Op campervakantie à la Barbie: de mooiste roze plekken in Europa

4 augustus 2023 in Bestemmingen, Tips voor reizigers & Camperroutes

Als je dit jaar eens wat anders wilt dan azuurblauwe zeeën en parelwitte stranden, dan hebben wij misschien wel de perfecte bestemming voor je gevonden… Want Europa heeft allerlei roze gems waar je gewoon met de camper kunt komen! Daar gaat ons hartje wel sneller van kloppen. Dus channel your inner Barbie en bezoek een van de mooiste roze plekken in Europa met een camper! 
Goboony campervakantie Barbie roze plekken Europa

De mooiste roze plekken in Europa

  1. Spiaggia Rosa, Italië

Heb je ooit gehoord van Spiaggia Rosa (letterlijk vertaald: The Pink Beach) op het eiland Sardinië in Italië? Deze plek mag je absoluut niet missen als roze jouw lievelingskleur is, want het strand heeft een zachtroze gloed door de kleine korrels roze koraal en roze schelpfragmenten in het zand. Let op: vanwege natuurbeschermingsmaatregelen is het (niet meer) toegestaan om op Spiaggia Rosa te wandelen of je handdoekje uit te slaan. Het is natuurlijk wel een uitgelezen plekje om als uitzicht te pakken als je van een roze bolletje gelato aan het genieten bent. Het is ook een aanrader om een boottocht te maken en het strand vanaf het water te bekijken! 

Ga je met de camper naar Italië? Dit zijn onze 2 favoriete camperroutes in Italië

  1. De Roze Granietkust, Frankrijk

In het Franse Bretagne vind je de Roze Granietkust (of zoals de Fransen het noemen: Côte de Granit Rose), die loopt tussen Trébeurden en Perros-Guirec. De kustlijn heeft haar naam te danken aan de gigantische stenen, die in de zon net roze lijken. Dit komt doordat de rotsblokken oorspronkelijk gevormd zijn door gestold magma. De magma is vervolgens door weer en wind en door erosie afgesleten, waardoor uiteindelijk deze bijzondere kleur is ontstaan. Een indrukwekkend gezicht! 

Hier vind je de beste camperplaatsen in Bretagne
Goboony campervakantie Barbie roze plekken Europa

  1. Palombaggia, Frankrijk

We blijven nog even in Frankrijk hangen, want ook op het eiland Corsica kun je terecht voor de nodige dosis roze natuur. Palombaggia staat in de eerste plaats bekend om het kristalheldere water en het fijne witte zand, maar er gebeurt hier iets magisch als de zon op z’n laagst staat en de zonnestralen de granieten rotsen raken… Het strand krijgt dan namelijk (surprise, surprise) een roze gloed! Je bezoekt het strand daarom het beste vroeg in de ochtend of laat in de middag. 

Bekijk hier onze tips voor als je met de camper naar Corsica gaat. 

  1. Salinas de Torrevieja, Spanje

Aan de Spaanse Costa Blanca ligt Torrevieja, een Spaans stadje waar je een prachtig roze meer kunt bewonderen! Vergeet je zwemkleding niet mee te nemen, want het is zeker toegestaan om lekker in dit meer te dobberen. Sterker nog: men zegt dat het meer een helende werking heeft en dat de modder van de bodem van het meer goed als scrub voor je huid kunt gebruiken. De combinatie van de modder en het hoge zoutgehalte van het water zorgen voor een verlichting van huid- en ademhalingsproblemen.

Hoe het meer aan haar kauwgombal roze kleur komt? Doordat het vol zit met halobacteriën en een zeldzaam type microalgen! De bacteriën en algen zijn actiever met zonlicht, je ziet de roze kleur daardoor beter op een zonnige dag. Verwacht dus niet teveel van de roze kleur als je het meer op een bewolkte dag bezoekt! Fun fact: tijdens de vogeltrek trekken zo’n 2000 flamingo’s richting de zoutmeren. Hoe roze wil je het hebben?! 

Bekijk hier onze top 10 camperplaatsen in Spanje
Goboony campervakantie Barbie roze plekken Europa

  1. Elafonissi Beach, Griekenland

Op het populaire Griekse eiland Kreta kun je wederom een klein roze paradijsje vinden. Zet koers richting het meest zuidwestelijke puntje van Kreta, waar het kleine eiland Elafonissi ligt. Kleine schelpdieren hebben delen van het strand zachtroze gekleurd! Het strand is toegankelijk voor toeristen en aan de oostkant kun je zelfs parasols, douches en eetgelegenheden vinden. Kleine tip: blijf op het strand hangen tot zonsondergang, want dat geeft gegarandeerd plaatjes om nooit te vergeten! 

Wij vertellen je hier alles wat je moet weten als je met een camper naar Griekenland gaat!

Welke roze plek staat er op jouw bucketlist? Bekijk alvast ons aanbod campers en zoek een camper uit voor jouw campervakantie à la Barbie! Wil je het écht helemaal in stijl doen? Dan moet je met deze vrolijke roze VW camper op pad!