Met de camper naar Spanje

13 december 2017 in Bestemmingen, Camperroutes, Tips voor reizigers & Spanje

Met de camper naar Spanje is populair onder Nederlanders. Niet gek ook, je kunt er goed overwinteren met je camper, maar in de zomer is het er misschien nog wel leuker. In deze blog lees je alles over het maken van een camperreis door Spanje, van camperroutes en camper reisverhalen tot de leukste camperplaatsen. Goboony met camper naar Spanje

Camperreis Spanje

Spanje, het land van de tapas, sangria, flamenco en lange warme zomeravonden. Logisch dus dat veel Nederlanders ervoor kiezen om een camperreis door Spanje te maken. Iedere regio in Spanje heeft weer zijn eigen kenmerken en zijn eigen culinaire specialiteiten. Door met een camper door het land te reizen, kun je gemakkelijk meerdere regio’s bezoeken. Bezoek de ramblas in Barcelona, bewonder de architectuur en de flamenco in Sevilla en geniet van het intens lekkere eten waar San Sebastian om bekend staat. Het land biedt zoveel dat je met gemak een paar camperreizen kunt maken en verschillende routes kunt rijden. Eerder stippelden we al camperroutes door Europa voor je uit, waarin we ook over een reis door Spanje vertelden.

Om nog meer inspiratie op te doen kun je ook de ‘camper routegids’ aanschaffen. In deze gids vind je drie bijzondere routes door Spanje. De eerste route start in San Sebastian en gaat via Madrid en Toledo naar Córdoba. Je rijdt dwars door de binnenlanden van Spanje en legt in 1 tot 2 weken ongeveer 1200 km af. De tweede route gaat van Cadaquès via Barcelona en València naar Águilas op de grens van Andalusië. Je rijdt in 1 tot 2 weken langs de oostkust een route van 1000 km. De derde route gaat dwars door Andalusië, je komt onder andere door Granada, Ronda, Sevilla en Córdoba. Het is een fascinerende route van ongeveer 1500 km, die je in 4 tot 6 weken kunt doen. 

Op de routes stop je in de grote steden waar je gemakkelijk twee tot drie dagen kunt zijn. Vooral Madrid en Barcelona zijn leuk en interessant. Het zijn steden waar je gewoon geweest moet zijn. Toledo is misschien wat minder bekend, maar je mag het met recht het historische hart van Spanje noemen. De stad kent een rijke geschiedenis waarin Moren en Katholieke koningen de hoofdrol spelen. De steden in Andalusië zijn allemaal even mooi en bijzonder. Van al die steden is Ronda een minder bekende. De stad wordt ook wel ‘gespleten stad’ genoemd omdat er midden in de stad een enorme kloof is. De stad ligt in een van de mooiste berglandschappen van Spanje en heeft aan beide kanten een bijzonder natuurgebied: Cabo de Gata in het Oosten en Coto Doñana in het westen.

Wist je trouwens al dat je niet alleen een camper kunt huren in Nederland? Via Goboony kun je ook een camper huren in Spanje!

Goboony met camper naar Spanje camperreis Spanje

Camper reisverhalen Spanje

Camper reisverhalen over Spanje van anderen kunnen je ook inspireren en ideeën geven over routes die je kunt rijden en dingen die je kunt bezoeken in Spanje. Ook is het leuk om te lezen over de typische dingetjes die je meemaakt als camperaar. Om het je makkelijk te maken, hebben we een paar leuke camper reisverhalen over Spanje voor je verzameld.

- onderweg naar en in het zuiden van Spanje
- 4 weken naar de Pyreneeën
- al rondtrekkend naar Almería
- naar Spanje met de Grey Wanderers
- Camper Smuikje neemt je mee naar meerdere plekken in Spanje

Goboony met camper naar Spanje camper reisverhalen

Camperplaatsen Spanje

Camperplaatsen in Spanje zijn er genoeg! Wij hebben een top 3 samengesteld en op deze blog kun je nog meer camperplaatsen in Spanje vinden.

#1 Parking Los Verdes

Parking Los Verdes is van twee Nederlandse eigenaren, Karen en Peter. De camperplaats wordt op de site Campercontact beoordeeld met een 9,6. De camperplaats is van vele gemakken voorzien en in het dorpje La Marina kun je terecht voor je boodschappen. In de zomer kun je een duik nemen in het zwembad van de camperplaats en er zijn veel fiets- en wandelmogelijkheden in de buurt.

#2 Finca Poc a Poc

Finca Poc a Poc ligt dichtbij het dorpje Mas de Barberans. Het is een eco-vriendelijke locatie tussen de olijfbomen en met uitzicht op nationaal park Els Ports. De eigenaren zijn super gastvrij en op campercontact staan er veel lovende reviews. Deze unieke plek wordt beoordeeld met een 9,5 en kost maar 9,50 per nacht.

#3 Atalaia Camper Park

Atalaia Camper Park ligt dicht bij San Martino. In deze stad vind je de oudste kathedraal van Spanje. Je kunt gratis fietsen huren om de mooie omgeving te verkennen. De camperplaats biedt dagelijks verse broodjes en is verder ook van alle gemakken voorzien. Op 600 meter van de camperplaats vind je een mooi strand. De camperplaats wordt beoordeeld met een 9,4.

Tip: Ga ook eens overwinteren in Spanje of met de camper naar Corsica!

Wil jij ook met de camper naar Spanje om een van deze mooie routes te rijden? Huur een camper bij Goboony en doe je tegoed aan de tapas, de sangria en de overvloedige Spaanse zon. Mocht je daarna een mooi camper reisverhaal hebben, laat het ons dan weten, dan zullen wij hem opnemen in onze lijst! #LETSGOSPAIN