Autobahnvignet Oostenrijk 2018

20 december 2017 in Tips voor eigenaren

Het autobahnvignet voor Oostenrijk in 2018 heb je zeker nodig als je op vakantie gaat naar Oostenrijk, al helemaal als je over de Oostenrijkse snelwegen gaat. In veel landen worden vignetten gebruikt in milieuzones, maar in Oostenrijk wordt het vignet gebruikt om te laten zien dat je tol hebt betaald. In 2018 is het fysieke vignet kersenrood, maar vanaf dit jaar is het vignet ook digitaal beschikbaar.

Goboony autobahnvignet Oostenrijk digitaal vignet 2018

Veranderingen in 2018

Er zijn een aantal veranderingen rondom het autobahnvignet voor Oostenrijk in 2018. Het vignet is nu digitaal beschikbaar en ook zijn de prijzen aangepast aan de consumentenprijsindex. Daarmee wordt de prijs voor een jaarvignet voor auto’s €87,30 en voor motoren €34,70. De vignetten zijn al vanaf 1 december 2017 te koop bij de bekende plekken, in Oostenrijk zelf, op weg naar Oostenrijk bij de tankstations dichtbij de grens of in Nederland bij de ANWB. Houd er wel even rekening mee dat het vignet bij de ANWB duurder is dan wanneer je het koopt in Oostenrijk.

De vignetten zijn te koop voor 10 dagen, 2 maanden of een jaar. Het jaarvignet is wel iets langer dan een jaar geldig, namelijk 14 maanden. Het vignet is te gebruiken van 1 december 2017 tot en met 31 januari 2019.

Prijzen voor personenauto’s
– 10 Dagen: 9 euro
– 2 Maanden: 26,20 euro
– Jaar: 87,30 euro

Prijzen voor motoren
– 10 dagen: 5,20 euro
– 2 Maanden: 13,10 euro
– Jaar: 34,70 euro

Digitaal vignet Oostenrijk

Zoals we eerder al benoemden is er tegenwoordig ook een digitaal vignet voor Oostenrijk. Ideaal voor in het digitale tijdperk. Eerder moesten we nog stickers op onze ramen plakken om te bewijzen dat we tol hadden betaald, nu is dat verleden tijd. Via ASFINAG kun je het digitale vignet kopen. De digitale vignetten verschillen in prijs en in geldigheidsduur niet van de fysieke vignetten, maar het plakken is niet langer nodig!

Tips voor het autobahnvignet in Oostenrijk

  1. Zorg ervoor dat je het vignet op de juiste plek plakt. Waar dat is, kun je zien op de achterkant van de verpakking van het vignet.

  2. Vergeet niet dat je ook op het traject van de A12 tussen de Duitse grens en de afrit Kufstein-Sud een vignet nodig hebt.

  3. Voor sommige wegen in Oostenrijk moet je nog extra tol betalen, over sommige bergpassen bijvoorbeeld. Houd daar rekening mee.

In deze blog lees je meer over tolwegen in andere Europese landen, zo ga je altijd goed voorbereid op weg.