Een roadtrip door de Algarve - Met de camper door de Algarve

17 december 2019 in Bestemmingen, Voor reizigers, Camperroutes & Portugal

Benieuwd naar de ultieme roadtrip camperroute door de Algarve? In dit artikel geven we je praktische tips voor een roadtrip langs de mooiste plaatsen, fijnste stranden en leukste bezienswaardigheden van de Algarve. Maak de roadtrip met een camper en geniet van de vrijheid die een camper je te bieden heeft! Meer zien van Portugal? Dan kun je ook deze roadtrip door Portugal maken! 

Goboony Roadtrip Algarve

 

Neem alvast een kijkje op onze site om te kijken of jij een camper kunt huren, zo kun je vast beslissen in welke camper je deze mooie reis wilt maken. 

De Algarve is een populaire vakantiebestemming voor veel mensen, ook is het erg geliefd bij mensen de mensen die wonen in een camper. Faro en Albufeira zijn veruit de bekendste en meest toeristische plekjes. Je kunt er voor kiezen om naar Faro te vliegen en daar een camper te huren, of rijd met een camper naar dit magische stukje Europa! Wat goed is om te weten, eerder mocht je op veel plaatsen in de Algarve wildkamperen. Sinds 9 januari 2021 is dit helaas verboden. Je mag nog wel overnachten op parkeerplaatsen (wanneer aangegeven), bij camperservice plaatsen en natuurlijk op camperplaatsen en campings. In de natuur mag je tussen 9 uur 's avond en 7 uur 's ochtends helaas niet meer staan. De boetes beginnen waarschijnlijk rond de €150,-

Camperroute Algarve 

1. Faro

De route begint in Faro. Een prachtig stadje dat absoluut een bezoekje waard is. Het centrum is compact en je kan fijn dwalen door de smalle steegjes. Meer over de stad leren? Ga mee met Free Walking Tour Faro, waarbij een gids je in twee uur tijd alle leuke plekjes in de stad laat zien en je ook meer vertelt over de geschiedenis. 

2. Ria Formosa Natural Park

Aan de rand van Faro vind je een soort boulevard langs de rivier waaraan Faro ligt, de Ria Formosa. Hier vind je vele kraampjes waar je een tochtje over de Ria Formosa kunt boeken. Samen met een gids trek je het natuurgebied in, waarbij je niet alleen veel over het gebied leert, maar ook even kunt genieten van (de stilte van) de natuur.

Goboony roadtrip Algarve

3. Loulé + Praia Quarteira

Loulé is vooral leuk om te bezoeken op zaterdagochtend tijdens de gypsymarkt en boerenmarkt. Niet alleen leuk om een beetje rond te kijken, ook fijn om wat boodschappen in te slaan. De producten zijn verser dan vers en lokaal je producten kopen is niet alleen goed voor het milieu, je helpt de verkopers ook een beetje. Rijd na Loulé door naar Quarteira en dan vooral Praia Quarteira. Je kunt hier je camper pakeren aan de rand van het strand en niet alleen om een middagje te chillen. Het is misschien wel een van de mooiste plekken om wild te kamperen in de hele Algarve. Je kunt trouwens op twee stranden staan. Dit strand is iets drukker en hier sta je achter een hekje. Op dit strand sta je wat vrijer. Niet zo van het wildkamperen? Rijd dan naar de camperplaats Motorhome Friends! Een waar paradijsje en niet voor niks onze nummer 1 camperplaats in Portugal

4. Praia Carvoeiro

Vervolg je reis daarna naar Praia Carvoeiro, een pittoresk en gezellig badplaatsje. De Algarve staat bekend om haar mooie stranden en ook daarvoor ben je in Praia Carvoeiro op de goede plek. Ingeklemd tussen gevaarlijk overhangende rotsen met witte huisjes, vind je een klein strandje. Neem een duik in de heerlijk warme zee en geniet. In de zomer is het hier wel erg druk maar in het naseizoen is deze plek mooi en rustig.

