Top 5 leukste & mooiste kerstmarkten van Duitsland

30 augustus 2020 in Bestemmingen en Duitsland

In deze blog vertellen we je alles over de top 5 leukste en mooiste kerstmarkten van Duitsland. Waar kun je nou beter in de kerststemming komen dan op een echte Weihnachtsmarkt. Rijd met je camper naar een Duitse stad toe en parkeer hem op de gesuggereerde camperplaats. Doe je verder tegoed aan warme chocolademelk, glühwein en bratwurst of scoor de mooiste spullen voor in je kerstboom!

Let op! Kerstmarkten kunnen soms wat druk zijn. Lees je vooraf even op de genoemde websites in over welke maatregelen ze treffen en of je bijvoorbeeld een mondkapje moet dragen! 

Goboony leukste mooiste kerstmarkten Duitsland camperplaatsen

Kerstmarkt Düsseldorf

De kerstmarkt in Düsseldorf is één van de grootste en ook een van de leukste kerstmarkten in Duitsland. Met meer dan 250 verschillende kraampjes verdeeld over zes pleinen is er voor ieder wat wils. Het is niet voor niets dat deze kerstmarkt het aller populairst is onder de Nederlanders. Elk plein heeft een eigen karakter en is daardoor weer heel anders. Op de Markt Platz staan bijvoorbeeld de oude ambachten centraal, de markt op de Heinrich Heine Platz wordt wel de engeltjes markt genoemd en de Stadtbruckhen noemen ze de sterretjesmarkt door de prachtige verlichting. Deze zes verschillende stijlen in 1 stad in combinatie met de gezellige kroegjes en restaurantjes in de omgeving maken de kerstmarkt in Düsseldorf zo bijzonder. Tip: neem ook een kijkje bij de ijsbaan op de Gustaf Grudgens Platz of neem je kinderen mee naar het overdekte poppentheater!

De kerstmarkt in Düsseldorf duurt van 19 november t/m 30 december 2020. Dagelijks zijn de markten van 11:00-20:00 open en op vrijdag en zaterdag kun je zelfs tot 21:00 genieten van de gezelligheid. 

Camperplaats: Parkplatz Rheinterrasse/ Tonhalle, gelegen langs de Rijnkade.  

Kerstmarkt Berlijn

Verdeeld over Berlijn vind je 60 kerstmarkten. De meeste zijn te vinden in het centrum van Berlijn. Zo heb je bijvoorbeelde de kerstmarkt bij het Berlijnse Sony Center op de Potsdammer Platz. Het dak van het futuristische Center is prachtig verlicht. Rondom het Center vind je allerlei leuke kraampjes met heerlijke braadworst en glühwein. Ook is er een skihelling waar je met een rubberband vanaf kunt glijden. Een andere grote kerstmarkt in Berlijn is de Weihnachts Zauber op de Gendarmenmarkt. Al met al zorgen alle kerstmarkten in Berlijn voor een echt kerstgevoel. Omdat er zoveel zijn, kun je hier wel een paar dagen voor uittrekken. Verder heeft de stad natuurlijk internationale allure, waardoor je ook gewoon kunt gaan shoppen als je de kerstmarkten even zat bent.

Op de Gendarmenmarkt is de kerstmarkt dagelijks open van 11.00 tot 22.00. De overige kerstmarkten zijn op vrijdag en zaterdag vaak wat langer geopend, vaak tot 22.30. Ze zijn er van 23 november tot en met 31 december. 

Camperplaats Berlijn: City Camp 1, dichtbij het vliegveld Berlijn Tegel. Het centrum van Berlijn is op ongeveer 17 km afstand.

