Camperverhuur ervaring van Marja

2 januari 2019 in Ervaringen, Verhuurtips , Tips voor eigenaren & Verhuur ervaringen

Marja twijfelde eerst een beetje of ze haar camper wel wilde verhuren. Uiteindelijk deed ze het toch en werden haar verwachtingen overtroffen. “Je wilt liever niet dat er iemand in jouw camper weggaat, maar als je dat idee los laat kom je juist met hele leuke mensen in contact. En het levert nog wat op ook!”

Goboony Camperverhuur ervaring Marja

Reden genoeg om te verhuren

Ik ben bij Goboony terecht gekomen door een leerling in mijn rijles. Zij heeft bij Goboony gewerkt. Toen ze hoorde dat ik een camper heb, vroeg ze direct of ik niet wilde verhuren. Ik ben er over na gaan denken en het leek me wel wat om te doen.”

We horen vaak dat campereigenaren toch wel twijfels hebben, voordat ze hun camper gaan verhuren. “Ik had dat ook” zegt Marja. “In eerste instantie denk je ‘oh mijn privé camper en mijn privé spulletjes’, maar het zijn uiteindelijk maar spullen. Als er iets kapot gaat kan het gemaakt worden. Het is geen mens die je mee uitleent. Daarnaast draagt het ook bij aan het doen van leuke dingen. Als je bijvoorbeeld op vakantie wilt gaan én een nieuwe keuken wilt hebben kan dat ineens beide. Zelfs met de kosten van de stalling, de wegenbelasting en de verzekering eraf, houd je nog een leuk zakcentje over. En als alleen wij er mee op vakantie gaan, rijdt hij maar 7000 km. Dat is natuurlijk niks voor zo’n camper. Als je maar zoveel kilometer rijdt per jaar, is het zonde dat ie niet meer gebruikt wordt.”

Maar dat is niet het enige dat Marja leuk vindt aan het verhuren van haar camper. “Wat ik heel leuk vind is het persoonlijk contact met de mensen die hem op komen halen. Ze komen ook altijd helemaal enthousiast weer terug en zijn helemaal om. Voor velen is het de eerste camperreis, dus dat is super leuk. Onze camper trekt ook een bepaalt type mens aan. Ik heb zelf een voorkeur voor een beetje aparte camper, dus dat merk je ook.” Net als veel andere verhuurders, zorgt Marja ook altijd voor een extraatje in de camper. “Ik zet altijd een attentie in de camper, meestal een mandje met wat nootjes en koekjes. Als de huurders langer weg zijn doe ik er een puzzelboekje bij.”  

Goboony Camperverhuur ervaring Marja

Veel langer verhuurd dan verwacht

Het verhuren zelf gaat ook goed. Ik heb mijn camper veel meer verhuurd dan ik had verwacht. Ik had gedacht dat de bus maximaal tot eind augustus verhuurd zou worden, maar hij is pas sinds half oktober weer terug. Laatst zijn er nog mensen drie weken naar Spanje geweest. Die hebben het zo naar hun zin gehad. Ik ben nu erg benieuwd naar volgend jaar. Dit jaar heb ik hem pas half juli op de site gezet, dat is volgend jaar natuurlijk anders. Ook heb ik allemaal goede recensies gekregen, dus dat zal vast mee helpen.”  

En het verhuren gaat zo goed dat Marja een tweede camper in de verhuur gaat zetten. “We hebben nu een camper te huur, maar we maken ze zelf en hebben inmiddels twee andere klaar. We vinden het gewoon heel leuk om te doen en kunnen het geld dat we met de verhuur verdienen ook weer steken in het maken van een nieuwe. Binnenkort wil ik een tweede bus in de verhuur doen. Het is een oude mercedes bus, die aan de binnenkant heel mooi gemaakt is en zonnepanelen op het dak heeft. We hebben ook nog een aparte brandweerauto staan, daar zijn we nu mee bezig. Mensen vinden het helemaal geweldig om met zo’n camper weg te gaan. Het is gewoon anders, je gaat er meer mee op avontuur. Ook ga je er makkelijker mee in het wild staan. We hebben zelf ook al 15 jaar camperervaring trouwens. We weten dus ook precies wat wel en wat niet handig is. Ook hebben we een bagagerek voor bijvoorbeeld een surfplank en mensen mogen de hond ook mee. Bij veel campers mag dat niet terwijl er wel veel vraag naar is.”  

Wil jij ook je camper verhuren? Kijk dan even op onze pagina met meer informatie over het verhuren

Goboony Camperverhuur ervaring Marja

Minder leuke dingen

Overigens zitten er ook wel nadelen aan het verhuren. Je moet elke keer schoonmaken, soms heel snel want dan is de camper alweer verhuurd. Ook komen huurder wel eens iets later terug. We moeten dan even schakelen met ons werk om de bus in ontvangst te kunnen nemen. Gelukkig krijgen we de bus vaak al heel schoon terug. Ik reken €50,- schoonmaakkosten, maar die krijgen mensen terug als ze de bus netjes inleveren. Veel mensen doen dat. Ook is er wel eens schade geweest, maar niet heel groot en de huurders wilden die gewoon betalen. Maar het kost wel tijd omdat je toch naar de garage moet en de schade moet laten taxeren. We hebben trouwens een keer wat langer op een antwoord van een huurder moeten wachten, maar toen is Goboony er netjes achteraan gegaan. Alle lof daarvoor, alles wordt altijd netjes geregeld. Ze staan altijd voor je klaar als je belt, ze zijn super vriendelijk en komen met ideeën over hoe je dingen aan kunt pakken.”

Goboony Camperverhuur ervaring Marja

Doe het gewoon

Marja heeft ook nog wel wat tips voor andere verhuurders of campereigenaren die wel interesse hebben in het huren maar nog net dat laatste duwtje in de rug nodig hebben. “Doe het gewoon! Mocht er iets niet goed gaan, dan wordt het door Goboony goed opgelost. Ga ook eens naar een workshop die op verschillende plekken in Nederland worden gehouden. Die zijn interessant en je kan er al je vragen stellen. En het is waar dat er iemand weggaat in jouw camper, maar het is maar een auto en zo kan je niet alleen de kosten er uit halen, je kan ook nog eens wat anders leuks doen. En als je hem verhuurd heb je ook minder een schuldgevoel als je eens niet met je camper weggaat. Wij gaan nu bijvoorbeeld een paar weken naar Azië en we hebben niet het idee dat de camper nu onnodig stilstaat en geld staat te eten." 

En voor iedereen die nog twijfelt eens een camper te huren: Het is hartstikke leuk om weg te gaan. Je hebt de vrijheid, kunt gewoon ergens gaan staan en je hebt altijd alles bij de hand!"

Goboony Camperverhuur ervaring Marja