Hoeveel kost een camper huren?

Op deze pagina vind je een duidelijk overzicht van hoeveel het kost om een camper te huren. De meeste kosten heb je natuurlijk aan de camper zelf, maar er komen ook nog wat andere kosten bij kijken. Op deze pagina hebben we alle kosten op een rijtje gezet.

Kosten camper huren

Op deze pagina zie je wat het zoal kost om een camper huren te huren via Goboony. Het overzicht is opgedeeld in per type camper; compact, familie, classic en avontuur. Per type camper hebben we een selectie gemaakt op basis van het aantal slaapplaatsen en op basis van het seizoen, de prijzen die je hier ziet zijn per week. We rekenen trouwens altijd het aantal nachten en niet het aantal dagen. De seizoenen zijn bij ons als volgt ingedeeld:

  • Hoogseizoen: juli en augustus
  • Voorseizoen: mei en juni
  • Naseizoen: september
  • Laagseizoen: oktober t/m april
     

Soms kunnen prijzen erg ver uit elkaar liggen. Dit verschil komt vaak door de leeftijd van de camper. Ook hebben we van een aantal type campers een heel groot aanbod. Hier liggen de laagste prijs en de hoogste prijs vaak ook best ver uit elkaar. Door ons grote en gevarieerde aanbod, kan het zijn dat er campers verhuurd worden die afwijken van de hieronder genoemde prijzen en types.

Compact (op basis van 1 week)

Goboony hoeveel kost camper huren?

Bekijk het aanbod

 

 

Familie (op basis van 1 week)

Goboony hoeveel kost camper huren?

Bekijk het aanbod

 

 

Classic (op basis van 1 week)

Goboony hoeveel kost camper huren?

Bekijk het aanbod

 

 

Avontuur (op basis van 1 week)

Goboony hoeveel kost camper huren?

Bekijk het aanbod

 

 

Per camper wordt er naast de huursom ook een borg gevraagd. Die borg wordt getoond in de advertentie van een camper en bij het bevestigen van je boeking. Je kan de borg wel verlagen naar €150 door te kiezen voor de Zorgeloos Huren optie, in je boeking kun je voor deze optie kiezen. Je betaalt dan tussen de €7,- en €13,- per dag van je vakantie.

Aanvullende kosten

Naast de kosten van de camper komen er natuurlijk nog wel wat kosten bij. Ook die hebben we voor je op een rijtje gezet.

Overnachten - Overnachten kan op verschillende plekken. De meest voor de hand liggende zijn campings en camperplaatsen. Campings zijn over het algemeen wat duurder dan camperplaatsen omdat ze meer voorzieningen hebben, al kan dat ook weer erg verschillen. In dit artikel geven we je tips voor het vinden van fijne camperplaatsen in verschillende prijsklassen. Vergeet ook niet dat je in Noorwegen, Zweden en Schotland mag wild kamperen. Zo overnacht je dus gratis.

Brandstofkosten - Als je gaat reizen met een camper moet je natuurlijk ook rekenen op brandstofkosten. Afhankelijk van hoeveel je rijdt kunnen die mee of tegenvallen. Het scheelt wel dat tanken in veel Europese landen goedkoper is dan in Nederland.

Tolwegen - Er is best een grote kans dat je onderweg tolwegen tegen gaat komen. Veel populaire vakantielanden hebben tolwegen. Denk daarbij aan Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Kroatië, Zwitserland, Oostenrijk, Noorwegen en Slovenië. Ook hebben sommige landen in Europa geen standaard tolwegen maar wel bruggen en tunnels waar tol voor moet worden betaald. Je kunt je routes zo uitstippelen dat je zo weinig mogelijk tol hoeft te betalen. Vaak levert je dat hele leuke routes op, maar goedkoper zal het vaak niet zijn. Op die manier ben je namelijk weer meer geld kwijt aan brandstof. Lees je voor vertrek ook even in over de verschillen per land. In sommige landen heb je een tolvignet nodig, in andere landen kun je betalen met cash of je bankpas en voor weer andere landen bestaan er speciale badges die gekoppeld zijn aan je bankrekening zodat je niet in de rij hoeft te wachten bij de tolpoortjes.

Goboony hoeveel kost camper huren?

Activiteiten - Wanneer je op vakantie gaat met een camper is het reizen en onderweg zijn al een activiteit op zich. Toch zul je daarnaast nog wel eens andere dingen willen doen. Gelukkig kan je vaak gratis de natuur in en naar het strand, maar bezienswaardigheden kosten soms wel geld. Je kunt dit natuurlijk zo goedkoop of duur maken als je zelf wil.

Eten/drinken - Als laatste nog het eten. Het voordeel van reizen met de camper is dat je best een voorraadje eten van huis mee kunt nemen. Ook kun je vaak voor een goede prijs verse producten halen op lokale markten. Zo kun je lekker lang tafelen voor je eigen huisje op wielen. Je hoeft dus helemaal niet zo veel geld aan eten kwijt te zijn. Vergeet alleen niet om jezelf en je reisgezelschap te trakteren op een ijsje!

Ben je geïnteresseerd in het huren van een camper? Kijk dan bij ons aanbod van campers.