5 leuke camperplaatsen in Portugal

6 februari 2020 in Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Portugal

Portugal is een prachtig land om met de camper naar toe te gaan. Je kunt er zelf heen rijden maar je kunt ook een camper huren in Portugal om bijvoorbeeld een roadtrip door de Algarve te maken. Omdat je camperreis natuurlijk niet compleet is zonder overnachtingen op mooie camperplaatsen, hebben we vijf leuke camperplaatsen in Portugal voor je uitgezocht.

Goboony Camperplaatsen Portugal Motorhome Friends

 

1. Motorhome Friends

Camperplaats Motorhome Friends in het meest zuidelijke puntje van Portugal is zeer goed beoordeeld door andere camperaars. De reden hiervoor is dat de camperplaats zeer gastvrije eigenaren heeft die er alles aan doen om het verblijf van hun gasten zo fijn mogelijk te laten verlopen. Daarbij heeft deze camperplaats ook alles wat een camperplaats nodig heeft. Je kunt gebruik maken van de sanitaire voorzieningen en tegen betaling kun je gebruik maken van stroom.

De camperplaats heeft een uitzicht over een dal en is op de standplaatsen goed verhard zodat je geen last hebt van neerslag. Op deze ruim opgezette camperplaats is er ruimte voor 22 campers. In de buurt van deze camperplaats ligt het kasteel Paderne, één van de zeven kastelen op de Portugese vlag. Dit kasteel is een ruïne uit de 12de eeuw en zeker het bezoeken waard!

Update 10-12-2019: Zelf ben ik afgelopen week op deze camperplaats geweest en het is echt een topper! Ik werd ontvangen met een glaasje van de locale likeur, kreeg veel informatie over de omgeving en er wordt op de camperplaats van alles georganiseerd. Van Jeu de Boule toernooien tot soep avonden en een wekelijkse barbecue (met een hele berg huisgemaakte toetjes). In de winter zijn er vele onverwinteraars die ieder jaar terug komen en een paar maanden blijven en het lijkt net een mini dorpje. Ze staan allemaal voor je klaar, zo helpen ze je bij het vullen van je lege gasfles, gaan voor je naar de bakker en stellen hun waslijn voor je beschikbaar wanneer ze je zien klungelen met je eigen waslijntje.  

Contactgegevens:
Centieira, 8200-000 Centieira, Portugal
GPS:
N 37.15646,  W 8.20972
N 37°09'23",  W 8°12'35"

2. O Tempo Parou

Deze rustige en mooie camperplaats O Tempo Parou ligt wat centraler in Portugal, dus voor de strandgangers onder ons een minder geschikte plek. Ook op deze plek zijn er enthousiaste eigenaren, Xavier en Fatima, die jou graag met alles helpen, je verwelkomen met een koud drankje en klaarstaan voor al je vragen. Zeker een pluspunt van deze camperplaats is het zwembad. Hier kun je in het droge en warme weer een heerlijk verfrissende duik nemen om daarna aan de rand van het zwembad een goed boek te lezen in de zon.

Als je van wandelen houdt, dan moet je zeker de omgeving gaan verkennen. Je loopt door prachtige natuurgebieden en wijngaarden. Na een dag wandelen blijf je genieten, want als je voor de camper zit heb je een mooi uitzicht en ga je een heerlijke avond tegemoet.

Op deze camperplaats is alles wat je nodig hebt aanwezig. Het sanitair is uitstekend en je kunt gebruik maken van de wasmachine en droger. Voor stroom moet je 2,50 euro betalen en voor een mooi prijsje van 10 euro per nacht sta je hier fantastisch!

 

Contactgegevens:
Rua da Bandera, 5430-047 Vilartao-Valpacos, Portugal
GPS:
N 41.76399,  W 7.21018
N 41°45'50",  W 7°12'37

 

3. Quinta da Padrela

Wie van wijn houd is bij deze camperplaats op het juiste adres. Deze camperplaats ligt bij een wijngaard waar je gratis kunt verblijven. Je kunt gebruik maken van een tour door de wijngaard en de beste wijnen uit deze omgeving proeven. Het is bijna niet te geloven, maar zelfs het zwembad die bij deze wijnboerderij hoort kun je gratis gebruiken! De eigenaren doen dit zodat jij kennis kunt maken met de manier van leven van hen en een kijkje kunt nemen bij het maken van de wijnen. Na afloop van de tour kun je één van de wijnen kopen en meenemen naar de camper om ‘s avonds bij ondergaande zon van te genieten. Op deze boerderij wordt ook olijfolie gemaakt. Deze kun je hier ook kopen.

Op deze camperplaats zijn niet alle voorzieningen. Zo kun je geen vuil water lozen en zijn er geen stroomvoorzieningen. Wel kun je gratis water vullen en gebruik maken van het toilet bij het zwembad. De eigenaren zorgen er echt voor dat jij je op je plek voelt en zorgeloos kunt genieten van je vakantie. Vlakbij ligt het stadje Barcos, dit is een half uurtje lopen maar zeker het bezoeken waard. In de omgeving liggen verder allemaal wijndorpjes waar de bevolking leeft van het produceren van wijn. Kortom; je kunt hier van alles beleven en dit alles is geheel kosteloos.