Kerstmarkt Keulen

In Keulen is veel te beleven op en rondom de kerstmarkt. Toch is niet dat wat de kerstmarkt in Duitsland zo speciaal maakt. Wat het wel bijzonder maakt is dat je overal op de achtergrond de imposante Dom kunt zien. Verder hebben alle pleinen hun eigen thema’. De markt naast de Dom wordt gekenmerkt door de enorme kerstboom in het midden van het plein. De boom is wel 25 meter hoog en hangt vol met 70 duizend led lampjes. De Altermarkt heeft een heus sprookjesthema, waardoor hij leuk is voor de kinderen. Die kunnen zich ook even helemaal uitleven op de ijsbaan. De meest bijzondere markt is de Gay markt in de Schafenstrasse. Deze markt is klein en knus en iedereen is er welkom, hij glinstert je tegemoet. Hier vind je niet alleen kraampjes met glühwein, maar je kunt hier ook lekkere cocktails drinken. Nog opzoek naar een bijzonder kerstcadeau of nieuwe versiering voor in je boom? Op deze markt ga je sowieso een uniek item vinden! Ben je de kerstmarkten even zat? Duik dan een van de brauhausen in en doe je tegoed aan bier en schnitzel.

De kerstmarkt in Keulen duurt van 23 november tot en met 23 december. De markt is dagelijks geopend van 11:00 tot 21:00 uur. Op vrijdag en zaterdag is de markt zelfs geopend van 10.00 tot 22.00.

Camperplaats Keulen: Campingplatz Stadt Köln, gelegen aan de Rijn op ongeveer 2 km van het centrum.

Goboony leukste mooiste kerstmarkten Duitsland camperplaatsen

Kerstmarkt Dortmund

De kerstmarkt in Dortmund is de grootste in Duitsland. Je vindt hier meer dan 300 kraampjes en er zijn heel veel ambachten te bewonderen. Daarnaast kun je er ook kiezen uit een breed aanbod aan eten en drinken. Ondanks dat het de grootste kerstmarkt van Duitsland is, is alles goed te voet te doen. Alle kerstmarkten liggen dichtbij elkaar. Wat ook fijn is is dat de kerstmarkt in Dortmund nog niet overspoeld is met Nederlanders (nu niet ineens met zijn allen gaan natuurlijk ;))! De kerstmarkt is super sfeervol en erg mooi aangekleed.

Het meest bijzondere aan de kerstmarkt in Dortmund zijn de optredens van Duitse popsterren. Er is een uitgebreid showprogramma van artiesten als de welbekende Jürgen Drews, Nicole, Christian Franke en Nino de Angelo. De markt is ook nog eens een waar paradijs voor kinderen, met draaimolens en echte sprookjeslandschappen.

De kerstmarkt in Dortmund duurt van 20 november tot en met 30 december 2020. Dagelijks geopend van 10 uur 's ochtends tot 9 uur 's avonds, en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 10 uur 's avonds. Op eerste dodenherdenking (26 november) en eerste kerstdag is de markt gesloten.

Camperplaats Dortmund: 12 km van het centrum vind je Camping Hohensyburg.

Heidelberg

Heidelberg zie je niet vaak staan in het rijtje leukste kerstmarkten van Duitsland. Toch is deze universiteitsstad juist leuk om met kerst te bezoeken. Omdat Heidelberg een universiteitsstad is, zijn er veel jonge mensen, waardoor er op deze kerstmarkt een leuke sfeer hangt. In totaal zijn er meer dan 150 kraampjes en veel aparte winkeltjes in de kleine straatjes! Wat het extra knus maakt is dat de stad omringd is met een oude stadsmuur. Echt een aanrader! Wat in Heidelberg ook leuk is om te doen, is het kasteel bezoeken. Slot Heidelberg bereik je met de bergbahn. Tijdens de kerst is het slot mooi verlicht en wordt er kerstmuziek gespeeld.

De kerstmarkt duurt van 24 november tot en met 22 december en is iedere dag van 10:00 tot 21:00 uur. Op zaterdag duurt de markt tot 22:00.   

Camperplaats Heidelberg: deze camperplaats ligt aan de Necklar en het oude centrum van de stad is op 4 km afstand.

Goboony leukste mooiste kerstmarkten duitsland camperplaatsenWil jij ook de mooiste kerstmarkten van Duitsland bezoeken met je camper, maar heb je zelf geen camper? Neem een kijkje bij ons camper aanbod en kijk welke campers je in de winter kunt huren voor een gezellig uitstapje naar ons buurland. #LETSGOCELEBRATE

Bekijk aanbod