Wintercampings Duitsland

25 augustus 2021 in Bestemmingen, Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Duitsland

Winterkamperen is de laatste jaren enorm populair geworden. Niet zo gek eigenlijk, want winterkamperen is fantastisch! Kruip lekker tegen elkaar aan met een kampvuurtje, ga kastanjes zoeken in de oranje gekleurde bossen of waai lekker uit aan zee. Eerder schreven we al over de beste wintercampings in Nederland, wintercampings in Europa en wintercampings in Belgie, maar ook Duitsland leent zich goed voor winterkamperen. Dit zijn de mooiste wintercampings in Duitsland! Goboony wintercampings Duitsland

Door heel Duitsland winterkamperen 

Ook in dit lijstje heb ik rekening gehouden met spreiding door het hele land. Je kunt namelijk in verschillende regio's winterklare kampeerplekken in Duitsland vinden. Dus pak die warme truien in, doe je winterschoenen aan en kies een mooie wintercamping uit voor jouw volgende winteravontuur! 

#1 Campingpark Gugel

Direct aan de grens tussen Duitsland, Frankrijk en Zwitserland ligt Campingpark Gugel. De camping is gelegen in het bos en aan een heerlijk meer, omringd door natuur dus! Verder zijn er verschillende soorten staanplaatsen beschikbaar, denk aan met afbakening, met schaduw, zonder schaduw, etc. Voor de sportieve vakantieganger heeft de camping fietsroutes, een fitnessruimte, een sportterrein en verschillende excursies beschikbaar. 

Wat deze camping de perfecte wintercamping maakt? Er is een sauna, zonnebank, stoombad en een verwarmd binnenzwembad aanwezig! Dus kou lijden zal niet snel voorkomen op deze camping. 

Adres: Oberer Wald 1, D-79395, Neuenburg

#2 Adventure Camp Schnitzmühle 

Weg van de rest van de wereld, midden in het Beierse Woud en naast de rivier de Zwarte Regen, ligt Schnitzmühle. De staanplaatsen zijn afgebakend en liggen tussen de bomen of aan de oever van de rivier. Heb je een eigen kano? Dan kun je kiezen voor een plekje op het speciale kampeerveld waar je direct aan de rivier kunt staat en vanaf je camper of tent zo je kano te water kunt laten gaan voor een mooi tochtje! Het leukste aan deze camping vind ik dat ze zelf hun energie opwekken. Dit wordt gedaan met behulp van een oude watermolen. Hoe innovatief? `

Op de camping zijn verschillende kampvuur- en barbecueplekken en een vuurlounge met open haard aanwezig om het ultieme gevoel van winterkamperen af te maken. Verder kun je in de winter een rit maken in een koets met paarden, een spannende wandeling maken in het donker met fakkels en rodelen. De skipistes liggen op slechts een kwartier rijden vanaf de camping. Rustzoekers kunnen op de camping terecht voor verschillende wellnessmogelijkheden, zoals yogasessies en massages. 

Adres: Schnitzmühle 1, 94234, Viechtach/Bayerischer WaldGoboony wintercampings Duitsland

#3 Camping Tropical Islands

Camping Tropical Islands klinkt natuurlijk heerlijk zomers, maar ook ‘s winters ben je hier van harte welkom! Op de camping vind je namelijk verschillende tropische binnen- en buitenbaden, een wildwaterbaan en meerdere jacuzzi’s. Ook een sauna, spa en fitness zijn aanwezig om lekker warm en relaxed de vakantie door te kunnen komen. 

Op ongeveer 10 minuten rijden vind je Spreewald, waar je goed kunt kanoën, en Berlijn ligt op zo’n 53 km vanaf de camping. Het is zeker een aanrader om in de winter een bezoekje te brengen aan Berlijn. In deze tijd van het jaar heb je keuze uit meer dan 60 kerstmarkten

Adres: Tropical-Islands-Allee 1, 15910, Krausnick

#4 Camping Edersee Paradies

Op een schiereiland in de Edersee ligt de prachtig gelegen Camping Edersee Paradies, een idyllische camping boerderij. Vanaf de camping kun je zwemmen, roeien, zeilen, wandelen, vissen, fietsen, surfen, voetballen, volleyballen, kanoën en tafeltennissen, dus sportfanaten hoeven zich hier absoluut niet te vervelen! 

