Winterkamperen op wintercamping de Wielewaal

20 november 2018 in Ervaringen, Tips voor reizigers, Campings en camperplaatsen , Nederland & Camperreisverhalen

Winterkamperen, de een moet er niet aan denken, de ander vindt het heerlijk. Ik hoor bij die laatste groep. Op een mooie heldere winterdag is het heerlijk om zo dichtbij de natuur te zijn en ‘s avonds is het in je camper extra knus. Afgelopen weekend gingen William en ik naar wintercamping de Wielewaal en ik krijg heimwee als ik er aan terug denk.

Goboony winterkamperen wintercamping wielewaal

Waarom winterkamperen?

Winterkamperen is heel anders dan kamperen in de zomer. En begrijp me niet verkeerd want kamperen in de zomer vind ik ook heerlijk. Ik kan echt intens genieten van de lange avonden voor de camper met een koud biertje, lekker eten en goede gesprekken, maar kamperen in de winter is gewoon zo knus. De campings zijn lekker rustig, de kampvuurtjes zorgen net voor dat extra beetje gezelligheid, de wereld is tijdens golden hour op zijn mooist en daarna duik je lekker je warme camper in. De rest van de avond hoef je je alleen nog maar te verstoppen onder een dikke laag dekens en de kerstliedjes die weer op de radio komen, maken het gevoel compleet.

Goboony winterkamperen wintercamping wielewaal

Wintercamping de Wielewaal

Afgelopen weekend bezochten wij Landgoed de Wielewaal. We werden vriendelijk ontvangen door eigenaar Willem, die voor ons even het poortje automatisch open deed. Gelukkig maar want we vergeten altijd cash mee te nemen en hadden vier euro nodig voor het poortje. Willem dacht vriendelijk mee over het beste plekje om te staan zodat we echt het idee hadden dat we in the middle of nowhere stonden. We kwamen laat op de avond aan dus stookten snel ons kacheltje op, kookten ons eten, testten onze sterren kennis omdat de lucht oh zo helder was en doken vroeg onder de wol. Ondanks dat het vroor hadden we aan twee dekbedden genoeg.

Ik had mijn wekker vroeg gezet. ‘s Ochtends vroeg vind ik de natuur op zijn mooist. Buiten is het nog stil, na zo’n heldere nacht is de wereld bedekt met een laagje rijp en de zonsopkomst zorgde voor een magisch geheel. Na een lekkere douche in het verwarmde toiletgebouw met vloerverwarming was het tijd om te gaan lunchen in Zeewolde. Er was niet heel veel te doen, maar ik denk dat het zeker een fijne plek is voor watersporters. Toen we weer terug waren op de camping haalden we bij de receptie een kratje met hout. Het was een flink kratje vol en de prijs werd in mindering gebracht met de vier euro die we deze keer wel voor de slagboom betaalden. Na een kort dutje bouwden we een vuurtje in een vuurkorf die we voor onze camper konden zetten. Terwijl het vuurtje rustig knisperde ging op de achtergrond de zon onder.

Goboony winterkamperen wintercamping wielewaal

Op zondagochtend maakten we nog even een wandelingetje over het Erkemederstrand langs het Nijkerkernauw. Haast was er niet want in de winter staan er geen nieuwe campers te wachten op een vrijgekomen plekje. Daarna stelden we onze route in op snelwegen vermijden en reden door de bossen weer naar Utrecht.

De Wielewaal is natuurlijk niet alleen een wintercamping. Ook in de zomer kun je er terecht. Ze hebben ruim opgezette camperplaatsen, maar wij stonden gewoon in het gras. Het hele jaar hebben ze ook allerlei activiteiten. Dit jaar werd het NKC Camperfestival gehouden op de Wielewaal en ook organiseren ze stiltewandeling, yoga op ons strand en er is een vuurloop; een Hongaars gebruik met een groot vuur, ritmische trommels en uitzicht over het water.

Andere wintercampings

In de winter zijn er een stuk minder campings open dan in de zomer. Een handig overzicht van campings die open zijn vind je op de site van Natuurkampeerterreinen. Ook Liv heeft een leuk artikel over campings die open zijn in de winter. Overigens is een bezoekje aan Camperplaats Vechtdal ook zeker een aanrader. Een hottub zo naast je camper is echt ideaal! Ook Camperplaats Leeuwarden is het gehele jaar geopend. Zeker ook een mooie plek om te bezoeken. 

Goboony winterkamperen wintercamping wielewaal

Camper huren voor Wintersport?

Wist je al dat sommige campers ook geschikt voor de wintersport? Ze hebben vaak goede isolatie, een verwarming, een goede garage voor je spullen, winterbanden en sneeuwkettingen. Op deze pagina vind je een overzicht van geschikte campers voor de wintersport.

Wil jij ook kamperen in de winter? Huur dan een camper via Goboony!