Roadtrip in Ierland

17 januari 2018 in Bestemmingen, Voor reizigers, Camperroutes & Ierland

Een roadtrip door Ierland staat garant voor een reis vol hoogtepunten! Je vindt er oogstrelende natuur en pittoreske steden en dorpjes. Een perfecte combinatie! In deze blog geven we je tips voor je vakantie in Ierland, een mooie route en de leukste camperplaatsen.

Goboony roadtrip Ierland

Vakantie in Ierland

Een vakantie in Ierland hoort op de bucketlist van iedere reiziger. Het is er zo fantastisch mooi! Van woeste kliffen tot schattig kronkelende weggetjes door de heuvels en van woeste bergen tot felgekleurde huisjes. Gezellige steden wisselen af met rust, leegte en ruimte. De Ieren zijn vriendelijk en de Ierse keuken is ook nog eens van goede kwaliteit. Het land is heel geschikt voor mooie hikes, maar wie liever iets leert over de cultuur en de geschiedenis is hier ook helemaal op de goede plek. Wil je alles uit je reis door Ierland halen? Wissel dan cultuur en natuur gewoon af! Mocht je denken dat het in Ierland altijd regent, dan heb je het mis. Je kunt vaak genoeg rondlopen in korte broek en mocht het dan toch regenen, duik dan gewoon een echte Ierse pub in.

Als je met een camper vanuit Nederland gaat, moet je er wel rekening mee houden dat je links moet rijden. Uit ervaringen weten we dat dat snel leert, maar neem vooral de tijd om er even aan te wennen. Je kunt er ook voor kiezen om naar Engeland te vliegen en daar een camper te huren. Ook dit zal snel wennen, maar om jezelf goed voor te bereiden op je reis, staan hier een aantal tips, links rijden is zo een fluitje van een cent!

Goboony roadtrip Ierland camperplaatsen Ierland

Roadtrip routes in Ierland

Om je roadtrip in Ierland af te maken, moet je natuurlijk nog een mooie route hebben. We hebben een paar mooie routes voor je op een rij gezet.

#1 Wild Atlantic Way

De Wild Atlantic Way is een iconische route die je langs de dramatische kustlijn van Ierland voert. Je komt langs adembenemend mooie uitzichten en wel meer dan 150 leuke bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld eens een echte ‘Hell’s Hole’ in Malin Head of geniet van het uitzicht over de Atlantische Oceaan vanaf de top van Loop Head Lighthouse. Laura en Robert-Jan maakten deze reis ook al eens. Op hun blog lees je alle ins en outs over een roadtrip langs de Wild Atlantic Way.

#2 Causeway Coastal Route

Start je roadtrip in het Noord-Ierse Belfast. Het is een levendige stad waar je je prima een paar dagen kunt vermaken. Vervolg daarna je weg over de Causeway Coastal Route en volg de reuze voetstappen van de mythische figuur Finn McCool. De route brengt je naar de Giant’s Causeway, die hun plaatsje op de UNESCO Werelderfgoedlijst meer dan verdiend hebben. De gigantische trap zou volgens de mythe gebouwd zijn door meneer McCool, maar waarschijnlijk is de trap meer dan 60 miljoen jaar geleden ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Een andere bezienswaardigheid is de 20 meter lange Carrick-a-red touwbrug naar Carrick Island. Hier vind je de ruïnes van het middeleeuwse Dunluce Castle, kalkstenen kliffen en Glenariff Forest Park met kletterende watervallen.

#3 Dublin - Galway

Als je naar Ierland gaat, mag je een bezoekje aan Dublin niet overslaan. Neem je tijd voor een van de vele musea, bezoek een evenement en duik een pub in voor een goed glas Guiness. Op deze blog lees je wat je nog meer kunt doen in Dublin! Reis daarna door het mooie Ierse landschap naar Galway! Onderweg is nog genoeg te beleven. Stop vooral even bij Athenry Castle, een charmant middeleeuws plaatsje met een mooi muur!

Goboony roadtrip Ierland roadtrip routes

Camperplaatsen Ierland

Om je camperreis compleet te maken hebben we een paar mooie camperplaatsen in Ierland voor je uitgezocht!

#1 Dún Ulún House

Dún Ulún House is een camperplaats bij een hostel. Je kunt de voorzieningen van het hostel 24/7 gebruiken. De eigenaren zijn heel vriendelijk en vanaf de camperplaats heb je een fantastisch uitzicht op zowel de zee als de groene heuvels. Neem je tijd om in de omgeving te wandelen, ga vissen of doe lekker niks en kijk om je heen. De camperplek kost €12,00 per nacht en voor €4,00 meer heb je er ook stroom bij.

#2 Lake Melvin

Bij Lake Melvin, bij een rustig kleine haven, vind je een kleine camperplaats, die zo mooi is dat je hem niet over mag slaan. De camperplaats biedt ongeveer plek aan 4 campers en is daarom ideaal voor iedereen die van rust houdt. Ook mensen die van vissen houden zijn hier helemaal op de goede plek! De camperplek heeft weinig voorzieningen, maar die heb je met een camper ook niet overal nodig.

#3 Ardmore Seaview Motorhome Park

Ardmore Seaview Motorhome Park is een camperplaats op een groot grasveld met uitzicht op het strand. Je kunt er mooie klifwandelingen maken, vissen, zwemmen en een historisch kerkhof bezoeken. Het nabij gelegen dorpje, Waterford, heeft alles wat je nodig hebt: pubs, restaurants, supermarkt en een take-away. De camperplaats heeft voorzieningen waar je je water en je cassette kunt lozen en de eigenaar van de camperplaats is vriendelijk en wil je alles over de omgeving vertellen.

Om met de camper naar Ierland te gaan, kun je een camper huren in Nederland en er met de boot naar toe. Ook kun je er voor kiezen om een camper te huren in Engeland en dan verder te reizen. Goboony biedt voor ieder wat wils. Boek snel en wie weet cruise jij binnenkort door het mooie landschap van Ierland! #LetsgoherethereandeverywhÉire