Contactgegevens:
Quinta da Padrela, 5120 - 082 Barcos - Tabuaço, Portugal
GPS:
N 41.12839,  W 7.58334
N 41°07'42",  W 7°35'00"

4. Fonte da Telha

Betekent vakantie voor jou zon, zee en strand? Rijd dan direct door naar Fonte da Telha vlakbij Lissabon. Hier kun je gratis staan en genieten van de zon en de zee. Je mag hier maximaal 48 uur verblijven, maar aangezien er niet voldoende voorzieningen zijn om langer te staan is dit geen enkel probleem. Overdag kun je zien hoe de vissers met hun tractoren de visnetten uit de zee halen en kijken wat de vangst van vandaag is. Spreek gerust een visser aan, want misschien kun je voor een mooi prijsje een heerlijke vis kopen die je ‘s avonds lekker kunt bakken. Het ultieme gevoel van vakantie!

Om dit ultieme gevoel van vrijheid te vergroten kun je ook heerlijk uit eten in één van de restaurantjes en barretjes die langs de kustlijn liggen. Wat is er nu lekkerder dan samen te genieten van een wijntje terwijl de zon langzaam ondergaat in de zee?

Op deze camperplaats is ruimte voor maximaal 40 campers, maar deze informatie kan misleidend zijn. Overdag zijn er namelijk veel strandgangers die een dagje van de zon gaan genieten en de auto hier parkeren. Als je op deze plek wilt gaan staan, dan raden wij je aan om ‘s avonds aan te komen zodat je zeker bent van een plekje. Je kunt er ook voor kiezen om een dagje Lissabon te bezoeken of een mooie wandeling te maken door het national Parc.

Contactgegevens:
Rua Eduardo Luis 330, 2825 Fonte da Telha, Portugal
GPS:
N 38.56726,  W 9.19313
N 38°34'02",  W 9°11'35"

5. Parking bij het kasteel

Als je met de camper naar Portugal gaat reizen dan is dit de eerste camperplaats die je tegenkomt. Deze camperplaats ligt in een grensplaatsje van Spanje en Portugal in een nationaal park en heeft uitzicht op een prachtig meer. De groene omgeving is uitstekend om lange wandelingen te maken. Trek hierbij wel goede schoenen aan, want je krijgt onderweg te maken met hoogteverschillen en slechte paden.

Je parkeert de camper naast een oud kasteel die zeker het bezoeken waard is en zorgt voor een unieke omgeving. Helaas zijn er op deze camperplaats weinig tot geen voorzieningen, waardoor je dus goed voorbereid naar deze plek moet gaan. Wel mag je hier onbeperkt blijven staan en daar hoef je niets voor te betalen. Overigens vind je op 500 meter afstand wel het centrum van het dorpje, dus daar kan je ook nog de laatste spullen kopen die je nodig hebt. Camperaars die op deze plek geweest zijn, omschrijven de plek als middeleeuws, rustig en heerlijk om langere tijd te verblijven. Voor je rondreis door Portugal is deze parking bij het kasteel dus het ideale startpunt!

Contactgegevens:
Zijstraat van Largo do Destro, 4980 Lindoso, Portugal
GPS:
N 41.86765,  W 8.19910
N 41°52'04",  W 8°11'57"

Mijn top 5 campings in Portugal

Goboony Camperplaatsen Portugal Quinta Sao Jorge

Naast deze vijf camperplaatsen heb ik ook een lijstje gemaakt van mijn favoriete campings, toen ik zelf een roadtrip door Portugal maakte. Ze krijgen van mij allemaal een dikke 8 of hoger. Ze hebben een prachtige ligging, goede sanitaire voorzieningen, vriendelijke eigenaren/personeel. Ook is een deel erg gericht op het milieuvriendelijk maken van de camping. Dit zijn ze:

  1. Uxa Paraiso - Penela (nabij Coimbra)

  2. Quinta Sao Jorge - Evora

  3. Salema Eco Camp, Surf en Nature - Budens (nabij Lagos)

  4. Parque de Campismo do Serrão - Aljezur

  5. Ecoparque Do Outão - Setubal (nabij Lissabon)

Goboony Camperplaatsen Portugal Ecoparque Do Outão

Wildkamperen in Portugal

Tot voor kort mocht je in Portugal, met name in de Algarve, wildkamperen. Sinds 9 januari 2021 zijn de regels helaas aangepast. Je mag niet meer met je camper in de natuur staan van 9 uur 's avonds tot 7 uur 's ochtends. Je bent vanaf nu dus echt aangewezen op de camperplaatsen of campings. Wel mag je nog op parkeerplaatsen staan, wanneer is aangegeven dat kamperen mag. Ook mag je overnachten op serviceplaatsen voor campers. 

Goboony Camperplaatsen Portugal Wildkamperen Praia Quarteira

Ken jij nog meer mooie camperplaatsen in Portugal? Laat het ons weten! #LETSGOPORTUGAL