Tip: in de buurt van Praia Carvoeiro vind je Praia do Vale de Centeanes. Hier vind je het begin van de Seven Hanging Valleys Hike. Een prachtige wandeling langs de indrukkende kliffen waar de Algarve bekend om is. 

Goboony roadtrip AlgarveGoboony roadtrip Algarve

5. Silves

Na Praia Carvoeiro is het tijd om even wat verder van de kust af te gaan. Rijd door naar Silves, dat op het oog een klein stil dorpje lijkt. Toch is niets minder waar, Silves was zo’n duizend jaar geleden de hoofdstad van de Algarve en het bloeide onder de macht van Arabische koningen. Het werd in die tijd zelfs het Bagdad van het Westen genoemd. Neem een kijkje bij de bezienswaardigheden van het dorpje, de grote kerk en het Moorse kasteel. Breng ook een bezoekje aan de omgeving van Silves. Je vindt er heuvels bekleed met wijngaarden en de rivier de Dorade, die het gebied doorklieft. Wandel langs de rivier en wie weet spot je de Flamingo’s!

6. Portimão

Rijd met je camper dan door naar Portimão. Neem de tijd om te genieten, doe jezelf te goed aan het lekkerste sea-food en trakteer jezelf op een goed glas port. Er zijn verder niet veel bezienswaardigheden in Portimão, maar je vindt er wel Praia da Rocha dat bekend staat om haar populaire strand met eindeloos, uitgestrekte, gouden zandstranden.

7. Lagos

Na Portimão rijd je makkelijk door naar Lagos. Ook hier vind je geweldig mooie stranden en ook heeft Lagos een dynamisch nachtleven. Eén van de mooiste stranden is Praia Donna Ana. Denk hierbij aan zandrotsen die uitsteken uit het water, grotten en azuurblauw water. Ga je de golven graag te lijf op je surfplank? Ook dan is Lagos de place to be! Lagos is namelijk een echte surf town en goede surfplekken zijn vanaf hier maximaal 30 minuten rijden. Omdat er veel verschillende spots zijn, zijn er zowel plekken waar beginners zich op hun gemak voelen als plekken voor de ervaren surfer. De camping in Lagos is niet zo mooi, maar op 20 minuten rijden vind je Salema Eco Camp

Vergeet vanaf Lagos ook niet om naar Ponte de Piedade te gaan!  

Goboony roadtrip Algarve

8. Sagres en Cabo Sao Vincente

Iedereen die Sagres en Cabo Sao Vincente bezoekt, valt even stil. Het is hier magisch mooi, met ruige kliffen, woeste golven die tegen de kant slaan en meeuwen die krijsend over je hoofd vliegen. Je kunt op dit puntje van Europa genieten van de verre uitzichten over de zee of een mooie hike langs de spectaculaire kliffen maken, of ga surfen!

Tip: In Sagres vind je de Laundry Lounge. Ideaal voor als je tijdens je camperreis een wasje wilt doen!

9. Praia do Amado

Heb je nog tijd? Rijd dan zeker nog even naar de westkust! Praia Amado ligt verstopt tussen de rotsen en is zeer de moeite waard. In de zomermaanden kun je hier ook goed surfen! Als je van wandelen houdt, kun je de Fisherman’s Trail. Dit is een 10 km lange wandeling die langs Praia da Bordeira en het stadje Carrepateira. Extra leuk: je kunt hier gewoon wildkamperen!

Goboony roadtrip AlgarveGoboony roadtrip Algarve

Ook zin gekregen om deze camperroute door de Algarve te gaan rijden, maar niet in het bezit van een camper? Huur dan nu een camper via Goboony! Je kunt er ook voor kiezen om een camper te huren in Portugal zelf. Zo kun je toch nog even genieten van de zomer die in Portugal veel langer duurt! #LETSGOROADTRIPPING