De 10 beste vakantiebestemmingen in Europa in april

23 maart 2024 in Bestemmingen, Voor reizigers & Camperroutes

April markeert vaak een keerpunt in het jaar, waarin we de winter achter ons laten en verlangend uitkijken naar de komst van de zon. Hoewel 'april doet wat hij wil' een bekend gezegde is, biedt juist deze maand de perfecte gelegenheid voor een campervakantie elders in Europa. Waarom wachten tot de zomer voor je volgende uitje, terwijl je juist nu snakt naar een beetje zon? Om je op weg te helpen, hebben we een lijst samengesteld met de 10 beste vakantiebestemmingen in Europa voor april.
Goboony vakantiebestemmingen Europa april camper

Waarom op vakantie in april?

Over het algemeen is april niet de populairste maand onder reizigers, en dat maakt het juist de perfecte maand om eropuit te trekken! Op veel bestemmingen is het een stuk minder druk en de temperaturen zijn al wel erg aangenaam. Bijkomend voordeel: in april hebben we veel vrije dagen rondom Pasen en Koningsdag, zodat je waarschijnlijk ook minder vakantiedagen op hoeft te nemen. Een win-win-win dus! 

Bekijk ook: de beste reistijd voor een roadtrip

De 10 beste vakantiebestemmingen in Europa in april

Lees snel verder en ontdek de top 10 bestemmingen voor zonaanbidders, zandkastelen bouwers en natuur snuivers. 

  1. Canarische Eilanden, Spanje
    Gemiddelde temperatuur in april: 22 graden

April is een perfecte tijd om op zoek te gaan naar warmere oorden, en de Canarische Eilanden zijn daar een perfect voorbeeld van. Ik kan het weten, want ik heb de afgelopen vier maanden met mijn bolletje in de zon op Fuerteventura vertoeft. In een camper weliswaar; aanrader! Een grappig feitje over Fuerteventura: er leven meer geiten dan mensen. De eilanden staan dan ook voornamelijk bekend om de rustige sfeer, maar ook om de adembenemende landschappen en natuurlijk de zonovergoten stranden. Het is niet voor niets dat ze zeggen dat het op Gran Canaria eeuwig lente is!

  1. Algarve, Portugal
    Gemiddelde temperatuur in april: 21 graden

Met aangename lente temperaturen en weinig regen is april de ideale maand om de traditionele Portugese Paasfeesten en andere culturele evenementen bij te wonen, en een kijkje te nemen in de lokale cultuur. Om nog maar te zwijgen van die prachtige landschappen in bloei, zonder de topdrukte waar Portugal gedurende de zomermaanden mee te kampen heeft. Met name de karakteristieke Algarve biedt de perfecte gelegenheid om te genieten van de eerste zonnestralen en de rustige stranden. Laat je betoveren door de machtige rotspartijen en verken de natuurgebieden tijdens een ontspannen wandeltochtje vanuit je camper. Mijn persoonlijke favoriet? De Seven Hanging Valleys! Een indrukwekkende kustwandeling van ongeveer 5 kilometer langs de kliffen. 

Bekijk hier al onze tips voor een roadtrip door de Algarve!
Goboony vakantiebestemmingen Europa april camper

  1. Sardinië, Italië
    Gemiddelde temperatuur in april: 19 graden

Het Italiaanse eiland Sardinië voelt bijna Caribisch aan, met zijn paradijselijke stranden, exotische fruit en de zeer aangename temperaturen. Sterker nog: Sardinië telt ongeveer 300 zondagen per jaar, en dat zie je terug in de flora en de wijnbouw van het eiland (yummie!). Zie je jezelf al zitten voor de camper, met een lokaal wijntje in je hand en het lentezonnetje op je toet? Maar dat is niet het enige wat mij persoonlijk zo aanspreekt aan het eiland, Sardinië heeft namelijk ook een schat aan historische bezienswaardigheden. Denk aan de oude stad Alghero en het eeuwenoude bergmassief Gennargentu. Er valt in ieder geval meer dan genoeg te ontdekken tijdens een heerlijke campervakantie in april! 

Ontdek hier de ultieme route voor een roadtrip door Sardinië in een camper

  1. Waddeneilanden, Nederland
    Gemiddelde temperatuur in april: 11 graden

Als je er even helemaal tussenuit wilt met de camper, zonder uren te hoeven reizen, zijn de Nederlandse Waddeneilanden een perfecte keuze. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog bieden stuk voor stuk adembenemende landschappen en een ontspannen vakantiesfeer. Bovendien is april een ideale maand om even flink uit te waaien aan de kust, met de natuur in volle bloei wat het verkennen van deze prachtige eilanden nog aangenamer maakt.

Met de camper de Waddeneilanden ontdekken? Je vindt hier al onze tips!

