Mooiste plekken in Ierland

5 september 2018 in Bestemmingen en Ierland

Hoge kliffen, heldere meren, rotsachtige landtongen, oude kastelen en gezellige dorpjes, allemaal voorbeelden van dingen die in Ierland te vinden zijn. Wanneer je naar Ierland gaat, zijn er een paar plekken die je wel gezien moét hebben, je kunt bijvoorbeeld een roadtrip maken, maar er is nog veel meer. In deze blog zetten we de mooiste plekken in Ierland voor je op een rijtje. Ik zou maar zorgen dat je ze op je bucketlist zet.

Goboony mooiste plekken Ierland

# De kliffen van Moher

De kliffen van Moher moet je gezien hebben wanneer je in Ierland op reis bent. De rotswand staat bekend om zijn gigantische hoogte, de klifkust is zelfs de hoogste van Europa. Vanaf de top kun je op 214 meter hoogte het mooie uitzicht bewonderen en ondertussen de frisse zeelucht inademen. Dierenliefhebbers voelen zich hier vast en zeker op hun plek. Op de kliffen is namelijk een grote variëteit aan vogels te zien. Papegaaiduikers, alken, drieteenmeeuwen en in sommige gevallen zelfs slechtvalken vliegen rond boven de rotsen. Wanneer het rustig op zee is, is het zelfs mogelijk om scholen dolfijnen en reuzenhaaien te spotten.

# Blarney Castle

Blarney is een dorp dat volgens ons bij een van de mooiste plekjes van Ierland hoort. Het dorp staat bekend om het 600 jaar oude kasteel “Blarney Castle”. Elk jaar kussen gemiddeld 200.000 mensen een steen in het kasteel genaamd de “Blarney stone”, en waarom? Volgens de oude legende wordt je door de steen te kussen welsprekend. Rondom het kasteel zijn ook uitgestrekte tuinen te vinden, waaronder een giftuin die giftige planten bevat.

# Malin Head

Malin Head behoort tot Ierlands mooiste plekjes. bevindt zich op de noordelijkste landtong van Ierland en heeft een rijke geschiedenis. Banba’s Crown (vernoemd naar mythische godin van Ierland) is een uitkijktoren langs de ruige zee die vaak wordt bezocht. In de roerige zee bij Malin Head zijn in het verleden de meeste Duitse U-boten en oceaanstomers gezonken. Een paar kilometer verderop ligt een rotsig eiland genaamd Inishtrahull. Deze rotsen zijn al 1178 miljard (!) jaar oud, en behoren zeker tot een van de mooiste plekjes van Ierland.

# Killarney National Park

Killarney National Park behoort zeker tot de mooiste plekken van Ierland. Het is het eerste nationale park van Ierland. Bossen, bergen, watervallen en kastelen zijn onder andere te vinden in deze rijke omgeving. Wanneer je Killarney National Park bezoekt, kom je ongetwijfeld de drie verbonden meren tegen. Deze nemen bijna een kwart van het park in beslag: Lough Leane, Muckross Lake en Upper Lake.

# Howth

Wanneer je op zoek bent naar een echt gezellig Iers havenstadje ben je in Howth op de juiste plek. Beroemde Ieren vermaken zichzelf ook in Howth. Dit is niet zo gek, Howth heeft namelijk prachtige uitzichten over Dublin Bay. Dit is ook de reden waarom Howth volgens ons bij een van de mooiste plekken in Ierland hoort. Voor Ierse lekkernijen kan je in Howth op zondagen smullen op de Farmers Market.

# De Wild Atlantic Way

De Wild Atlantic Way is misschien niet maar een plek, maar een verzameling van mooie plekken, daarom moet je die ook zeker bezoeken.

# Camperplaatsen in Ierland

In Ierland zijn meerdere camperplaatsen te vinden. Hieronder 3 tips van ons waar je met de camper kan overnachten.

# 1 camperen op het meest oostelijke punt van Europa

Contactgegevens:
Parking Coumeenoole Beach
Slea Head Dr, - Coumeenoole, Munster /Ierland

GPS:
N 52.11015, W 10.46492
N 52°06'37", W 10°27'54"

# 2 camperen vlakbij het Killarney National Park

Contactgegevens:
Kate Kearneys Cottage
Gap of Dunloe, - Killarney, Munster / Ierland

GPS:
N 52.04029, W 9.63163
N 52°02'25", W 9°37'54"

# 3 camperen in Howth

Contactgegevens:
Parking Harbour Road
4 Harbour Road, - Howth, Leinster / Ierland

GPS:
N 53.39276, W 6.06865
N 53°23'34", W 6°04'07"

Ben je enthousiast geworden om naar Ierland te reizen? Met een camper kun je gaan en staan waar je maar wilt, het perfecte reismiddel om al deze plekken te bezoeken. Goboony heeft voor ieder een geschikte camper beschikbaar, neem snel een kijkje naar de beschikbare campers en toer binnenkort met een camper Ierland door!

Bekijk aanbod