De beste bestemmingen om je vakantiegeld aan uit te geven

21 februari 2024 in Bestemmingen, Voor reizigers & Camperroutes

Mei is onze favoriete maand van het jaar. Dit is namelijk de maand waarin we weer vakantiegeld krijgen uitbetaald! Een welkom extraatje dat je aan een mooie bestemming kunt uitgeven. Ik ben alvast op zoek gegaan naar de beste bestemmingen om je vakantiegeld aan uit te geven. Klaar om geïnspireerd te worden? Laat dat geld rollen! 
Goboony roadtrip plannen vakantiegeld uitgeven bestemmingen

Waar geven we vakantiegeld aan uit? 

Meestal bestaat vakantiegeld uit 8% van je bruto jaarloon. Best een aangenaam bedrag dus! Veel mensen gebruiken dit geld om bijvoorbeeld te sparen, te beleggen, een nieuwe auto te kopen of voor een nieuwe garderobe, studie/cursus of een investering in huis. Toch is het de beste keuze om je vakantiegeld uit te geven aan ervaringen. Een ervaring is namelijk het enige wat je kunt kopen dat je rijker maakt. Let that sink in for a second! 

Daar is Ap Dijksterhuis, hoogleraar psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en ‘geluksprofessor’, het helemaal mee eens. Hij adviseert om je vakantiegeld te spenderen aan een vakantie of een soortgelijke ervaring die je kunt delen met anderen. Uiteindelijk is dat wat je gelukkiger zal maken. Dus plannen om je vakantiegeld aan een investering te besteden? Investeer dan in jezelf en ga even heerlijk op een welverdiende vakantie. Je werkt er het hele jaar hard genoeg voor! 
Goboony bestemmingen om je vakantiegeld aan uit te geven

De beste bestemmingen om je vakantiegeld aan uit te geven

  1. De meren van Noord-Italië

Waarom gooi je het niet eens over een andere boeg en ga je lekker op ontdekkingstocht naar de meren van Noord-Italië? En nee, dan heb ik het niet over het Gardameer. Er valt nog veel meer te ontdekken! Wat dacht je bijvoorbeeld van een roadtrip naar Lago Maggiore, het Iseomeer of het Ortameer? Je vindt hier onze top 5 laghi's die goed met de camper te bereiken zijn
Goboony bestemmingen om je vakantiegeld aan uit te geven Noord-Italië

  1. De Albanese Alpen en de Albanese Rivièra

Persoonlijke mening? Je zou wel gek zijn om níét met de camper naar Albanië te willen. Dit Balkanland is niet alleen heerlijk goedkoop (dan houd je misschien nog wat over van je vakantiegeld!), maar staat ook bol van ruwe landschappen, rijke cultuur en interessante geschiedenis. Hier vind je meer informatie als je met de camper naar Albanië wilt. 
Goboony bestemmingen om je vakantiegeld aan uit te geven Albanië

  1. De onbegane paden van Bulgarije

Ik kan je sterk aanraden om de populaire camperlanden een jaartje in te ruilen voor Oost-Europa, en dan in het specifiek de onbegane paden van Bulgarije. Maak een roadtrip door de prachtige natuur, rijd langs de ontelbare culturele schatten en bezoek historische steden waar toerisme nog niet in het woordenboek voorkomt. Klik hier als je interesse hebt in een roadtrip door Bulgarije. Wij hebben de ultieme route langs alle hoogtepunten voor je samengesteld, plus een aantal praktische tips! 
Goboony bestemmingen om je vakantiegeld aan uit te geven Bulgarije

  1. Dwars door de Baltische Staten

Als je roadtrip materiaal van de hoogste plank zoekt, zit je helemaal goed met een roadtrip door de Baltische Staten. Bestaande uit Litouwen, Letland en Estland en met een ligging tussen Rusland en Scandinavië maakt dat je hier een unieke sfeer kunt vinden. Estland is bijvoorbeeld erg vergelijkbaar met Scandinavië (maar dan stuk-ken goedkoper!), terwijl Letland en Litouwen juist veel meer weg hebben van de oostbloklanden. Een meer afwisselende en verrassende roadtrip kom je niet snel tegen, neem dat maar van mij aan! 
Goboony bestemmingen om je vakantiegeld aan uit te geven Baltische Staten

