Overwinteren in Portugal met de camper

27 september 2017 in Bestemmingen, Camper- en campingtips, Tips voor reizigers & Portugal

Overwinteren in Portugal met de camper is sowieso een goed idee. In de winter heeft Portugal een zacht klimaat, daarnaast zijn de Portugezen erg vriendelijke mensen en je kunt in het land heerlijk eten! Ohja, wist je al dat Lissabon de warmste Europese hoofdstad is in de winter? Reden genoeg dus om je camper te pakken en te overwinteren in Portugal!  

Eerder verscheen er op onze blog al informatie over overwinteren in Spanje met de camper. In die blog vertellen we je niet alleen alles over overwinteren in Spanje, maar ook geven we je tips en trucs over het overwinteren met je camper. Deze tips zijn ook erg handig als je met de camper naar Portugal gaat in de winter.

Algarve

De populairste plek in Portugal om te overwinteren is waarschijnlijk de Algarve. Dit is het droogste en warmste gebied van Portugal. Met een temperatuur van gemiddeld 16 à 17 graden en gemiddeld 6 zonuren per dag is het hier prima vertoeven. Je kunt er voor kiezen om een Roadtrip door de Algarve te maken, maar in de wintermaanden doe je er verstandig aan om richting de iets grotere, bekendere plaatsen te gaan. Bijvoorbeeld in de buurt van Albufeira, Faro en Loule. In het laagseizoen zijn voorzieningen in de kleine plaatsjes nog wel eens gesloten in verband met het lage aantal toeristen.

Goboony overwinteren Portugal met camper Algarve

Vier de feestdagen in de Algarve

Wil je in december eens wat anders dan anders? Vier de feestdagen in de Algarve! Winterse taferelen hoef je er niet te verwachten, maar een echt witte kerst hebben we in Nederland ook al lang niet gehad. In plaats daarvan staat de natuur in de Algarve rond de kerstdagen juist mooi in bloei. Verder kun je kerst gewoon vieren zoals je gewend bent. Kom in de kerstsfeer door de kerstmuziek die je overal hoort en de kerstbomen die je overal ziet en geniet van een traditioneel kerstdiner in een van de vele restaurants. Tijdens oud en nieuw pakken de steden en dorpjes ook flink uit. Er worden grote vuurwerkshows georganiseerd en overal worden feesten georganiseerd. Niks leuker dan met je voeten in het zand te dansen tot de zon opkomt op de fijnste deuntjes van bekende en minder bekende dj’s. Vooral in Albufeira wordt flink uitgepakt. Genoeg reden dus om de camper te pakken en te gaan overwinteren in de Algarve!

Goboony overwinteren Portugal met camper feestdagen Algarve

Alentejo

Portugal kent nog meer mooie plekken om te overwinteren met de camper, de wijnregio Alentejo bijvoorbeeld. Deze regio ligt net boven de Algarve. Het dunbevolkte Alentejo is niet alleen een fijne bestemming om tot rust te komen, je vindt er ook vele overblijfselen uit vervlogen tijden. De hoofdstad van dit gebied is Evora, waar je veel indrukwekkende historische gebouwen vindt. Bewonder de Romeinse Ringmuur en vindt Arabische invloeden in de smalle straatjes. Je kunt dagen rondzwerven in de stad en toch steeds weer nieuwe dingen ontdekken. Andere pronkstukjes uit de geschiedenis vind je in Alandroal, Estremoz en Elvas. Je kunt in deze dorpjes ook terecht voor heerlijke Portugese specialiteiten. Portugezen zijn echte zoetekauwen dus je kunt hier niet verblijven zonder pastel de nata, doçaria conventual of salame de chocolate te hebben geproefd. Probeer ook zekere andere gerechten als frango piri-piri, bifana, salada de polvo, chanfana de cabra of, voor wie durft, Caracois (slakken).

Goboony overwinteren Portugal met camper Alentejo

Costa de Lisboa

Ook de Costa de Lisboa is een fijne plek om te overwinteren in Portugal. De regio staat bekend om de imposante rotsen, lange zandstranden en pittoreske dorpjes en steden. De bekendste stad is, zoals de naam al doet vermoeden, Lissabon. Bijna iedereen kent wel de bekende wijken in Lissabon, maar juist in de winter is het zo leuk om ze te bezoeken. Het is er dan een stuk minder druk en Lissabon is de warmste Europese hoofdstad in de winter! Dé plek om lekker van de zon te genieten, en dat is natuurlijk net waar je tijdens het overwinteren naar op zoek bent. Vergeet ook niet een uitstapje te maken naar Sintra, een van de meest romantische bestemmingen van Europa! Het binnenland van de Costa de Lisboa is ook zeker het bezoeken waard. Het is een bosrijke omgeving vol eucalyptus bomen, esdoorns, kurkeiken, varens en kastanjes. Wissel in deze regio bezoekjes aan de stad af met lange wandelingen over het strand of door het bos!

Goboony overwinteren Portugal met camper LissabonWil jij ook overwinteren met de camper in Portugal? Kijk dan bij het camper aanbod op onze site! Houd ook onze Facebook in de gaten, de komende weken staan er campers in de spotlights die speciaal worden aangeboden om te overwinteren in Zuid-Europa! #LETSSURVIVEWINTER