Overwinteren in Spanje met de camper? Ja natuurlijk!

19 november 2019 in Bestemmingen, Camper- en campingtips, Tips voor reizigers & Spanje

Gedurende de wintermaanden verruilen de slimme mensen de koude en natte Nederlandse winter voor een wat aangenamer klimaat in plaats van deze te schorsen of in de winterstalling te zetten. Maar waar kun je het beste overwinteren? In Spanje natuurlijk!

Goboony overwinteren in Spanje met de camper

Locaties om te overwinteren in Spanje

Spanje is erg geschikt om een aantal maanden te overwinteren. Vooral door het lekkere mediterrane klimaat, de vriendelijke bevolking en prachtige landschap. Overwinter locaties die erg in trek zijn in Spanje zijn bijvoorbeeld aan de Costa Blanca, Benidorm, de Costa Brava en de Costa del Sol. Zuid Spanje is erg in trek, maar ook de overige gebieden van Spanje, zoals de Spaanse eilanden Ibiza, Mallorca, Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura worden steeds vaker gekozen als overwinterplek.

Voordelen van overwinteren in Spanje

Vanaf november vertrekken veel pensionados richting Spanje, voor één maand of misschien wel langer. Begin maart is het overwinterseizoen weer voorbij. Niet alleen Nederlanders vertrekken naar de Spaanse zon, tijdens het overwinteren zul je mensen tegen komen uit alle noordelijke Europese landen. Typisch iets voor ‘oude mensen’? Als dat zo is kan ik niet wachten tot ik mij ook bij deze doelgroep kan rekenen. Waarom? Veel gepensioneerde mensen nemen het er mooi van! Overwinteren staat voor: Lezen op een bankje in de zon, wandelingen maken aan zee, wijn drinken op het terras, ‘s middags en heerlijke siësta houden en ‘s avonds genieten van een ondergaande zon. Wie wil dat nou niet? Veel beter dan thuis over een ijzige stoep glibberen terwijl je de ruiten van je auto moet krabben. Denk daar maar eens over na de volgende keer dat jij je ruiten moet krabben… 

Wil jij ook graag overwinteren met de camper? Ons team helpt je graag met het vinden van jouw droomcamper!

Ontvang vrijblijvend advies

Goboony overwinteren in Spanje met de camper

Goedkoop overwinteren: ga met een camper!

Overwinteren kan best prijzig zijn wanneer je een paar maanden je intrek neemt in een luxe resort. Gelukkig is er een goedkoper (en leuker) alternatief! Neem je huis op wielen mee en overwinter in Spanje met een camper. We nemen de voordelen even met je door:

 • Alles wat je nodig hebt, heb je bij de hand. Thuis pak je je camper in en zorg je ervoor dat het je aan niets ontbreekt tijdens je overwinter periode. Jouw favoriete koffie, stapels boeken, de fietsen. Ruimte genoeg, alles kan mee!

 • Betaal je niet scheel aan een appartement. Voor het geld dat je bespaart door met een camper te overwinteren kan je zo een maand langer in Spanje blijven. Vergeet Nederland en pak die zon! De meeste campings hebben een heel laag tarief in het laagseizoen. Op sommige plekken betaal je maar €15,-. En daarnaast zijn er ook nog de gratis camperplaatsen en de plekken om wild te kamperen!

 • Je overwinter vakantie begint al wanneer je de voordeur dicht trekt. Vanaf nu ga je op roadtrip. De weg ernaartoe is minstens zo belangrijk als de eindbestemming, dus haal het meeste uit je reis door onderweg te stoppen in pittoreske dorpjes. 

 • Snel uitgekeken op je overwinter locatie in Spanje? Klap je stoeltjes in, rol je luifel op en rij naar een volgende bestemming. Ideaal!

Goboony overwinteren in Spanje met de camper

Wat moet je regelen voor je gaat overwinteren?

Omdat je een paar maanden Nederland uit gaat is het wel belangrijk dat je je zaakjes in orde hebt. Zo kun je maximaal genieten van je overwinter periode. Wat moet je regelen voor je gaat overwinteren?

 • Bedenk hoe je contact houdt met de mensen thuis. Installeer bijvoorbeeld Skype op je telefoon of tablet zodat je elkaar kan zien wanneer je belt.

 • Vraag iemand uw contactpersoon te zijn. Mocht er iets gebeuren onderweg of tijdens de reis dan kan deze persoon je helpen wanneer dat nodig is.

 • Kijk goed naar de verzekeringen! En heb je wel een doorlopende reisverzekering? 

 • Neem voldoende medicijnen mee. Schrijf ook op welke je gebruikt of maak een foto van het doosje. Mocht je ze verliezen o.i.d, dan weet je welke je nodig hebt.

 • Check ruim voor vertrek of je paspoort nog geldig is. 

 • Kijk of je betaalpas en/of creditcard niet binnenkort verlopen en of ze geldig zijn op je overwinterbestemming. 

 • Heb je thuis al een leuke camping gezien? Kom niet voor een dichte slagboom te staan en controleer of de camping het hele jaar open is. 

 • Neem je je huisdier mee? Informeer op tijd bij je dierenarts naar de benodigde inentingen. Bewaar het dierenpaspoort bij je eigen reispapieren zodat je ze zo kan pakken wanneer dat nodig is.

Overwinteren is voor iedereen

Overigens hoef je niet per se te wachten tot je pensioen. Als je niet aan schoolvakanties gebonden bent kun je prima in de winter zelf ook voor een paar weken met een camper naar het zuiden rijden. Of vlieg er heen en huur er bijvoorbeeld een in Valencia! En heb je al eens gehoord van Vanlife? Zoek op Instagram maar eens op deze #. Er zijn heel wat jongeren die een oude camper opknappen of een transport bus ombouwen tot camper, om daarmee door Europa te trekken. Ook zij zijn in de winter vaak in Spanje te vinden. Het weer speelt zeker een rol en ook de mogelijkheden om te surfen. Ik behoor op het moment ook tot die groep en ik kan je vertellen, het is hier heerlijk. Natuurlijk zijn er ook wel eens dagen met veel regen en wind en de zon is er heus niet altijd, maar hij is er veel vaker dan in Nederland in deze tijd van het jaar en op de echt heel mooie dagen kun je prima rondlopen in je zomerkleren. 

Wil jij ook graag overwinteren met de camper? Ons team helpt je graag met het vinden van jouw droomcamper!

Ontvang vrijblijvend advies

Goboony overwinteren in Spanje met de camper

Campings en camperplaatsen om te overwinteren in Spanje

 1. Miramar - Mont-roig del Camp, Cataluna

 2. Camping El Mirador de Cabañeros - Horcajo de los Montes, Castilla La Mancha

 3. Parking Playa Garrofera - El Saler, Valencia

 4. Parking Alcaidesa - La Linea de la Concepcion, Andalucia

 5. Camper Area MiluCar - Torrox Costa, Andalucia

Kijk ook even in dit lijstje van mooiste camperplaatsen in Spanje of zoek in de Campercontact app of op Park4Night! 

Wanneer je zelf niet in het bezit bent van een camper, maar je toch graag wil overwinteren in een comfortabele motorhome, kijk dan op de Goboony website voor een camper bij jouw in de buurt. Wil je niet helemaal vanuit Nederland of België rijden met een camper? Op het Goboony platform staan ook campers in Spanje, deze kun je natuurlijk ook gemakkelijk huren!