Op naar Duitsland: 7 prachtige campings in het Zwarte Woud

4 april 2022 in Bestemmingen, Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Duitsland

Het Zwarte Woud is geliefd bij kampeerders en camperaars die van een actieve vakantie houden. Vanuit Utrecht ben je namelijk in 7 uur in de prachtige natuur van het gebied en kun je genieten van de tofste activiteiten. Overnachten doe je ook middenin het groen, op deze prachtige campings in het Zwarte Woud bijvoorbeeld. 

Goboony campers in het Zwarte Woud

Waarom naar het Zwarte Woud?

Het Zwarte Woud in het zuiden van Duitsland is prachtig voor iedereen die van actieve vakanties houdt. In de bossen en bergen kun je eindeloos wandelen en voor wie liever op de fiets stapt, zijn er prachtige mountainbike routes. Zoek je nog wat meer uitdaging? Er zijn in het Zwarte Woud een aantal heel goede plekken om te klimmen en te boulderen. 

Het Zwarte Woud is ook heerlijk voor een minder actieve vakantie. Op een mooie camping kom je helemaal tot rust terwijl je niks anders hoort dan kabbelende beekjes en fluitende vogels. Toch even een dagje weg? Bezoek het koekoeksklokken museum, Burg Hohenzollern, rijd over de Schwarzwaldhochstraße - de oudste en beroemdste panoramaweg van Duitsland - of plof neer op een terrasje voor een koffie én een stuk Schwarzwälder Kirsch.

Je kunt het gebied trouwens prima verkennen door een van deze campings als vaste basis te kiezen voor je vakantie. Maar wanneer je met een camper op reis bent, is het natuurlijk wel zo leuk om er een roadtrip van te maken. Die zou je zelf uit kunnen stippelen, maar deze roadtrip door het Zwarte Woud hebben wij alvast voor je gemaakt. 

Goboony campings Zwarte Woud uitzicht

Campings in het Zwarte Woud

Ben je vooral op zoek naar een mooie camping in het Zwarte Woud? Dit zijn onze favorieten. Ook leuk: combineer je reis met de wijnroute door de Elzas, een tripje langs deze camperplaatsen aan de Moezel of de Duitse Alpenstrasse.

1. Camping Bankenhof

Camping Bankenhof is een camping zoals we die graag hebben: fijne locatie in het groen, niet al te groot en van alle gemakken voorzien. Er is zelfs een wellness waar je kunt genieten van een ontspannen massage. Super lekker na een dagje wandelen in de bergen. 

Bij de receptie kunnen ze je alles vertellen over de omgeving, zo kun je precies die dingen doen die jij leuk vindt. Ook aan de kleintjes is gedacht. Er zijn skelters, tafeltennistafels en nog veel meer. Top!

Prijs: camperplaats vanaf €16,- per nacht (inclusief 2 personen) 
Adres: Bruderhalde 31A, 79856 Hinterzarten
Open: het hele jaar geopend

2. Campingplatz Kinzigtal

Echt zo’n camping waar je graag een paar dagen blijft hangen: Campingplatz Kinzigtal. Super mooie locatie, goede voorzieningen, veel te doen in de omgeving en precies een camping zoals een camping hoort te zijn. 

Op de camping zelf hoef je je ook niet te vervelen. Er is een tafeltennistafel, een heuse biergarten en zelfs een verwarmd zwembad. Niks meer aan doen! Je gevoel vertelt je vanzelf wanneer het weer tijd is om door te trekken naar het volgende fijne plekje. 

Prijs: vanaf €33,- per nacht in het hoogseizoen (inclusief 2 personen) 
Adres: Welschensteinacherstr. 34, 77790 Steinach
Open: van 1 maart tot 30 november

3. Camping Münstertal

Camping Münstertal is ooit begonnen als droom van opa Artur en oma Martha en nu uitgegroeid tot een van de leukste campings van het Zwarte Woud. Je zult je op dit plekje al snel thuis voelen, mede dankzij het vriendelijke ontvangst en de mooie ligging. 

