Camperroute in Roemenië: op pad in Transsylvanië

25 november 2022 in Bestemmingen, Ervaringen, Camperreisverhalen & Roemenië

In Transsylvanië kan je genieten van heuvels, bergen en bossen, terwijl je in je favoriete camper rijdt, een fietstocht maakt, wandelt en/of een van de bijzondere steden bezoekt.

camperroute roemenië transsylvanië goboony

Heb je al eens een camperreis door Roemenië overwogen? Nee? Dan zou daar nu wel eens verandering in kunnen komen. We hebben een paar mooi plekjes voor je geselecteerd waar je kunt genieten van een hemelse herfst.

Apuseni gebergten 

De Apuseni gebergten liggen in het nationaal park Apuseni. In het nationaal park kom je niet alleen gebergten tegen, maar bijvoorbeeld ook grotten, diepe valleien, kloven, rotsachtige steile muren en ondergrondse waterlopen. Ben je het avontuurlijke type? Er is voor ieder wat, zoals: caving, langlaufen, hiken, mountainbiken, bergbeklimmen, skiën, wilde dieren en vogels spotten. Er zijn meer dan 400 grotten, en dus genoeg te ontdekken!

Rijden over de Fagaras gebergten

Eén van de meest spectaculaire wegen van de wereld is de Transfăgărășan. De Transfăgărășan slingert door de Făgăraș gebergten. Vandaar de naam; Transfăgărășan betekent letterlijk “over de Făgăraș gebergten”. De weg is de hoogst geasfalteerde weg in Roemenië en loopt dwars door de Karpaten van Pitest naar Sibiu. De Făgăraș zijn de hoogste bergen van de Transsylvanische Alpen (de Zuidelijke Karpaten). De weg, van zo’n 90 km, loopt met spectaculaire bochten (en prachtige uitzichten) door het Roemeense landschap.

Camperroute Roemenië transsylvanië Goboony Transfagarasan

De Steden: Sibiu, Brasov & Timisoara

In Roemenië kun je ook prima een roadtrip maken van stad naar stad. Over de hele breedte van Roemenië liggen deze drie steden verspreid. In het westen van Roemenië ligt Brasov, te herkennen aan de Hollywoodletters die Brasov spellen op de heuvelrug naast het stadje. De kleuren van de gebouwen, architectuur en het gezellig drukke plein in dit stadje maken het een gemoedelijke thuishaven om vanuit daar naar de omliggende bossen en bergen te gaan. Tussen Brasov en Timisoara ligt Sibiu, een karakteristiek stadje in het midden van Roemenië. Veel musea en culturele activiteiten zijn te vinden rond de grote markt, het centrum van Sibiu. In de toren van de kathedraal heb je mooi uitzicht over de stad. Timisoara werkt toe naar 2021, dan is de culturele hoofdstad van Europa. Timisoara is de plek waar in 1989 de revolutie is begonnen en een echte studentenstad. Prachtige architectuur kenmerkt ook deze stad, oude huizen in het centrum en het bekende Brukenthal Museum. Wandel lekker door de mooie straatjes, want er is genoeg te zien in dit leuke stadje.

camperroute roemenië brasov Goboony

Brasov

Overnachten

Overnachten kan bijvoorbeeld op camping Doua Lumi of camping De Oude Wilg in het midden van Roemenië.

Goboony is het grootste camper- en caravandeelplatform van Europa. Bekijk hier ons aanbod aan campers en caravans. Bezit je een camper en ben je benieuwd hoe verhuren werkt? Klik dan hier. Wil je graag kampeertips lezen? Kijk dan ook eens hier.