Top 7 camperplaatsen van Sardinië 

9 oktober 2023 in Bestemmingen, Camper- en campingtips, Voor reizigers, Campings en camperplaatsen & Italië

Sardinië is in razendsnel tempo een bestemming aan het worden die camperreizigers niet mogen missen. Het staat bekend als een verfijnd eiland, vol Spaanse, Romeinse en Byzantijnse invloeden. Ongelooflijke archeologie en architectuur, afgewisseld met geweldige wandelroutes en prachtige zandstranden. We hebben de beste camperplaatsen van Sardinië verzameld, dus het enige wat jij hoeft te doen is een camper te boeken. Andiamo! 

We raden aan om het hele eiland te verkennen tijdens een roadtrip door Sardinië in een camper voor de volledige ervaring. Je kunt natuurlijk ook eenvoudig je eigen route samenstellen met onderstaande camperplaatsen van Sardinië. Rijd de kust rond het eiland af, waarbij je letterlijk de turquoise zee volgt en onderweg stopt bij verschillende campings. 
Goboony top 7 campings van Sardinië

Top 7 camerplaatsen van Sardinië

  1. Campsite International 

Ben je op zoek naar een camping op Sardinië voor je eerste nacht na aankomst of de avond voordat je weer met de veerboot vertrekt? Dan is Campsite International de beste optie. Deze camping ligt op tien minuten rijden van Porto Torres, waar de veerboot vanuit Toulon aanmeert. 

De camping is goed uitgerust met alles wat je nodig hebt na een dag reizen, inclusief warme douches en vers brood dat je kunt bestellen voor je eerste ontbijtje op het Italiaanse eiland. Het strand ligt op slechts 200 meter afstand, dus je kunt eerder dan verwacht genieten van je eerste duik. 

Adres: SC Platamona, 07100 Sassari SS, Italië 

  1. Società Agricola Donne Rurali di Villamassargia

Dit is misschien wel onze favoriete camping op Sardinië. Zodra je Società Agricola Donne Rurali di Villamassargia binnenstapt, heb je het gevoel dat je naar een andere tijd bent getransporteerd. Een klassieke Italiaanse film, bijvoorbeeld. 

Op deze nog werkende boerderij kun je je camper direct onder de olijfbomen neerzetten. Je kunt daarnaast verse olijfolie kopen in de plaatselijke winkel. Haal een vers brood en dompel deze lekker onder in de olie, terwijl je vanaf de schaduw op je camperplaats geniet van de rust en het idyllische uitzicht. Het personeel op de camping is bijzonder vriendelijk; ze zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt! Of het nu gaat om vers geplukte seizoensgroenten of tips voor de omgeving, ze staan altijd voor je klaar. 

Adres: Regione Marroccheddu, 09010 Villamassargia SU, Italië
Goboony top 7 campings van Sardinië

  1. Camping La Mariposa

De volgende op de lijst met de beste camperplaatsen van Sardinië is Camping La Mariposa. Deze camping heeft de perfecte locatie voor mensen die zin hebben om tijdens hun reis aan de wandel te gaan. De camping wordt namelijk omgeven door prachtige wandelpaden, zoals Punta Giglio, Porto Conte en de Calich lagoon. Natuurlijk wel even goede wandelschoenen meenemen, want dit zijn niet per se de meest eenvoudige routes. Gelukkig beschikt de camping over heerlijke douches om je na een avontuurlijke wandeltocht weer lekker schoon te spoelen. 

Na een dag wandelen, de omgeving verkennen of gewoon lekker luieren op het nabijgelegen strand, keer je terug naar de camping voor een heerlijke Italiaanse pizza in het restaurant van de camping. Als je tijdens je verblijf zowel in het water als tussen de bergen actief wilt zijn, dan kun je plaatselijk sups, surfplanken en kajaks huren. 

