Top 6 vakantiebestemmingen voor stelletjes in Europa

13 juli 2017 in Bestemmingen, Camper- en campingtips, Voor reizigers & Europa

Op zoek naar een fijne vakantiebestemming in Europa voor jou en je geliefde? Wij hebben de 6 leukste vakantielanden in Europa voor stelletjes op een rij gezet! En wil je pas echt iets romantisch doen, bezoek dan deze bestemmingen met een camper! Want met een camper heb je de vrijheid te gaan en staan waar je wilt, en slaap je op de meest idyllische plekjes. met zo’n avontuur volgt de romantiek vanzelf! Lees verder voor de meest romantische bestemmingen om met de camper te ontdekken.

1. Comomeer, Italië

Rond het Italiaanse Lago di Como hangt de romantiek in de lucht! Als een van onze favoriete romantische vakantiebestemmingen mag deze dus zeker niet ontbreken. Je kunt hier onder anderen een romantische boottocht over het meer maken, om zo langs alle pittoreske dorpjes aan het meer te varen. De prachtige monumentale villa’s en hun groene tuinen zijn veelal open voor bezoekers, en in Como is de laatst gebouwde Gotische kerk van Italië te bewonderen. Met een romantisch ritje in het kabeltreintje (op z’n Italiaans “funicolare” genoemd) is het schilderachtige dorpje Brunate te bereiken. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het Comomeer en kun je even goed te tijd nemen om te genieten van de lokale schoonheid en van elkaars gezelschap.

Goboony top vakantiebestemming stelletjes Comomeer Italië

2. Giant's Causeway, Noord-Ierland

Deze rotsformatie, bestaande uit zo’n 40.000 basaltzuilen is een pareltje van Europa, en een super romantische bestemming om met de camper te bezoeken. Wandel met z’n tweeën tegen zonsondergang naar de top van de rotsformaties voor een adembenemend uitzicht over de oceaan. Mochten jullie nog niet getrouwd zijn is dit de perfecte plek voor een huwelijksaanzoek heren! ;) Voor de echte avontuurlijke stelletjes is het ook mogelijk per kajak langs de rotsformaties te varen. Dit maakt deze ervaring nog intiemer en op het water heb je een stuk minder mede-toeristen.

Goboony top vakantiebestemming stelletjes Giants Causeway Ierland

3. Sintra, Portugal

Dichter Lord Byron beschreef deze romantische plek al eens in een van zijn gedichten. Niet alleen Lord Byron werd verliefd op Sintra, ook veel koninklijke echtparen brachten in vroegere tijden hier hun zomers door. Het is dan ook geen verrassing dat Sintra bekend staat om haar vele paleizen en kastelen. De Portugese stad ligt dicht bij een natuurpark en de kust, wat de stad erg geschikt maakt voor lange wandelingen en avonturen. Quinta da Regaleira is een van de mooiste kastelen van Sintra, en is omgeven met een sprookjesachtige tuin vol kleine bouwwerken met symbolen en geheime boodschappen. Bezoek in de avond restaurant Várzea de Colares en proef de lekkerste visgerechten, of zoek de rust op in de publieke tuin Penedo da Saudade. Verder staat Sintra bekend om het kleurrijke Pena Palace. Mocht je je prins op het witte paard nog niet tegen zijn gekomen, dan is dit dé plek om om hem te ontmoeten!

Goboony top vakantiebestemming stelletjes Sintra Portugal

4. Kopenhagen, Denemarken

We moeten toegeven, als je aan een romantische vakantiebestemming denkt, is Kopenhagen misschien niet de eerste plek die in je opkomt. Maar wist je dat het verhaal van de Kleine Zeemeermin uit Kopenhagen komt? Misschien is dat bewijs genoeg dat de Deense hoofdstad juist vol romantiek zit! Wil je je nog meer onderdompelen in de liefde, bezoek dan het museum van Thorvaldsen om Cupido te zien, of loop naar de brug Bryggebroen om jullie liefde te verzegelen. Bij de universiteit vind je de botanische tuin van Kopenhagen. Een bloeiende oase van bloemen en planten. Kleurrijk Kopenhagen is met dit alles een mooie bestemming voor een romantische vakantie met je lief!

Goboony top vakantiebestemming stelletjes Kopenhagen Denemarken

5. Boedapest, Hongarije

Ondanks dat steeds meer reizigers Boedapest weten te vinden, kan de stad nog steeds als een verborgen juweeltje worden beschouwd. Anders dan steden als Parijs, Rome, London etc. wordt je in Boedapest niet omver gelopen door hordes toeristen. Voor de ochtendmensen onder ons biedt de zonsopgang bij het vissersbastion een prachtig plaatje wat je niet snel zult vergeten. Je hebt vanaf hier een heerlijk uitzicht over de Donau, die de stad in tweeën splitst, en ook zie je de huizen van het Parlement en de wijk Pest liggen. Als je meer van de stad wilt zien kan dat per boot, en zijn er zogenaamde “hop-on hop-off” touringbussen waar je voor weinig geld de hele dag gebruik van kunt maken. Op het eilandje in de Donau ligt Margitsziget (Margaret Island), waar je heerlijk kunt wandelen of picknicken langs de oever van de rivier. In de beroemde thermale baden van Boedapest kom je volledig tot rust zodat je heerlijk ontspannen weer naar huis gaat.

Goboony top vakantiebestemming stelletjes Boedapest Hongarije

6. Florence, Italië

Alleen de naam Florence klinkt al romantisch, vind je niet? Deze authentieke stad zit dan ook vol met romantische plekjes om te ontdekken. Om te beginnen zijn er de prachtige Boboli tuinen, waar je heerlijk doorheen kunt dwalen. De Piazzale Michelangelo is de plek waar je de mooiste zonsondergang of zonsopgang kunt zien. Ook Palazzo Pitti is een echte aanrader. Je voelt je een royalty als je door de paleistuinen loopt en geniet van de prachtige architectuur. Na een mooie klim naar de top van Giotto’s Campanile wordt je beloond met een schitterend uitzicht over de stad!

Goboony top vakantiebestemming stelletjes Florence Italië

Europa heeft romantische pareltjes in overvloed, en als kers op de taart kun je deze nu ook met een camper bezoeken! Neem een kijkje op Goboony en huur een camper voor 2 personenWie weet is het wel liefde op het eerste gezicht. #LETSGOROMANTIC