In de avonduurtjes kun je in de gemeenschappelijke ruimte genieten van een knisperend haardvuurtje of buiten je eigen kampvuurtje bouwen onder de sterrenhemel. Vergeet dus zeker niet om marshmallows op je boodschappenlijstje te zetten! 

Adres: Asel Süd 1, 34516, Vöhl

#5 Campingplatz Pommernland

Deze camping is gelegen in het hart van een bos op slechts 250 meter van de Oostzee. Je vindt in de nabije omgeving meer dan 130 meren, te midden van oude beukenbossen. De perfecte bestemming om rust en ruimte op te zoeken! De omgeving leent zich ook goed voor windsurfen, waterskiën en begeleide wandeltochten. 

Verder heeft Camping Pommernland een campingwinkeltje, een restaurant en een binnenzwembad. Maar ook een sauna, waterglijbaan, zandstrand en een golfbaan zijn op de camping aanwezig. Als dat toch geen luxe is?

Adres: Dr. Wachsmannstraße 40, 17454, ZinnowitzGoboony wintercampings Duitsland

#6 Camping Stover Strand

De parkachtige Camping Stover Strand is gelegen aan de oever van de Elbe. Vanaf de camping heb je dus prachtig uitzicht op passerende schepen. Ik vind dat altijd zo iets rustgevends hebben. Ondanks de nabijheid van de drukke Hanzestad Hamburg, ligt de camping in een zeer groene en landelijke omgeving. Gevalletje best of both worlds dus! 

Extra tip: maak gebruik van een van de barbecue kuilen voor een heerlijke winterbarbecue na een dagje hiken of fietsen in het beschermd natuurgebied Elbe. 

Adres: Stover Strand 10, D-21423, Drage

#7 Camping Biggesee - Vier Jahreszeiten 

Camping Biggesee is van alle gemakken voorzien. Zo vind je hier een hondendouche, een grillhut met vuurplaats, een biertuin, tafeltennis en zijn er op afspraak massages mogelijk. 

De sportieve kampeerders kunnen hier het hele jaar door genieten van zwem- en watersportmogelijkheden. De camping heeft zelfs een duikschool waar je kunt leren duiken! Ook hobbyvissers hebben hier alle ruimte om een hengeltje uit te werpen. Daarna kun je je eigen gevangen visje natuurlijk op de barbecue gooien en je kampeeravontuur is compleet! 

Adres: Am Sonderner Kopf 3, 57462, Olp

#8 Mosel Campingplatz

In het hart van de Moezel, omringd door wijngaarden en pittoreske dorpjes, vind je Mosel Campingplatz. Je bent hier welkom met je caravan, camper of tent, maar de camping biedt ook unieke overnachtingen in een zogenaamd wijnvat aan! 

Om je verblijf compleet te maken, kun je sfeervolle wijnfeesten bezoeken of meedoen aan smaakvolle wijnproeverijen. Jawel, ook in de winter! Ontspan, drink en geniet van de schone boslucht. 

Adres: Rissbacherstraße 155, 56841, Traben-TrarbachGoboony wintercampings Duitsland

#9 Caravanplatz Mühlenweiher

Heb je een wintervakantie in Saarland op het oog, dan is Camping Mühlenweiher een absolute aanrader. Weg van het massatoerisme en midden in het groen, aan de Moezel en met uitzicht op glooiende wijnvelden. 

De camping is gelegen aan een groot meer, maar beschikt ook over een natuurzwembad en peuterbad. Voor de sportieve vakantiegangers zijn er begeleide wandeltochten en verschillende fietsroutes. 

Adres: Unnerweg 5C, 66459, Kirkel 

Staat jouw ideale wintercamping hier al tussen? Top! Misschien wil je nog wat meer lezen over tips voor campervakanties in de winter. Of staat je besluit al vast en is het enige wat nog rest het huren van een camper via Goboony?