Adres: Via Lido 22, 07041 Alghero SS, Italië 

  1. Villaggio Camping Acapulco

Verscholen in het hart van de La Maddalena-archipel ligt Villaggio Camping Acapulco. De camping biedt ruime plaatsen met veel privacy en ligt direct aan het strand, dus een ochtendduik kan tijdens je verblijf op deze camping natuurlijk niet ontbreken! Er is ook een restaurant op het terrein waar heerlijk eten en drinken geserveerd wordt. 

Toch staat deze camping voornamelijk op deze lijst van de top 7 camperplaatsen van Sardinië vanwege het ongelooflijke uitzicht. Zo sta je bijvoorbeeld gewoon de afwas te doen met panoramisch uitzicht op zee. Wat wil je nog meer? 

Adres: Località Punta Palau, snc, 07020 Palau SS, Italië
Goboony top 7 campings van Sardinië

  1. Camping Villaggio Telis

Je grootste probleem tijdens je verblijf op Camping Villaggio Telis is het vinden van de motivatie om eropuit te trekken en de omgeving te gaan verkennen. Op deze camping krijg je namelijk een ware VIP-ervaring, compleet met eigen zwembad en een privéstrand. Als je toch zin hebt om uit je luie stoel vandaan te komen, dan kun je direct vanaf de camping een boottocht maken om de omliggende baai te bekijken. 

Huisdieren zijn welkom op de camping, sterker nog: er is een speciale hondendouche aanwezig om ze na het strand schoon te maken. Geen zorgen, de douches voor mensen zijn net zo schoon en goed onderhouden!

Adres: Ogliastra NU IT, Via Attilio Deffenu 22, 08048 Tortolì, Italië

  1. Area Attrezzata Camper di S’Abba Druche

Dit is niet de enige strandcamping op onze lijst met top 7 camperplaatsen van Sardinië, maar misschien wel een van de beste! Area Attrezzata Camper di S’Abba Druche is een gezellige camping op slechts een paar meter afstand van een heerlijk zandstrand. Je kunt vroeg opstaan voor een magische wandeling bij zonsopgang of blijf lekker liggen en sluit de dag op het strand af tijdens het gouden uurtje. 

Een van de hoogtepunten van deze campings is hun eigen restaurant, dat bekend staat om de overheerlijke visgerechten. Geniet van je etentje met prachtig uitzicht over zee! 

Adres: S. da Provinciale 49 Bosa-Alghero, km 4, 08013 Bosa OR, Italië
Goboony top 7 campings van Sardinië

  1. Camper Cagliari Park

Dichterbij Cagliari dan Camper Cagliari Park vind je geen camping. Dit is de perfecte camping om deze bruisende stad te verkennen. Gelukkig liggen de camperplaatsen in een rustige buurt, zodat je verzekerd bent van een goede nachtrust na een lange dag de toerist uithangen. Na je bezoek aan de verschillende bezienswaardigheden uit de omgeving en de winkels en restaurants van Cagliari te hebben ontdekt, kun je teruglopen naar je camper. Hoe ideaal! Als je geen zin hebt om te wandelen, kun je op de camping ook fietsen huren om het jezelf nog gemakkelijker te maken.

In Cagliari zelf raden we aan om een bezoekje te brengen aan het Museo Archeologico Nazionale di Cagliari, waar kunstvoorwerpen uit het Nuragische tijdperk tot het Byzantijnse tijdperk te bewonderen zijn. Wandel ook door het Piazza Palazzo en beklim de toren van de kathedraal, waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de stad.

Adres: Via Stanislao Caboni 13, 09125 Cagliari CA, Italië

Nu komt het moeilijkste deel: een keuze maken uit al deze geweldige camperplaatsen op Sardinië! Ga je zuidwaarts naar Cagliari, oostwaarts richting Olbia of ga je zoveel mogelijk proberen te combineren? De mogelijkheden zijn eindeloos, maar één ding is zeker: je zult gegarandeerd een geweldige campervakantie beleven op Sardinië! Wij twijfelen er niet aan dat dit een vakantiebestemming is waar je snel naar terug zult keren. Bekijk voor je reis onze tips voor als je met de camper naar Italië gaat.