  1. Eilandhoppen in Denemarken

Deze uitgestippelde camperroute in Denemarken verscheen eerder in het boek ‘Met de camper door Europa - De 75 mooiste routes voor motorhomes’, een Michelingids voor avonturiers met een camper. Nou, dan weet je wel hoe laat het is, toch? Tijd om met je zuurverdiende vakantiegeld richting de Deense eilanden te scheuren en deze zevendaagse tocht van 890 kilometer te rijden! 
Goboony bestemmingen om je vakantiegeld aan uit te geven Denemarken

  1. De grotten en bossen van Slovenië 

Zoals je misschien wel weet winden we er geen doekjes om. Dus het moet gezegd worden: Slovenië moet op je bucketlist! No questions asked. Tussen dit indrukwekkende berglandschap schuilen fel groene bossen en spectaculaire grottenstelsels. Wij gingen alvast op zoek naar de mooiste natuurcampings in Slovenië, zodat jij het beste uit je roadtrip kunt halen. 
Goboony bestemmingen om je vakantiegeld aan uit te geven Slovenië

  1. De Belgische Westhoek 

Beeld je in: Belgisch speciaalbiertje aan de ene kant, Frankrijk knipogend aan de andere kant. De Westhoek in West-Vlaanderen is bij uitstek de go-to regio voor geschiedenisliefhebbers, bourgondiërs en natuurfanaten. Om je alvast een paar kilometers op weg te helpen: hier vind je 10 camperplaatsen in West-Vlaanderen die een uitgelezen vertrekpunt zijn om de Westhoek te verkennen. 
Goboony bestemmingen om je vakantiegeld aan uit te geven België

  1. Het oudste vulkaanlandschap van Europa in Centraal Massief

En waar die bovengenoemde knipoog van Frankrijk je dan brengt? Het Centraal Massief! Misschien wel een van de best bewaarde geheimen als het op ongerepte natuur aankomt. Oude vulkanen domineren hier de eenzame berglandschappen. Je komt hier nog weinig toeristen tegen. Wat je wel veel tegenkomt? Kristalheldere bergbeekjes en een flinke dosis geschiedenis. Bekijk hier de camperroute door het Centraal Massief
Goboony bestemmingen om je vakantiegeld aan uit te geven Centraal Massief Frankrijk

  1. Hunebed Highway 

Val jij in de categorie mensen die gewoon eventjes weg wilt, maar geen zin heeft om geld aan een lange vakantie uit te geven? We’ve got you! Overweeg een staycation of speel lekker toerist in eigen land. Saai? Zeker niet! Amerika heeft de legendarische Route 66, Nederland heeft de Hunebed Highway. Voor een onvergetelijke roadtrip hoef je dus helemaal niet ver te gaan. Bezoek prehistorische hunebedden, ontdek het romantische platteland van Drenthe en ontspan in de bioscoop of bezoek een (natuur)park. 
Goboony bestemmingen om je vakantiegeld aan uit te geven Hunebed Highway Nederland

  1. Op pad in Transsylvanië 

Heb je weleens Roemenië overwogen? Nee? Laat het vakantiegeld van dit jaar je dan naar de Apuseni en Fagaras gebergten van Transsylvanië leiden. Wat je daar te wachten staat zijn nationale parken in overvloed, grottenstelsels waar je u tegen zegt en spectaculaire wegen die door diepe valleien voeren. Als dat je wel aantrekkelijk in de oren klinkt, bekijk dan hier de hele camperroute in Roemenië
Goboony bestemmingen om je vakantiegeld aan uit te geven Roemenië Transsylvanië

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren om je vakantiegeld dit jaar aan een onvergetelijke vakantie te besteden. Ga je later dit jaar pas op vakantie? Zet het geld dan apart, bijvoorbeeld op een spaarrekening. Zo geef je het minder makkelijk aan andere ‘alledaagse’ dingen uit en voorkom je dat je uiteindelijk geen geld meer overhoudt om daadwerkelijk op vakantie te gaan. Huur hier alvast je camper, dan heb je dat maar mooi geregeld!