Deze 10 locaties in Portugal moet je zeker een keer bezoeken met de camper!

8 april 2016 in Bestemmingen

Een van de redenen dat Cristiano Ronaldo barst van het zelfvertrouwen is natuurlijk omdat hij een aardig balletje kan trappen, maar ook omdat hij Portugees is. Wij snappen dat wel, want Portugal is gewoon een fantastisch land. Het klimaat, de mensen, het landschap, de stranden, het eten; het zijn allemaal dingen waar je als Portugees best trots op mag zijn. Het is ook nog eens een land waar je met een camper goed doorheen kunt rijden. De wegen zijn goed en er zijn genoeg (goedkope en soms zelfs gratis) camperplaatsen te vinden. Tijd voor Goboony om eens een aantal leuke locaties uit te zoeken waar je met de camper naartoe kan!

goboony blogs portugal cover beach

# Porto

Porto is awesome. De stad ademt kunst en de meeste straten lijken net op het decor van een romantische film. #TIP van de redactie: lekker en zeer goedkoop eten bij Miss'Opo, reserveren is wel aan te raden.

Porto

# Douro Vallei

De Douro wordt ook wel de Gouden Rivier genoemd en dat is niet zonder reden. Het is namelijk echt een prachtige camperroute door Portugal. Je hebt helemaal geen routeplanner nodig, laat je gewoon leiden langs de rivier.

Douro

# Lissabon

De hoofdstad en grootste stad van Portugal, Lissabon heeft voor ieder wat wils. De toeristische trekpleisters zijn een aanrader, maar ga ook eens op zoek naar de wat minder bekende wijken.

Lissabon

# Sintra

Iemand op de redactie zei over Sintra dat het daar zo mooi is dat het bijna nep lijkt. En daar zijn we het helemaal mee eens. Het is maar een half uur á uur rijden met de camper vanaf Lissabon. Sintra heeft een prachtige oude binnenstad waar je lekker kunt eten en heerlijk kunt ronddwalen. #Tip loop eens na zonsondergang door de stad, overdag kan het wat druk zijn met toeristen, maar ‘s avonds is het er erg rustig waardoor je wat meer kunt genieten van de omgeving.

Sintra

# Sintra, Quinta da Regaleira

De historische binnenstad van Sintra is prachtig, maar net buiten de stad zijn allerlei kastelen en natuurgebieden te vinden. Deze zijn echt allemaal de moeite waard om te bezoeken.

Quinta da Regaleira

# Praia da Ursa

Als je dan toch in de buurt bent van Sintra en het is lekker weer dan is het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan Praia da Ursa. Het is wel een stukje lopen van de plek waar je de camper kunt parkeren, maar geloof ons.. Het strand zal je niet teleurstellen.

Praia da Ursa

# Praia da Adraga

Om de hoek bij Praia da Ursa. Op de een of andere manier nog niet ontdekt door het grote publiek, dus je hebt altijd goed de ruimte om een fijne plek te vinden. Het restaurant aan het strand ziet er misschien niet zo fancy uit, maar het eten is hier echt fantastisch!

Praia da Adraga

# Nazare

Geweldige surfspot. Maar alleen voor de echt gevorderde surfer. Zoals je ziet op de foto kunnen de golven daar gigantisch hoog zijn. Ook als je niet surft is het geweldig om te kijken naar het ‘geweld’ van de zee.

Nazare

# Praia da Rocha

Heb je de smaak te pakken en wil je nog wat extra kilometers maken? Rijd dan met je camper door naar de Algarve. Het klimaat is hier perfect (wat warmer en zonniger dan bijvoorbeeld Porto) en de stranden zijn prachtig. In de zomer kan het hier wel wat drukker zijn met toeristen, maar alsnog is het een plek waarvan wij vinden dat iedereen er een keer geweest moet zijn.

Praia da Rocha

# Algarve

Nog één foto om het af te leren. Wij kunnen niet wachten om weer eens door de pittoreske straatjes van Portugal te lopen.

Algarve

Ben je net zoals ons onder de indruk van wat Portugal allemaal te bieden heeft, huur dan gauw een camper. Goboony heeft ook een aantal campers in Portugal staan! Klik hier om de beschikbaarheid te checken. Happy camping!