De ultieme roadtrip route door de Algarve

24 augustus 2017 in Bestemmingen, Tips voor reizigers, Portugal & Camperroutes

Benieuwd naar de ultieme roadtrip camperroute door de Algarve? In dit artikel geven we je praktische tips voor een roadtrip langs de mooiste plaatsen, fijnste stranden en leukste bezienswaardigheden van de Algarve. Maak de roadtrip met een camper en geniet van de vrijheid die een camper je te bieden heeft!

Ultieme Roadtrip Algarve Sagres

Neem alvast een kijkje bij ons camper aanbod, zo kun je vast beslissen in welke mooie camper je deze mooie reis wilt maken. 

De Algarve is een populaire vakantiebestemming voor veel mensen. Faro en Albufeira zijn veruit de bekendste en meest toeristische plekjes. Je kunt er voor kiezen om naar Faro te vliegen en daar een camper te huren, of rijd met een camper naar dit magische stukje Europa! Wat fijn is aan het reizen met een camper is dat je in Portugal op veel plekken mag wildkamperen. Je kunt dus overnachten op de mooiste plekken! Houd er wel even rekening mee dat je niet mag overnachten in nationale parken en ook gelden er voor sommige plekken in de Algarve andere regels. Overigens mag je in Portugal op parkeerplekken altijd overnachten behalve als er staat aangegeven dat het niet mag. En mocht je denken: een parkeerplaats is zo wildkamperen toch niet? Dan heb je het mis! Portugal kent een paar fantastisch afgelegen parkeerplaatsen waar bijna niemand komt!

In deze video kun je direct zien hoe dat wildkamperen er aan toegaat! 

Camperroute Algarve

Praia Carvoeiro

De eerste echte start van deze roadtrip door de Algarve is in het dorpje Praia Carvoeiro, een pittoresk en gezellig badplaatsje. De Algarve staat bekend om haar mooie stranden en ook daarvoor ben je in Praia Carvoeiro op de goede plek. Ingeklemd tussen gevaarlijk overhangende rotsen met witte huisjes, vind je een klein strandje. Neem een duik in de heerlijk warme zee en geniet. In de zomer is het hier wel erg druk maar in het naseizoen is deze plek mooi en rustig.

Silves

Na Praia Carvoeiro is het tijd om even wat verder van de kust af te gaan. Rijd door naar Silves, dat op het oog een klein stil dorpje lijkt. Toch is niets minder waar, Silves was zo’n duizend jaar geleden de hoofdstad van de Algarve en het bloeide onder de macht van Arabische koningen. Het werd in die tijd zelfs het Bagdad van het Westen genoemd. Neem een kijkje bij de bezienswaardigheden van het dorpje, de grote kerk en het Moorse kasteel. Breng ook een bezoekje aan de omgeving van Silves. Je vindt er heuvels bekleed met wijngaarden en de rivier de Dorade, die het gebied doorklieft. Wandel langs de rivier en wie weet spot je de Flamingo’s!

Portimão

Rijd met je camper dan door naar Portimão. Neem de tijd om te genieten, doe jezelf te goed aan het lekkerste sea-food en trakteer jezelf op een goed glas port. Er zijn verder niet veel bezienswaardigheden in Portimão, maar je vindt er wel Praia da Rocha dat bekend staat om haar populaire strand met eindeloos, uitgestrekte, gouden zandstranden.

Lagos

Na Portimão rijd je makkelijk door naar Lagos. Ook hier vind je geweldig mooie stranden en ook heeft Lagos een dynamisch nachtleven. Eén van de mooiste stranden is Praia Donna Ana. Denk hierbij aan zandrotsen die uitsteken uit het water, grotten en azuurblauw water. Ga je de golven graag te lijf op je surfplank? Ook dan is Lagos de place to be! Lagos is namelijk een echte surf town en goede surfplekken zijn vanaf hier maximaal 30 minuten rijden. Omdat er veel verschillende spots zijn, zijn er zowel plekken waar beginners zich op hun gemak voelen als plekken voor de ervaren surfer.

Sagres en Cabo Sao Vincente

Iedereen die Sagres en Cabo Sao Vincente bezoekt, valt even stil. Het is hier magisch mooi, met ruige kliffen, woeste golven die tegen de kant slaan en meeuwen die krijsend over je hoofd vliegen. Je kunt op dit puntje van Europa genieten van de verre uitzichten over de zee of een mooie hike langs de spectaculaire kliffen maken.

Ultieme Roadtrip Algarve

Ook zin gekregen om deze camperroute door de Algarve te gaan rijden, maar niet in het bezit van een camper? Huur dan nu een camper via Goboony! Zo kun je toch nog even genieten van de zomer die in Portugal veel langer duurt! #LETSGOROADTRIPPING

Bekijk aanbod