  1. Kreta, Griekenland
    Gemiddelde temperatuur in april: 20 graden

Met de camper naar Griekenland is zo heerlijk in april, vooral in de tweede helft van de maand. En tsja, welk eiland je dan aan moet tikken? Ik stem op Kreta! De zuid- en westkust van Kreta vormen een heerlijke uitvalsbasis om de lente in te luiden vanuit de camper. Of geniet van de prachtige stranden aan de noordkust en verken de indrukwekkende Samariakloof voor een onvergetelijke vakantie vol afwisseling en avontuur. Kreta is een van de meest zuidelijke eilanden van Griekenland, wat het een ideaal eiland maakt voor een vroege dosis zomer. 
Goboony vakantiebestemmingen Europa april camper

  1. Provence, Frankrijk
    Gemiddelde temperatuur in april: 18 graden

Wat hebben de geur van lavendel, het geluid van krekels en het vredige spel van jeu de boules met elkaar gemeen? Het antwoord is de Provence! Deze regio, gelegen in het zuidoosten van Frankrijk, staat bekend als een van de meest geliefde bestemmingen voor een onvergetelijke roadtrip. En met milde temperaturen die de lente in april met zich meebrengt, is het de perfecte tijd om deze prachtige regio te ontdekken. Van de met lavendel bedekte heuvels tot schilderachtige dorpjes en diepe kloven gevormd door snelstromende rivieren; de Provence is een bestemming vol diversiteit en charme. 

Je vindt hier trouwens de ultieme route door de Provence

  1. Dalmatische kust, Kroatië
    Gemiddelde temperatuur in april: 18 graden

Waar de Balkan de Middellandse Zee ontmoet, vind je de prachtige Dalmatische kust. In april zijn de temperaturen hier heerlijk aangenaam: warm genoeg om de hort op te gaan, maar niet zo snikheet als tijdens de zomermaanden. De maand april leent zich perfect om te genieten van de rustigere stranden, de schilderachtige dorpjes en de natuur in volle bloei. En als je er dan toch bent, breng dan gelijk een bezoekje aan steden als Dubrovnik, Split en Trogir. Stuk voor stuk onmisbare trekpleisters, maar dan zonder de buitengewone zomerdrukte en een met cruiseschepen gevuld uitzicht. 

Dit is wat mij betreft de mooiste camperroute door Kroatië

  1. De Hooglanden, Schotland
    Gemiddelde temperatuur in april: 10 graden

Ik weet het, je hoeft hier in april niet heen te gaan vanwege de zon en warmere temperaturen. Maar absoluut wel voor de ongetemde natuur van de Schotse Hooglanden! Een van mijn favoriete plekken om met de camper naartoe te gaan is Loch Lomond, dat het grootste oppervlakte heeft van alle meren in Schotland. Het strekt zich uit over ruim 45,5 vierkante kilometer! Ga voor een oppeppende ijskoude ochtendduik, als je niet bang bent. Daarnaast vind je in de omgeving eindeloze hectares bos. Als je stil genoeg bent, zie je misschien zelfs edelherten rondslenteren. Wie heeft er zon nodig als je je aan dit uitzicht tegoed kunt doen, toch? 

Met de camper naar Schotland? Dan raden we een Fly & Camper vanuit Edinburgh aan. 
Goboony vakantiebestemmingen Europa april camper

  1. Andalusië, Spanje
    Gemiddelde temperatuur in april: 22 graden

Van de kou weer even terug naar een warmere bestemming: Andalusië. In deze Spaanse regio kun je direct het terras opduiken en het gevoel hebben alsof het al hoogzomer is. Tapas en huisgemaakte sangria erbij en je vakantiegevoel is helemaal af. Zoek de rust op in Granada, bezoek de historische bezienswaardigheden van Malaga of breng een bezoekje aan de wonderschone witte dorpjes Frigiliana, Ojen en Mijas. Ook een aanrader en echt uniek: de Semana Santa (de ‘heilige week’ voor Pasen) en de Feria de Abril vieren in Sevilla! Een religieus feest, gevolgd door een traditionele feestweek met meer dan duizend feesttenten.

Bekijk meer tips voor als je met de camper naar Spanje gaat. 

  1. Zwarte Woud, Duitsland
    Gemiddelde temperatuur in april: 14 graden

Laat je verrassen door de bloeiende bloemen en groene landschappen van het Zwarte Woud. Met recht een van de mooiste maanden om deze Duitse regio te bezoeken. Strandhangen in je bikini zit er hier natuurlijk niet in, maar de mooiste wandelingen of routes fietsen in de lentezon maken wel! Dacht je dat kerstmarkten een ding waren in Duitsland? In april kun je de traditionele paasevenementen bijwonen. Ga lekker paaseieren zoeken in het bos, bezoek een van de verschillende authentieke paasmarkten en proef de lokale specialiteiten in de gezellige biertuinen in de omgeving! 

Op naar Duitsland? Hier vind je 7 prachtige campings in het Zwarte Woud en dit is de perfecte roadtrip door het Zwarte Woud met de camper

Nu je weet waar je in april beslist op vakantie moet is het tijd om je camper te huren en je koffers te pakken. Laat dat voorproefje op de zomer maar beginnen!