De camping is van alle gemakken voorzien, er is een zwembad en ook hier kun je gebruik maken van de wellness voor een persoonlijk feel good-momentje. Verder stap je vanaf de camping zo de bergen. En na je een dagje ondergedompeld te hebben in de stilte van de natuur en de frisse berglucht, schuif je in het restaurant aan voor een hapje en een drankje.  

Prijs: vanaf €47,30 per nacht in het hoogseizoen (inclusief 2 personen) 
Adres: Dietzelbachstraße 6, 79244, Münstertal
Open: het hele jaar geopend

Goboony campings Zwarte Woud hiken

4. Camping Hirzberg

Camping Hirzberg ligt op slechts 1,2 km van het romantische oude stadscentrum van Freiburg en aan het begin van zo’n 850 km aan wandelroutes en 500 km aan mountainbikeroutes. Ideaal voor als je graag de stad en de natuur in gaat. Bij de receptie vertellen ze je graag meer over de omgeving en zijn er routekaarten beschikbaar.

De camping zelf is een kleine en rustige camping met zo'n 65 plaatsen met stroomaansluiting. Ook kun je gratis gebruik maken van warme douches, de keuken en nog veel meer. In het café kun je in het weekend aanschuiven voor een ontbijtbuffet en in het restaurant naast de camping is het heel fijn vertoeven in de biergarten. 

Prijs: vanaf €30,- per nacht in het hoogseizoen (inclusief 2 personen)
Adres: Kartäuserstraße 99, 79104 Freiburg im Breisgau
Open: het hele jaar geopend

5. Camping Schwarzwaldhorn

Houd je van campings waar activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud? Dan is Camping Schwarzwaldhorn wat voor jou. De camping is net als de andere, prachtig gelegen in het groen en de ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. 

Wat deze camping extra biedt, is een animatieteam voor de kinderen. Zo zullen die zich zeker vermaken. Ook als ouder hoef je niet stil te zitten. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen met de aquarobics.

Prijs: vanaf €38,- per nacht in het hoogseizoen (inclusief 2 personen en stroom)
Adres: Ettersbach 4b, 79263 Simonswald
Open: van half maart tot half november

6. Camping Adam

Camping Adam ligt niet midden in het Zwarte Woud maar meer tussen het Zwarte Woud en de Vogezen in. Zo kun je genieten van de prachtige natuur van beide. 

De camping is met 300 plaatsen vrij groot, maar toch is het er lekker rustig en trekt het mensen aan die van de natuur houden. De ligging rond een recreatiemeertje met een grindstrand en een zonneweide is ook prachtig. Voor jou een verfrissende ochtendduik, voor de kinderen een glijbaan waarmee ze het water in kunnen roetsjen. De camping is verder van alle gemakken voorzien en naast een recreatieplas zijn er beachvolleybalveldjes, een jeu de boule-baan en nog veel meer.

Prijs: vanaf €29,- in het hoogseizoen (inclusief 2 personen en stroom)
Adres: Campingstraße 1, 77815 Bühl-Oberbruch
Open: Open van 1 maart tot 30 november

Goboony campings Zwarte Woud zonsondergang

7. Camping Alpirsbach

De laatste in het rijtje is zeker niet de minste. Camping Alpirsbach ligt in het noordelijke Zwarte Woud op een idyllisch plekje net buiten het dorp. Een heel fijne en kleine camping waar je lekker kunt ontspannen. Rondom de camping vind je veel wandelpaden, mooie meren en bijzondere oude gebouwen zoals het klooster van Alpirsbach. 

De camping is verder van alle gemakken voorzien en in het winkeltje en het restaurant kun je terecht voor je boodschappen of een hapje en een drankje. Ook fijn, ze hebben een broodjesservice. Dat maakt een vakantie toch altijd nog net een beetje meer compleet. Wil je niet op de camping staan? Buiten de slagboom zijn er ook een paar camperplaatsen.

Prijs: vanaf €27,- per nacht in het hoogseizoen (inclusief 2 personen)
Adres: Grezenbühler Weg 18, 72275 Alpirsbach 
Open: geopend vanaf half maart tot eind oktober

Welke camping in het Zwarte Woud zou jij graag eens heen gaan tijdens je campervakantie?