Goboony heeft ook een aantal campers in Portugal staan. Zo kun je met het vliegtuig naar Portugal om vanaf daar in een camper door te reizen! Happy camping!