Praktische tips & tricks voor jouw volgende roadtrip

18 november 2022 in Alles voor je eerste camperreis en Tips voor reizigers

De mooiste roadtrips hebben het in zich om alles even te laten voor wat het is – je hebt alle vrijheid van de wereld om op ontdekkingstocht te gaan. Maar met een beetje voorbereiding haal je nét dat beetje extra uit je campervakantie. Ter inspiratie voor jouw volgende trip deelt Columbus Travel een aantal praktische tips & tricks.

9x belangrijke verkeersregels om rekening mee te houden binnen Europa

Ga je op roadtrip door Europa? Dan wil je natuurlijk weten of je een gevarendriehoek, blaastest of reservebril mee moet nemen. En mag je in je land van bestemming eigenlijk wel roken in de auto of donuts draaien? Hoewel we een Europese Unie kennen, kent elk land toch zijn eigen verkeersregels met zaken die verplicht zijn in de auto en die je absoluut niet mag doen. Weet je bijvoorbeeld dat je in Duitsland niet op de vluchtstrook mag stoppen met een lege tank? Hier vind je een handig overzicht van de belangrijkste verkeersregels per land.
Goboony vreemdste verkeerswetten

De 11 gekste verkeersregels over de grens

Vind je het al gek dat je in Duitsland niet zomaar mag stoppen op de vluchtstrook? Het kan nog veel gekker. Zo mag je in Roemenië niet met een vuile auto rondrijden, mag je in Zwitserland niet met de autodeur slaan en mag je in Costa Rica prima met een borrel in de hand de auto besturen. Dit zijn de vreemdste verkeerswetten in het buitenland.
Goboony tips & tricks roadtrip

Hoe hard mag je rijden over de grens?

In Nederland is het soms al lastig om exact te weten hoe hard je mag rijden. Is dit een 80-kilometerweg of rijd ik binnen de bebouwde kom? Mag ik hier 100, 120 of 130? De snelheden die in Nederland gelden, gelden niet in het buitenland. In sommige landen is 70 de maximumsnelheid, terwijl je in de Verenigde Arabische Emiraten maar liefst 160 mag rijden. En weet jij welk land helemaal geen snelheidslimiet kent? Hier vind je een handig overzicht met alle snelheidslimieten wereldwijd op een rij.
Goboony tips & tricks roadtrip

Laat je inspireren

Smaakt dat naar meer? Je vindt nog veel meer praktische informatie en handige reistips voor je volgende roadtrip op Columbus Travel. Nog beter: ontvang 3 x Columbus Travel voor slechts €19,95 en krijg het Columbus Roadtripboek t.w.v. €18,95 erbij cadeau!